ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଭାରତ-ସ୍ୱିଡେନ ସମ୍ପର୍କ ଉପରେ ସ୍ୱିଡେନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଫ କ୍ରିଷ୍ଟରସନଙ୍କ ସହ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ ଏକ ମିଳିତ ସମ୍ପାଦକୀୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ଭାଗିଦାରୀ ନବସୃଜନ ଏବଂ ସ୍ଥିରତା ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ସହଯୋଗର ଏକ ନୂତନ ଯୁଗକୁ ରୂପ ଦେଉଛି
20 MAY 2026 2:20PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି କହିଛନ୍ତି ଯେ ଭାରତ ଏବଂ ସ୍ୱିଡେନ ଦ୍ୱିପାକ୍ଷିକ ସହଯୋଗର ଏକ ନୂତନ ଯୁଗକୁ କିପରି ରୂପ ଦେଉଛନ୍ତି ତାହା ପ୍ରତିଫଳିତ କରି ସେ ସ୍ୱିଡେନର ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଉଲ୍ଫ କ୍ରିଷ୍ଟରସନଙ୍କ ସହ ଏକ ମିଳିତ ପ୍ରବନ୍ଧ ଲେଖିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ସବୁଜ ପରିବର୍ତ୍ତନ ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି ସୁଦୃଢ଼ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତ-ସ୍ୱିଡେନ ଭାଗିଦାରୀ ଉଭୟ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନବସୃଜନ, ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ସହଭାଗୀ ସମୃଦ୍ଧି ଦ୍ୱାରା ଦୃଢ଼ ଭାବେ ପରିଚାଳିତ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
‘‘ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଫ କ୍ରିଷ୍ଟରସନଙ୍କ ସହ ଏକ ସମ୍ପାଦକୀୟରେ ଭାରତ ଏବଂ ସ୍ୱିଡେନ ସହଯୋଗର ଏକ ନୂତନ ଯୁଗକୁ କିପରି ରୂପ ଦେଉଛନ୍ତି ତାହା ପ୍ରତିଫଳିତ ହୋଇଛି। ସବୁଜ ପରିବର୍ତ୍ତନରୁ ଯୋଗାଣ ଶୃଙ୍ଖଳାକୁ ଭାରତ-ସ୍ୱିଡେନ ଭାଗିଦାରୀ ଆମ ରାଷ୍ଟ୍ରର ଲୋକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନବସୃଜନ, ସ୍ଥିରତା ଏବଂ ସହଭାଗୀ ସମୃଦ୍ଧି ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister pens a joint op-ed with Swedish Prime Minister Ulf Kristersson on India-Sweden relations
PM highlights that the partnership is shaping a new era of cooperation guided by innovation and sustainability
20 MAY 2026 2:20PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today shared that he has penned a joint op-ed with the Prime Minister of Sweden, Mr. Ulf Kristersson, reflecting on how India and Sweden are shaping a new era of bilateral cooperation.
The Prime Minister noted that spanning from the green transition to robust supply chains, the India-Sweden partnership is firmly guided by innovation, sustainability, and shared prosperity for the people of both nations.
The Prime Minister posted on X:
"In an op-ed with PM Ulf Kristersson, reflected on how India and Sweden are shaping a new era of cooperation. From green transition to supply chains, the India-Sweden partnership is guided by innovation, sustainability and shared prosperity for the people of our nations."