প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
৩শুবা ভারত-নোর্দিক সম্মিৎকী নাকলদা আইসলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীগা লোয়ননা পাংথোকখিবা প্রধান মন্ত্রীগী মীফম
19 MAY 2026 6:44PM by PIB Imphal
অহুমশুবা ভারত-নোর্দিক সম্মিৎকী নাকলদা ওস্লোদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা আইসলেন্দগী প্রধান মন্ত্রী ঐচ.ই. শ্রীমতী খৃস্তর্ন ফ্রোস্তাদোত্তিরগা লোয়ননা বাইলেতরেল মীফম অমা পাংথোকখ্রে।
মসি প্রধান মন্ত্রী ফ্রোস্তাদোত্তিরনা ওফিস পায়রকপা মতুংদা লুচিংবা অনিগী অহানবা মীফম অদুনি। আইসলেন্দগী পুৱারীদা খ্বাইদগী নহা ওইবা প্রধান মন্ত্রী ওইবগীদমক প্রধান মন্ত্রী মোদীনা প্রধান মন্ত্রী ফ্রোস্তাদোত্তিরবু থাগৎপা ফোংদোকখি।
লুচিংবা অনিনা মরুওইনা ইন্দিয়া-য়ুরোপিয়ন ফ্রী ত্রেদ এসোসিএসন (ই.এফ.তি.এ.) ত্রেদ অমসুং ইকোনোমিক পার্তনরশিপ এগ্রীমেন্ত (তি.ই.পি.এ.) চৎনবা হৌরকপগী মতাংদা নাকল অনিগী মরী হেন্না চেৎশিলহন্নবা ৱাফমশিং খন্নখি। তি.ই.পি.এ. অসিনা ত্রেদ, ইনভেস্তমেন্ত অমসুং মেন্যুফেকচরিংগী লমদা পুন্না থবক তৌমিন্নবগী তশেংবা বাইলেতরেল পোতেন্সিএল অদু ফংহন্নবা অফবা খুদোংচাবা অমা পীরি হায়না লুচিংবা অনিমক্না য়ানখি।
লুচিংবা অনিনা জিওথর্মেল ইনর্জী, ফিসরিজ, ইন্নোবেতিব তেক্নোলোজী, ক্রি‌এতিব ইকোনোমী, কলচর, তুরিজম, মোবিলিতী অমসুং মীয়ামগা মীয়ামগী মরক্তা মরী লৈনবা সেক্তরশিংদা লৈবাক অনিগী ওইবা মতেং পীনবগী খোঙজেল অদুসু য়েংশিনখি। মখোয়না আর্ক্তিক রিসর্চতা মতেং পীনবা হেনগৎনবা খন্নখি।
নাকল অনিমক্না খুদোংচাগদবা মতম অমদা ভারত লাক্নবা প্রধান মন্ত্রী মোদীনা আইসলেন্দগী প্রধান মন্ত্রীদা বর্তন তৌখি।

Prime Minister's Office
Prime Minister’s meeting with Prime Minister of Iceland on the margins of the 3rd India-Nordic Summit
19 MAY 2026 6:44PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi had a bilateral meeting with H.E. Ms. Kristurn Frostadottir, Prime Minister of Iceland in Oslo on the margins of the 3rd India-Nordic Summit.
This was the first meeting of the two leaders since the assumption of office by Prime Minister Frostadottir. Prime Minister Modi congratulated Prime Minister Frostadottir for being the youngest Prime Minister in the history of Iceland.
The two leaders exchanged views on deepening bilateral ties, especially in the context of coming into effect of India-European Free Trade Association (EFTA) Trade and Economic Partnership Agreement (TEPA). Both leaders concurred that TEPA provides an excellent opportunity to unlock the true bilateral potential in trade, investment, and manufacturing collaboration.
The two leaders also reviewed the progress of bilateral cooperation in sectors such as geothermal energy, fisheries, innovative technologies, creative economy, culture, tourism, mobility, and people-to-people contacts. They also discussed enhancing cooperation in the Arctic research.
Prime Minister Modi invited Prime Minister of Iceland to visit India in a mutually convenient time.