প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইৰাকৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে আলী ফালিহ কাধিম আল-জাইদীক অভিনন্দন জনালে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
16 MAY 2026 1:35PM by PIB Guwahati
ইৰাকৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে ফালিহ কাধিম আল-জাইদীক অভিনন্দন জনায়। শ্ৰী মোদীয়ে মন্তব্য কৰে যে ভাৰতে ইৰাকৰ সৈতে দীৰ্ঘদিনীয়া বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্কক অত্যধিক মূল্য দিয়ে আৰু সকলো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে দৃঢ় প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছে।
শ্ৰী মোদীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছে:
“ইৰাকৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী হিচাপে কাৰ্যভাৰ গ্ৰহণ কৰাৰ বাবে আলী ফালিহ কাধিম আল-জাইদীলৈ আন্তৰিক অভিনন্দন।
ভাৰতে ইৰাকৰ সৈতে দীৰ্ঘদিনীয়া বন্ধুত্বপূৰ্ণ সম্পৰ্কক অত্যদিক মূল্য দিয়ে আৰু সকলো ক্ষেত্ৰতে আমাৰ দ্বিপাক্ষিক সম্পৰ্ক অধিক শক্তিশালী কৰাৰ বাবে দৃঢ় প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হৈ আছে।
মই তেওঁক মোৰ শুভেচ্ছা জনাইছো আৰু আমাৰ দুয়োখন দেশৰ ভাগ-বাটোৱাৰা কৰা প্ৰগতি তথা সমৃদ্ধিৰ বাবে একেলগে কাম কৰিবলৈ আগ্ৰহী ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister congratulates Ali Falih Kadhim al-Zaidi on assuming office as Prime Minister of Iraq
16 MAY 2026 1:35PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, congratulated Falih Kadhim al-Zaidi on assuming office as Prime Minister of Iraq. Shri Modi remarked that India highly values its longstanding and friendly ties with Iraq and remains firmly committed to further strengthening our bilateral ties in all areas.
Shri Modi posted on X:
“Heartiest congratulations to Ali Falih Kadhim al-Zaidi on assuming office as Prime Minister of Iraq.
India highly values its longstanding and friendly ties with Iraq and remains firmly committed to further strengthening our bilateral ties in all areas.
I extend my best wishes to him and look forward to working together for the shared progress and prosperity of our two nations.”