Cabinet
Cabinet approves two more semiconductor manufacturing units with cumulative investment of more than Rs. 3,900 crore
India Semiconductor Mission: Momentum accelerates further as India advances into Compound Semiconductor based Mini/Micro LED Display Manufacturing
05 MAY 2026 6:54PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi approved two more semiconductor projects under India Semiconductor Mission (ISM) which includes country’s first commercial Mini/Micro-LED display facility based on GaN (Gallium Nitride) Technology and a semiconductor packaging facility.
The two approved proposals will set up semiconductor manufacturing facilities in Gujarat with a cumulative investment of around Rs.3,936 crore and are expected to generate cumulative employment for 2,230 skilled professionals.
The details of the two approved proposals are as follows:
1. Crystal Matrix Limited (CML) will establish an integrated facility for compound semiconductor fabrication and ATMP in Dholera, Gujarat for manufacturing Mini/Micro-LED display modules. The integrated facility will also provide GaN foundry services, including epitaxy on 6” wafers. The annual proposed production capacity for Mini/Micro-LED Display Panels is 72,000 sq. meters, and for Mini-Micro-LED GaN Epitaxy Wafers is 24,000 sets of RGB wafers. The proposed products will have applications in large displays for TVs and signages/commercial displays, Medium-sized displays for tablets, smartphones, and in-car displays, and Micro-displays for Extended Reality (XR) glasses and smart watches.
2. Suchi Semicon Private Limited (SSPL) will be setting up an Outsourced Semiconductor Assembly and Test (OSAT) facility in Surat, Gujarat for manufacturing discrete semiconductors. The proposed production capacity of the Suchi Semicon is 1033.20 million chips per annum. The target applications include power electronics, analog ICs, and industrial systems, serving end markets such as automotive, industrial automation, and consumer electronics.
With these two approvals, semiconductor ecosystem in the country would get a significant boost as the total number of approved projects under India Semi-conductor Mission (ISM) reaches 12, with cumulative investments of around Rs.1.64 lakh crore.
These would complement the growing world class chip design capabilities coming up in the country which are propelled by design infrastructure support provided by Government to 315 academic institutions and 104 start-ups.
Momentum is building up further in the semiconductor ecosystem in India with the ten approved projects already in various stages of execution. Two projects have already started commercial shipments from India and Two more are expected to start commercial shipments soon.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর ৩,৯০০ হেনবগী অপুনবা ইনভেস্তমেন্তগা লোয়ননা অহেনবা সেমিকন্দক্তর মেন্যুফেকচরিং য়ুনিৎ অনি অমগা অয়াবা পীখ্রে
ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন: খোঙজেল অসিনা মখা তানা কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তরদা য়ুম্ফম ওইবা মিনি/মাইক্রো এল.ই.দি. দিস্প্লে পুথোকপদা ভারতপু খুমাং চাউশিনহল্লগনি
05 MAY 2026 6:54PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রী-মন্দলনা ইন্দিয়া সেমিকন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.) গী মখাদা সেমিকন্দক্তর প্রোজেক্ত অনিগী অয়াবা পীখ্রে, মসিগী মনুংদা জি.এ.এন.(গেলিয়ম নাইত্রাইদ) তেক্নোলোজীদা য়ুম্ফম ওইবা লৈবাক অসিগী অহানবা কম্মর্সিএল মিনি/মাইক্রো-এল.ই.দি. দিস্প্লে ফেসিলিতী অমসুং সেমিকন্দক্তর পেকেজিং ফেসিলিতী অমা য়াওরি।
অয়াবা পীরবা প্রপোজেল অনি অসিনা গুজরাত্তা সেমিকন্দক্তর মেন্যুফেকচরিং ফেসিলিতীশিং লুপা করোর ৩,৯৩৬কী অপুনবা ইনভেস্তমেন্ত অমগা লোয়ননা লিংখৎকনি অমসুং স্কিল লৈরবা প্রোফেস্নেল ২২৩০গীদমক অপুনবা থবক ফংহল্লগনি হায়না পানরি।
অয়াবা পীরবা প্রপোজেল অনিগী অকুপ্পা ৱারোল মখাদা পীরি:
1. ক্রিস্তল মেত্রিক্স লিমিতেদ (সি.এম.এল.) না কম্পাউন্দ সেমিকন্দক্তর ফেব্রিক্সনগীদমক ইন্তিগ্রেতেদ ফেসিলিতী অমা অমসুং মিনি/মাইক্রো-এল.ই.দি. দিস্প্লে মোদ্যুলশিং শানবগীদমক গুজরাতকী ধোলেরাদা এ.তি.এম.পি. লিংখৎকনি। ইন্তিগ্রেতেদ ফেসিলিতী অসিনা ৬” ৱেফরশিংদা ইপিতেক্সি য়াওনা জি.এ.এন. ফাউন্দ্রি সর্ভিসশিংসু ফংহল্লগনি। মিনি/মাইক্রো-এল.ই.দি. দিস্প্লে পেনেলশিংগী চহিগী ওইবা প্রোপোজ তৌরিবা প্রদক্সন কেপাসিতী অসি স্ক্বার মিতর ৭২,০০০নি, অমসুং মিনি-মাইক্রো-এল.ই.দি. জি.এ.এন. ইপিতেক্সি ৱেফরশিংগী ওইনা আর.জি.বি. ৱেফরশিংগী সেৎ ২৪,০০০নি। প্রপোজ তৌরিবা প্রদক্তশিং অসি তি.ভি.শিং অমসুং সিগ্নেজ/কমর্সিএল দিসপ্লেশিংগী অচৌবা দিস্প্লেশিং, তেব্লেৎশিং, স্মার্তফোনশিং, অমসুং কারগী দিস্প্লেশিংগী মেদিয়ম-সাইজ দিস্প্লেশিং, অমসুং এক্সতেন্দেদ রিএলিতী (এক্স.আর.) গ্লাসশিং অমসুং স্মার্ত ৱাৎচশিংগী মাইক্রো-দিস্প্লেশিংদা শীজিন্নগনি।
2. সুচি সেমিকোন প্রাইবেৎ লিমিতেদ (এস.এস.পি.এল.) না গুজরাতকী সুরত্তা দিস্ক্রিৎ সেমিকন্দক্তরশিং পুথোক্নবা আউতসোর্স সেমিকন্দক্তর এসেমব্লী অমসুং তেস্ত (ও.এস.এ.তি.) ফেসিলিতী অমা লিংখৎলগনি। সুচি সেমিকোনগী প্রপোজ তৌরিবা প্রদক্সন কেপাসিতী অসি চহিদা চিপ মিলিয়ন ১০৩৩.২০নি। পান্দম থম্লিবা এপ্লিকেসনশিংগী মনুংদা পাৱর ইলেক্ত্রোনিক্স, এনালোগ আই.সি.শিং অমসুং ইন্দস্ত্রিএল সিস্তেমশিং য়াওরি, অমসুং মখোয়না ওতোমোতিব, ইন্দস্ত্রিএল ওতোমেসন অমসুং কঞ্জ্যুমর ইলেক্ত্রোনিক্সকুম্বা এন্দ মার্কেৎশিংদা সর্ব তৌরিবশিং য়াওরি।
মসিগী অয়াবা অনি অসিগা লোয়ননা, ইন্দিয়া সেমি-কন্দক্তর মিসন (আই.এস.এম.) গী মখাদা অয়াবা পীরবা প্রোজেক্তশিংগী অপুনবা ইনভেস্তমেন্ত লুপা করোর লাখ ১.৬৪ রোমগা লোয়ননা মশিং অসি ১২ য়ৌদুনা লৈবাক অসিদা সেমি-কন্দক্তর ইকোসিস্তেমদা চাউনা মতেং পাংগনি।
মসিনা লৈবাক অসিদা মালেমগী থাক্তা চাউখৎলক্লিবা চিপ দিজাইন তৌবা ঙম্বগী মগুন অদু মপুং ফাহনগনি, মসি সরকারনা একাদমিক ইন্সতিত্যুসন ৩১৫ অমসুং স্তার্ত-অপ ১০৪দা দিজাইন ইনফ্রাস্ত্রকচর সপোর্ত ফংহন্দুনা শাহৌ পীখি।
ভারতকী সেমিকন্দক্তর ইকোসিস্তেমদা মোমেন্তম অসি মখা তানা হেনগৎলক্লি, অয়াবা পীরবা প্রোজেক্ত ১০ অসি হান্ননা থবক পায়খৎপগী তোঙান তোঙানবা তাঙ্ককশিংদা লৈরে। প্রোজেক্ত অনিগী হান্নদগী ভারত্তগী কম্মর্সিএল শিপমেন্ত হৌখ্রে অমসুং অতোপ্পা অনিসু অথুবা মতমদা কম্মর্সিএল শিপমেন্ত হৌরগনি হায়না পানরি।