প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা য়ু.এ.ই.দা চৎথখিবা এতেকশিং য়ানীংদবা ফোংদোকখ্রে, শান্তি অমসুং লমদম অসিদা তংদু লৈতবা পুরক্নবগীদমক মহাক্না শৌগৎলি হায়না অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে
05 MAY 2026 1:11PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ভারত মচা অহুম শোকহনখিবা, য়ু.এ.ই.দা চৎথখিবা এতেকশিং অদুবু অকনবা মওংদা য়ানীংদবা ফোংদোকখ্রে।
মহাক্না মীচম অমসুং ইনফ্রাস্ত্রচরদা অতম্ননা তার্গেৎ তৌবা য়ানীংদে হায়না ফোংদোকখ্রে।
শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি য়ু.এ.ই.গা লোয়ননা ভারতনা পুন্না লেপ্পী অমসুং দাইলোগ অমদি দিপ্লোমেসীগী খুত্থাংদা সমস্যা পুম্নমক শান্তি ওইবা মওংদা ৱারোইশিন পুরক্নবগীদমক মাগী সপ্পোর্ত অদু অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে।
মহাক্না অকনবা ৱাফম থমখি মদুদি তুং কোইনা লমদম অসিদা শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং মালেমগী ইনর্জী সেক্যুরিতীগীদমক স্ত্রেৎ ওফ হোর্মজকী খুত্থাংদা শাফনা অমসুং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াহনবা অসি মরু ওই।
শ্রী মোদীনা এক্স পোর্ত অমদা হায়খি;
“ভারত মচা অহুম শোকহনখিবা, য়ু.এ.ই.দা চৎথখিবা এতেকশিং অদুবু অকনবা মওংদা য়ানীংদে। মীচম অমসুং ইনফ্রাস্ত্রচরদা অতম্ননা তার্গেৎ তৌবা য়ানীংদে।
য়ু.এ.ই.গা লোয়ননা ভারতনা পুন্না লেপ্পী অমসুং দাইলোগ অমদি দিপ্লোমেসীগী খুত্থাংদা সমস্যা পুম্নমক শান্তি ওইবা মওংদা ৱারোইশিন পুরক্নবগীদমক মাগী সপ্পোর্ত অদু অমুক হন্না ফোংদোক্লি।
তুং কোইনা লমদম অসিদা শান্তি, তংদু লৈতাবা অমসুং মালেমগী ইনর্জী সেক্যুরিতীগীদমক স্ত্রেৎ ওফ হোর্মজকী খুত্থাংদা শাফনা অমসুং অপনবা লৈতনা চৎথোক-চৎশিন তৌবা য়াহনবা অসি মরু ওই।”

Prime Minister's Office
Prime Minister condemns attacks on UAE, reiterates support for peace and regional stability
05 MAY 2026 1:11PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, has strongly condemned the attacks on the UAE that led to injuries to three Indian nationals.
He said that targeting civilians and infrastructure is unacceptable.
Shri Modi stated that India stands in firm solidarity with the UAE and reiterated its support for the peaceful resolution of all issues through dialogue and diplomacy.
He emphasized that ensuring safe and unimpeded navigation through the Strait of Hormuz is vital for enduring regional peace, stability and global energy security.
In a X post, Shri Modi said;
“Strongly condemn the attacks on the UAE that resulted in injuries to three Indian nationals. Targeting civilians and infrastructure is unacceptable.
India stands in firm solidarity with the UAE and reiterates its support for the peaceful resolution of all issues through dialogue and diplomacy.
Ensuring safe and unimpeded navigation through the Strait of Hormuz is vital for enduring regional peace, stability and global energy security.”