ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଥିରୁ ସି. ପି. ରାଧାକ୍ରିଷ୍ଣନ ଜୀଙ୍କୁ ଜନ୍ମଦିନର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
04 MAY 2026 8:21AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଥିରୁ ସି. ପି. ରାଧାକ୍ରିଷ୍ଣନ ଜୀଙ୍କୁ ଜନ୍ମଦିନର ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣର ସାମୂହିକ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଅନେକ ପ୍ରୟାସ କରୁଛନ୍ତି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ସଂସଦୀୟ କାର୍ଯ୍ୟର ଗୁଣବତ୍ତା ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ତାଙ୍କର ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଆହୁରି କହିଥିଲେ ଯେ ଗରିବ ଏବଂ ଅବହେଳିତଙ୍କ ପାଇଁ ଚିନ୍ତା ସହିତ ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ଅତୁଟ ଉତ୍ସାହ ସମାନ ଭାବେ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ। ତାଙ୍କର ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନ ସମର୍ପଣ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହେବା ଉପରେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ତାଙ୍କର ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ସୁଖ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ସେବାରେ ଦୀର୍ଘ ଜୀବନ ପାଇଁ ପ୍ରାର୍ଥନା କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଥିରୁ ସି. ପି. ରାଧାକ୍ରିଷ୍ଣନ ଜୀଙ୍କୁ ଜନ୍ମଦିନର ହାର୍ଦ୍ଦିକ ଶୁଭେଚ୍ଛା। ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ନିର୍ମାଣ କରିବାର ଆମର ସାମୂହିକ ସ୍ୱପ୍ନକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ସେ ଅନେକ ପ୍ରୟାସ କରୁଛନ୍ତି। ଆମର ସଂସଦୀୟ କାର୍ଯ୍ୟର ଗୁଣବତ୍ତା ଏବଂ ପ୍ରଭାବଶୀଳତା ବୃଦ୍ଧି ପାଇଁ ତାଙ୍କର ନିରନ୍ତର ପ୍ରୟାସ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ତାଙ୍କର ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ। ଗରିବ ଏବଂ ଅବହେଳିତଙ୍କ ପାଇଁ ଚିନ୍ତା ସହିତ ସାମଗ୍ରିକ ବିକାଶ ପାଇଁ ତାଙ୍କର ଅତୁଟ ଉତ୍ସାହ ସମାନ ଭାବରେ ପ୍ରେରଣାଦାୟୀ | ତାଙ୍କର ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନ ସମର୍ପଣ, ଶୃଙ୍ଖଳା ଏବଂ ଏକ ସ୍ପଷ୍ଟ ଉଦ୍ଦେଶ୍ୟ ଦ୍ୱାରା ପରିଚାଳିତ ହୋଇ ରହିଛି। ମୁଁ ତାଙ୍କର ଉତ୍ତମ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ, ସୁଖ ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ର ସେବାରେ ଦୀର୍ଘ ଜୀବନ ପାଇଁ ପ୍ରାର୍ଥନା କରୁଛି "

Prime Minister's Office
Prime Minister extends birthday greetings to Vice President Thiru CP Radhakrishnan Ji
04 MAY 2026 8:21AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today extended warm birthday greetings to Vice President Thiru CP Radhakrishnan Ji.
The Prime Minister noted that the Vice President is making numerous efforts to strengthen the collective dream of building a Viksit Bharat. Shri Modi highlighted that his consistent efforts to enhance the productivity and effectiveness of Parliamentary proceedings reflect his deep commitment to democratic values.
The Prime Minister further stated that the Vice President's unwavering passion for all-round development, with a concern for the poor and marginalised, is equally inspiring. Emphasising that his public life continues to be guided by dedication, discipline, and a clear sense of purpose, Shri Modi prayed for his good health, happiness, and a long life in the service of the nation.
The Prime Minister posted on X:
"Warm birthday greetings to Vice President Thiru CP Radhakrishnan Ji. He is making numerous efforts to strengthen our collective dream of building a Viksit Bharat. His consistent efforts to enhance the productivity and effectiveness of our Parliamentary proceedings reflect his deep commitment to democratic values. Equally inspiring is his unwavering passion for all-round development, with a concern for the poor and marginalised. His public life continues to be guided by dedication, discipline and a clear sense of purpose. I pray for his good health, happiness and a long life in the service of the nation."