প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰখ্যাত ফটোগ্ৰাফাৰ শ্ৰী ৰঘু ৰায়ৰ বিয়োগত প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শোক প্ৰকাশ
26 APR 2026 8:34PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে প্ৰখ্যাত ফটোগ্ৰাফাৰ ৰঘু ৰায়ৰ বিয়োগত গভীৰ শোক প্ৰকাশ কৰি তেওঁক নিজৰ কেমেৰাৰে ভাৰতৰ স্পন্দনশীলতাক অমৰ কৰি তোলা সৃষ্টিশীলতাৰ প্ৰতিভূ বুলি অভিহিত কৰিছে। শ্ৰী মোদীয়ে কয় যে শ্ৰী ৰঘু ৰায়ৰ কাম গভীৰ সংবেদনশীলতা, গভীৰতা আৰু বৈচিত্ৰ্যৰে পৰিপূৰ্ণ, তেওঁ ভাৰতীয় জনজীৱনৰ বিভিন্ন দিশক ধৰি ৰাখি ইয়াক জনসাধাৰণৰ ওচৰলৈ লৈ যায়। প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে মন্তব্য কৰে যে ফটোগ্ৰাফী আৰু সংস্কৃতিৰ জগতখনলৈ তেওঁৰ অৱদান অতুলনীয় আৰু তেওঁৰ মৃত্যু কলাত্মক সমাজৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি।
প্ৰধানমন্ত্ৰীগৰাকীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছে,
"শ্ৰী ৰঘু ৰায়জীক সৃষ্টিশীলতাৰ প্ৰতিভূৰূপে স্মৰণ কৰা হ'ব, যিয়ে নিজৰ কেমেৰাৰ জৰিয়তে ভাৰতৰ স্পন্দনশীলতাক অমৰ কৰি তুলিছিল। তেওঁৰ ফটোগ্ৰাফীত আছিল গভীৰ সংবেদনশীলতা, গভীৰতা আৰু বৈচিত্ৰ্য। ই মানুহক ভাৰতীয় জীৱনৰ বিভিন্ন দিশৰ ওচৰলৈ লৈ গৈছিল। তেওঁৰ মৃত্যু ফটোগ্ৰাফী আৰু সংস্কৃতিৰ জগতখনৰ বাবে এক অপূৰণীয় ক্ষতি। এই শোকৰ মুহূৰ্তত তেওঁৰ পৰিয়াল, প্ৰশংসক আৰু ফটোগ্ৰাফী সম্প্ৰদায়ৰ প্ৰতি মোৰ সমবেদনা ব্যক্ত কৰিলোঁ। ওম শান্তি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of renowned photographer Shri Raghu Rai
26 APR 2026 8:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister has expressed deep sorrow over the passing of eminent photographer Raghu Rai, describing him as a creative stalwart who immortalised India’s vibrancy through his lens. Shri Modi noted that Shri Raghu Rai’s work was marked by extraordinary sensitivity, depth and diversity, capturing the many facets of life across India and bringing them closer to people.The Prime Minister remarked that his contribution to the world of photography and culture is unparalleled, and his passing is an irreparable loss to the artistic community.
The Prime Minister posted on X;
“Shri Raghu Rai Ji will be remembered as a creative stalwart, who captured India’s vibrancy through his lens. His photography had extraordinary sensitivity, depth and diversity. It brought people closer to the different aspects of life in India. His passing is an irreparable loss to the world of photography and culture. My thoughts are with his family, admirers and the photography fraternity in this hour of grief. Om Shanti.”