Prime Minister's Office
Prime Minister condoles passing of renowned photographer Shri Raghu Rai
26 APR 2026 8:34PM by PIB Delhi
The Prime Minister has expressed deep sorrow over the passing of eminent photographer Raghu Rai, describing him as a creative stalwart who immortalised India’s vibrancy through his lens. Shri Modi noted that Shri Raghu Rai’s work was marked by extraordinary sensitivity, depth and diversity, capturing the many facets of life across India and bringing them closer to people.The Prime Minister remarked that his contribution to the world of photography and culture is unparalleled, and his passing is an irreparable loss to the artistic community.
The Prime Minister posted on X;
“Shri Raghu Rai Ji will be remembered as a creative stalwart, who captured India’s vibrancy through his lens. His photography had extraordinary sensitivity, depth and diversity. It brought people closer to the different aspects of life in India. His passing is an irreparable loss to the world of photography and culture. My thoughts are with his family, admirers and the photography fraternity in this hour of grief. Om Shanti.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মমিং লৈরবা ফোতোগ্রাফর শ্রী রঘু রাই লৈখিদবদা প্রধান মন্ত্রীনা নুংঙাইতবা ফোঙদোকখ্রে
26 APR 2026 8:34PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা মমিং লৈরবা ফোতোগ্রাফর রঘু রাই লৈখিদবদা য়াম্না নুংঙাইতবা ফোঙদোক্লদুনা মহাকপু মহাক্কী লেন্সকি খুত্থাংদা ভারতকি ৱাইব্রেন্সি অসি ইমোরতেলাইজ তৌখিবা ক্রিয়েতিব স্তালৱার্দ অমা ওইনা ফোঙদোকখি। শ্রী মোদীনা থোইদোক্না ফোংদোকখি মদুদি শ্রী রঘু রাইগী থবক অসি অচম্বা সেন্সিতিবিতি, মনুং য়ৌনা নিংথিবা অমসুং তোঙান-তোঙানবশিংনা অমত্তা ওইনা পুন্না নিংথিজবনা মশক তাকখি, ভারত শিনবা থুংনা লৈরিবা পুন্সিগী লম কয়াবু লৌশিনখি অমসুং মখোয়বু মীশিংগা নক্ননা পুনশিনখি।প্রধান মন্ত্রীনা ফোতোগ্রাফি অমসুং কলচরগী মালেমদা মহাক্কী কন্ত্রীব্যুসন অসি চাংদম্নবা য়াদবা অমনি হায়না ফোঙদোকখি, অমদি মহাক্না লৈখিদবা অসি কলাগী খুন্নাইদা শেমদোকপা ঙমদবা মাংজবা অমনি হায়না ফোঙদোকখি।
প্রধান মন্ত্রীনা X তা পোস্ত তৌখি;
“শ্রী রঘু রাই জি অসি ক্রিয়েতিব স্তালৱার্ত অমা ওইনা নিংশিংদুনা লৈহৌরগনি, মহাক্না মহাক্কী লেন্সকি খুত্থাংদা ভারতকি ৱাইব্রেন্সিবু লৌশিনখি। মহাক্কী ফোতোগ্রাফিদা অচম্বা সেন্সিতিবিতি, মনুং য়ৌনা নিংথিবা অমসুং তোঙান-তোঙানবশিংনা অমত্তা ওইনা পুন্না নিংথিজখি। মসিনা ভারতকি পুন্সিগী তোঙান তোঙানবা মশকশিংগা মীশিংবু নকশিলহনখি। মহাক্কী লৈখিদবা অসি ফোতোগ্রাফি অমসুং কলচরগী মালেমদা শেমদোকপা ঙমদবা মাংজবা অমনি।ঐহাক্কী ৱাখল অসি মহাক্কী ইমুং মনুং, খোয়দাজবশিং অমসুং পুংফম অসিদা ফোতোগ্রাফিগী মরুপ ওইবগী মরিগা লোয়ননা লৈরি। ওম শান্তি।”