শেল-থুম মন্ত্রালয়
অতল পেন্সন য়োজনা (APY) না পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা লান্থোকখ্রে: অপুনবা গ্রোস এনরোলমেন্ত করোর 9 হেনখ্রে
FY 2025–26 কী মনুংদা অপুনবা এনরোলমেন্ত অসি সবস্ক্রাইবর করোর 1.35 হেনখ্রে। মসিনা স্কিম অসি হৌদোকখিবা মতমদগী হৌরগা শেনবা চহি অমদা খ্বাইদগী ৱাংবা এনরোলমেন্ত ওইরে
22 APR 2026 3:45PM by PIB Imphal
পেন্সন ফন্দ রেগুলেতরী অমসুং দিবেলপমেন্ত ওথোরিতী (PFRDA)না চলাইরিবা ভারত সরকারগী মরুওইবা সোসিয়েল সেক্যুরিতী স্কিম অমা ওইরিবা অতল পেন্সন য়োজনা (APY)না 2026কী এপ্রিল 21দা অপুনবা গ্রোস এনরোলমেন্তগী মশিং করোর 9 হেনগত্তুনা পুৱারী ওইরবা মাইলস্তোন অমা ফংবা ঙম্লে।
স্কিম অসিগী পাকথোক চাউথোকপা অমসুং শাফু হেনগৎলক্লিবা অসিগী মখাতাবা খুদম অমা ওইনা, শেনবা চহি 2025–26দা অপুনবা এনরোলমেন্ত অসি সবস্ক্রাইবর করোর 1.35 হেনখ্রে, মসিনা স্কিম অসি হৌদোকখিবদগী হৌনা শেনবা চহি অমদা খ্বাইদগী ৱাংবা এনরোলমেন্ত ওইরি।
ভারত মচা পুম্নমক্কীদমক য়ুনিভর্সেল সোসিয়েল সেক্যুরিতী সিস্তেম অমা লিংখৎনবা ভিজনগা লোয়ননা মে 9, 2015দা হৌদোকখিবা, APY অসি মরুওইনা লায়রবশিং, শোত্থরবা মীওইশিং, অমসুং অনওর্গনাইজ সেক্তরদা থবক তৌরিবশিংদা মীৎয়েং থম্লিবা ভোলুন্তরী, কন্ত্রিব্যুতরী পেন্সন স্কিম অমনি। হৌখিবা চহী তরা অসিদা, স্কিম অসিনা বেঙ্কশিং (PSBশিং/ RRBশিং/ প্রাইবেৎ বেঙ্কশিং/ SFBশিং/ কোওপরেতিব বেঙ্কশিং), SLBCশিং/ UTLBCশিং/LDMশিং, পোস্ত দিপার্তমেন্ত (DoP) অমসুং ভারত সরকারদগী লেপ্তনা মতেং ফংদুনা মশক থোক্না চাউখৎলক্লি। PFRDAনা লৈবাক অসিগী রাজ্য অমসুং জিলা পুম্নমক্তা স্কিম অসিগী খোঙজং পাকথোক চাউথোকহনবদা অচৌবা থৌদাং অমা লৌরি। মসিগীদমক্তা মহাক্না পাক-শন্না থবক পায়খৎলি, কেপাসিতী শেমগৎপগী প্রোগ্রামশিং পায়খৎলি, লোন কয়াদা এৱেয়রনেস মেতিরিয়েলশিং, মীদিয়া কেম্পেনশিং অমসুং চাং নাইনা পাংথোক্লিবা থবকশিং য়েংশিল্লি।
APYনা মখাদা পীরিবা কান্নবা অহুম অসি ফংহন্দুনা ‘সম্পুর্ন সুরক্ষা কৱচ’ (মপুং ফাবা সেক্যুরিতী শিল্দ) অমা পীনবা শেম্লিবনি: - অহানবদা, সবস্ক্রাইবরশিংনা চহি 60 শুরবা মতুংদা থাগী পেন্সন লুপা 1000দগী লুপা 5000 ফাওবগী মনুংদা পীগনি, অনিশুবদা, সবস্ক্রাইবর অদু লৈখিদ্রবা মতুংদা লোয়নবীদা পেন্সন অদু লেপ্তনা পীগনি অমসুং অহুমশুবদা, মখোয় অনিগী লৈখিদ্রবা মতুংদা, চহি 60 ফাওবদা তুংশিল্লকপা কোর্পস অদু নোমিনিদা হন্দোক্কনি। স্কিম অসি চহি 18 অমসুং 40গী মরক্তা লৈবা ভারতকী নাগরিক পুম্নমক্তা, ইনকম তেক্স পীরিবা নৎত্রগা পীখিবা নত্তনা অতোপ্পশিংগীদমক্তা হাংলি।
“APY লৈরবদি, পুন্সিগী ঙাক-শেনবগী কৱচ লৈ”
(“एपीवाई का साथ है, तो जीवन का सुरक्षा कवच साथ है।”)

Ministry of Finance
Atal Pension Yojana (APY) Crosses Historic Milestone: Total Gross Enrolments Surpass 9 Crore
Gross enrolments during FY 2025–26 cross 1.35 crore subscribers, marking highest-ever enrolments recorded in a single financial year since the inception of the scheme
22 APR 2026 3:45PM by PIB Delhi
The Atal Pension Yojana (APY), a flagship social security scheme of the Government of India administered by the Pension Fund Regulatory and Development Authority (PFRDA), has achieved a historic milestone by surpassing total gross enrolments of 9 crore subscribers on 21st April, 2026.
In a further testament to the scheme’s growing outreach and impact, gross enrolments during the Financial Year 2025–26 have crossed 1.35 crore subscribers, marking the highest-ever enrolments recorded in a single financial year since the inception of the scheme.
Launched on May 9, 2015, with the vision of establishing a universal social security system for all Indians, APY is a voluntary, contributory pension scheme primarily focused on the poor, the underprivileged, and workers in the unorganized sector. Over the past decade, the scheme has witnessed remarkable growth, driven by sustained efforts of Banks (PSBs/RRBs/Private Banks/SFBs/Co-operative banks), SLBCs/UTLBCs/LDMs, the Department of Posts (DoP) and continuous support from the Government of India. PFRDA has played a proactive role in expanding the scheme’s footprint across all states and districts in the country, through extensive outreach initiatives, capacity-building programs, multilingual awareness materials, media campaigns, and regular performance reviews.
APY is designed to provide a ‘Sampurna Suraksha Kavach’ (Complete Security Shield) by ensuring the following triple benefits: - First, a guaranteed monthly pension ranging from ₹1,000 to ₹5,000 for subscribers after attaining 60 years of age; Second, same pension continues to the spouse after the subscriber’s demise and third, the return of the corpus accumulated till the age of 60, to the nominee after the death of both. The scheme is open to all Indian citizens between the age of 18 and 40 years, except those who are or have been income tax payers.
“APY ka Saath hai to Jeevan ka Suraksha Kavach Saath hai”
(“एपीवाई का साथ है, तो जीवन का सुरक्षा कवच साथ है।”)