ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖରଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
17 APR 2026 8:53AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖରଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଅର୍ପଣ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଚଳିତ ବର୍ଷ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀଙ୍କ ୧୦୦ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଛି ଏବଂ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଏବଂ ନ୍ୟାୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାରତ ପାଇଁ ତାଙ୍କ ସଂକଳ୍ପକୁ ସାକାର କରିବାର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବାର ଏହା ଏକ ଅବସର।
ତାଙ୍କ ପରମ୍ପରାକୁ ସ୍ମରଣ କରି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଥିଲେ ଯେ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀ ସାହସ, ଦୃଢ଼ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଆଶୀର୍ବାଦ ପ୍ରାପ୍ତ ଜଣେ ଜନନେତା ଭାବେ ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିଛନ୍ତି। ସେ ଗୁରୁତ୍ୱାରୋପ କରିଥିଲେ ଯେ ଭାରତର ମାଟିରେ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ ନିହିତ ଏବଂ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷା ପ୍ରତି ସମ୍ବେଦନଶୀଳ, ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀ ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନରେ ସରଳତା ଏବଂ ସ୍ପଷ୍ଟତା ଆଣିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀଙ୍କୁ ଭେଟିବା ଏବଂ ରାଷ୍ଟ୍ରର ବିକାଶ ପାଇଁ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ବିନିମୟ କରିବାର ସୁଯୋଗ ପାଇଥିବା ଘଟଣାଗୁଡ଼ିକୁ ମଧ୍ୟ ମନେ ପକାଇଥିଲେ।
ଭାରତର ପ୍ରଗତି ଦିଗରେ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀଙ୍କ ଚିନ୍ତାଧାରା ଏବଂ ପ୍ରୟାସ ବିଷୟରେ ଅଧିକ ଜାଣିବା ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭାରତର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ କରିଥିଲେ।
ଏକ ଏକ୍ସ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
"ପୂର୍ବତନ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀଙ୍କୁ ତାଙ୍କ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି। ଚଳିତ ବର୍ଷ ତାଙ୍କର ୧୦୦ତମ ଜୟନ୍ତୀ ପାଳନ କରାଯାଉଛି ଏବଂ ଏକ ସମୃଦ୍ଧ ଓ ନ୍ୟାୟପୂର୍ଣ୍ଣ ଭାରତ ପାଇଁ ତାଙ୍କର ସଂକଳ୍ପକୁ ସାକାର କରିବା ଲାଗି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇବାର ସମୟ ଆସିଛି। ଚନ୍ଦ୍ର ଶେଖର ଜୀ ସାହସ, ଦୃଢ଼ ବିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଗଣତାନ୍ତ୍ରିକ ମୂଲ୍ୟବୋଧ ପ୍ରତି ଗଭୀର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଆଶୀର୍ବାଦ ପ୍ରାପ୍ତ ଜଣେ ଜନନେତା ଭାବରେ ସ୍ମରଣୀୟ ହୋଇ ରହିଛନ୍ତି। ଭାରତର ମାଟିରେ ଦୃଢ଼ ଭାବରେ ନିହିତ ଏବଂ ସାଧାରଣ ନାଗରିକଙ୍କ ଆକାଂକ୍ଷା ପ୍ରତି ସମ୍ବେଦନଶୀଳ, ସେ ସାର୍ବଜନୀନ ଜୀବନରେ ସରଳତା ଏବଂ ସ୍ପଷ୍ଟତା ଆଣିଥିଲେ। ମୁଁ ସେହି ଘଟଣାଗୁଡ଼ିକୁ ମନେ ପକାଉଛି ଯେତେବେଳେ ମୋତେ ତାଙ୍କୁ ଭେଟିବା ଏବଂ ଆମ ରାଷ୍ଟ୍ରର ବିକାଶ ପାଇଁ ଦୃଷ୍ଟିକୋଣ ବିନିମୟ କରିବାର ସୁଯୋଗ ମିଳିଥିଲା। ମୁଁ ଭାରତର ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ଆହ୍ୱାନ କରୁଛି ଯେ ସେମାନେ ଭାରତର ପ୍ରଗତି ଦିଗରେ ତାଙ୍କର ଚିନ୍ତାଧାରା ଏବଂ ପ୍ରୟାସ ବିଷୟରେ ଅଧିକ ପଢ଼ନ୍ତୁ ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to former Prime Minister Chandra Shekhar on his birth anniversary
17 APR 2026 8:53AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to former Prime Minister, Shri Chandra Shekhar on his birth anniversary.
The Prime Minister noted that this year marks the beginning of Chandra Shekhar Ji’s 100th birth anniversary and said it is an occasion to reiterate the commitment to realising his vision for a prosperous and just India.
Recalling his legacy, the Prime Minister said that Chandra Shekhar Ji is remembered as a mass leader blessed with courage, conviction and a deep commitment to democratic values. He highlighted that firmly rooted in the soil of India and sensitive to the aspirations of ordinary citizens, Chandra Shekhar Ji brought simplicity and clarity to public life.
The Prime Minister also recalled the instances when he had the opportunity to meet Chandra Shekhar Ji and exchange perspectives for the development of the nation.
The Prime Minister called upon the youth of India to read more about the thoughts and efforts of Chandra Shekhar Ji towards India’s progress.
In a X post, Shri Modi said;
“Tributes to former Prime Minister Chandra Shekhar Ji on his birth anniversary. This year marks the start of his 100th birth anniversary and is a time to reiterate our commitment to realising his vision for a prosperous and just India. Chandra Shekhar Ji is remembered as a mass leader blessed with courage, conviction and a deep commitment to democratic values. Firmly rooted in the soil of India and sensitive to the aspirations of ordinary citizens, he brought simplicity and clarity to public life. I recall the instances when I had the opportunity to meet him and exchange perspectives for the development of our nation. I call upon the youth of India to read more about his thoughts and efforts towards India’s progress.”