প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী চন্দ্র শেখরগী মপোক নুমিত্তা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে
17 APR 2026 8:53AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা হান্নগী প্রধান মন্ত্রী শ্রী চন্দ্র শেখরগী মপোক নুমিত্তা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে।
চহি অসি চন্দ্র শেখর জীগী চহি ১০০ মপুং ফারকপগী অহৌবনি হায়রদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মীৎকুপ অসি মহাক্না মঙলমবা চাওখৎপা অমসুং অচুম্বা চৎপা ভারত অমা শেমগৎনবা ফিরেপ অদু অমুক হন্না চেৎশিলহনবগী মতম্নি।
মহাক্কী পুন্সি ৱারী নীংশিংলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চন্দ্র শেখর জী অসি থৌনা লৈবা, পুক্নিং চেৎপা অমসুং মীয়ামগী লৈঙাকপু মমল লৈনা লৌদুনা ফিরেপ চেৎনা লেপখিবা মীয়ামগী লুচিংবা অমা ওইনা নীংশিংনরি। ভারতকী লৈপাক লৈহাওদা চেৎনা মরা তাদুনা অমসুং মীচম মীয়ামগী অপাম্বশিং খঙবা লুচিংবা অমা ওইনা চন্দ্র শেখর জীনা মীয়ামগী পুন্সিদা অচমবা মওং অমসুং ময়েক শেংবা ফীভম পুরকখি হায়না মহাক্না ফোঙদোকখি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা মহাক্না চন্দ্র শেখর জীগা উনবগী খুদোংচাবা ফংখিবা অমসুং লৈবাক অসিগী চাওখৎ থৌরাংগী মতাংদা ৱাখল্লোন ফোঙদোক্নখিবা থৌদোকশিং নীংশিংখি।
প্রধান মন্ত্রীনা ভারতকী নহারোলশিংদা ভারত চাওখৎনবগীদমক চন্দ্র শেখর জীনা থম্লম্বা ৱাখল্লোন অমসুং হোৎনজমনশিংগী মতাংদা হেন্না পানবা হায়খি‍।
X পোস্ত অমদা, শ্রী মোদীনা হায়খি;
"হান্নগী প্রধান মন্ত্রী চন্দ্র শেখর জীগী মপোক নুমিত্তা ইকায় খুম্নবা উৎচরি। চহি অসি মহাক্কী চহি ১০০ মপুং ফারকপগী অহৌবনি অমসুং মসি মহাক্না মঙলমবা চাওখৎপা অমসুং অচুম্বা চৎপা ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদু অমুক হন্না চেৎশিলহনবগী মতম্নি। চন্দ্র শেখর জী অসি থৌনা লৈবা, পুক্নিং চেৎপা অমসুং মীয়ামগী লৈঙাকপু মমল লৈআ লৌবা ফিরেপ চেৎপা মীয়ামগী লুচিংবা অমা ওইনা নীংশিংনরি। ভারতকী লৈপাক লৈহাওদা চেৎনা মরা তাদুনা অমসুং মীচম মীয়ামগী অপাম্বশিং খঙবা লুচিংবা অমা ওইনা চন্দ্র শেখর জীনা মীয়ামগী পুন্সিদা অচমবা মওং অমসুং ময়েক শেংবা ফীভম পুরকখি‍। ঐহাক্না মহাক্কা উনবগী খুদোংচাবা ফংখিবা অমসুং লৈবাক অসিগী চাওখৎ থৌরাংগী মতাংদা ৱাখল্লোন ফোঙদোক্নখিবশিং অদু নীংশিংলি। ঐহাক্না ভারতকী নহারোলশিংদা ভারত চাওখৎনবগীদমক মহাক্না থম্লম্বা ৱাখল্লোন অমসুং হোৎনজমনশিংগী মতাংদা হেন্না পানবা হায়জরি।"

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tributes to former Prime Minister Chandra Shekhar on his birth anniversary
17 APR 2026 8:53AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has paid tributes to former Prime Minister, Shri Chandra Shekhar on his birth anniversary.
The Prime Minister noted that this year marks the beginning of Chandra Shekhar Ji’s 100th birth anniversary and said it is an occasion to reiterate the commitment to realising his vision for a prosperous and just India.
Recalling his legacy, the Prime Minister said that Chandra Shekhar Ji is remembered as a mass leader blessed with courage, conviction and a deep commitment to democratic values. He highlighted that firmly rooted in the soil of India and sensitive to the aspirations of ordinary citizens, Chandra Shekhar Ji brought simplicity and clarity to public life.
The Prime Minister also recalled the instances when he had the opportunity to meet Chandra Shekhar Ji and exchange perspectives for the development of the nation.
The Prime Minister called upon the youth of India to read more about the thoughts and efforts of Chandra Shekhar Ji towards India’s progress.
In a X post, Shri Modi said;
“Tributes to former Prime Minister Chandra Shekhar Ji on his birth anniversary. This year marks the start of his 100th birth anniversary and is a time to reiterate our commitment to realising his vision for a prosperous and just India. Chandra Shekhar Ji is remembered as a mass leader blessed with courage, conviction and a deep commitment to democratic values. Firmly rooted in the soil of India and sensitive to the aspirations of ordinary citizens, he brought simplicity and clarity to public life. I recall the instances when I had the opportunity to meet him and exchange perspectives for the development of our nation. I call upon the youth of India to read more about his thoughts and efforts towards India’s progress.”