গৃহ মন্ত্ৰালয়
শিখ ধৰ্মৰ নৱম গুৰু 'হিন্দ দি চাদৰ’ গুৰু টেগ বাহাদুৰৰ প্ৰকাশ পৰ্বত শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
নিষ্ঠুৰ শাসকৰ অন্যায় আৰু অত্যাচাৰৰ বিৰুদ্ধে দৃঢ়ভাৱে থিয় দি গুৰু টেগ বাহাদুৰে সহানুভূতি আৰু সমমৰ্মিতাৰ এক উদাহৰণ স্থাপন কৰিছিল
ভাৰতীয় সংস্কৃতি আৰু মানৱতাৰ সুৰক্ষাৰ বাবে সৰ্বোচ্চ ত্যাগ কৰা গুৰু টেগ বাহাদুৰে নিজৰ বিশ্বাস ত্যাগ কৰাৰ পৰিৱৰ্তে নিজৰ জীৱন ত্যাগ কৰাটো উপযুক্ত বুলি বিবেচনা কৰিছিল
গুৰু চাহিবৰ জীৱন কাহিনী স্মৰণ কৰিলে হৃদয় গৌৰৱেৰে ভৰি পৰে
07 APR 2026 1:09PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে শিখ ধৰ্মৰ নৱম গুৰু 'হিন্দ দি চাদৰ গুৰু টেগ বাহাদুৰৰ প্ৰকাশ পৰ্বত শুভেচ্ছা জনাইছে।
এক্সত এটা পোষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, "শিখ ধৰ্মৰ নৱম গুৰু 'হিন্দ দি চাদৰ' গুৰু টেগ বাহাদুৰৰ প্ৰকাশ পৰ্বত আন্তৰিক অভিনন্দন জনাইছো। ভাৰতীয় সংস্কৃতি আৰু মানৱতাৰ সুৰক্ষাৰ বাবে সৰ্বোচ্চ ত্যাগ কৰা গুৰু টেগ বাহাদুৰে নিজৰ বিশ্বাস ত্যাগ কৰাৰ পৰিৱৰ্তে নিজৰ জীৱন ত্যাগ কৰাটো উপযুক্ত বুলি বিবেচনা কৰিছিল। নিষ্ঠুৰ শাসকৰ অন্যায় আৰু অত্যাচাৰৰ বিৰুদ্ধে দৃঢ়ভাৱে থিয় দি তেওঁ সহানুভূতি আৰু সহানুভূতিৰ এক উদাহৰণ স্থাপন কৰিছিল। গুৰু চাহিবৰ জীৱন কাহিনী স্মৰণ কৰিলে হৃদয় গৌৰৱেৰে ভৰি পৰে।"

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, extends greetings on the Prakash Purb of ninth Guru of Sikhism, 'Hind di Chadar' Guru Teg Bahadur Ji
By standing firm against the injustice and tyranny of cruel rulers, Guru Teg Bahadur Ji set an example of compassion and empathy
Guru Teg Bahadur Ji, who made the supreme sacrifice to protect Indian culture and humanity, deemed it appropriate to give up his life rather than renounce his faith
Recalling the life story of Guru Sahib fills the heart with pride
07 APR 2026 1:09PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation, Shri Amit Shah, has extended greetings on the Prakash Purb of the ninth Guru of Sikhism, 'Hind di Chadar' Guru Teg Bahadur Ji.
In a post on X, Union Home Minister Shri Amit Shah said, “Heartfelt congratulations on the Prakash Purb of the ninth Guru of Sikhism, 'Hind di Chadar' Guru Teg Bahadur Ji. Guru Teg Bahadur Ji, who made the supreme sacrifice to protect Indian culture and humanity, deemed it appropriate to give up his life rather than renounce his faith. By standing firm against the injustice and tyranny of cruel rulers, he set an example of compassion and empathy. Recalling the life story of Guru Sahib fills the heart with pride.”