প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ শ্ৰীমদ সুধিন্দ্ৰ তীৰ্থ স্বামীজীলৈ শ্ৰদ্ধাঞ্জলি
31 MAR 2026 10:58AM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে শ্ৰীমদ সুধিন্দ্ৰ তীৰ্থ স্বামীজীৰ জন্ম শতবাৰ্ষিকীৰ ক্ষণত আজি শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰে। শ্ৰী মোদীয়ে উল্লেখ কৰে যে শ্ৰীমদ্ সুধিন্দ্ৰ তীৰ্থ স্বামীজীয়ে সেৱা আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ প্ৰতি নিজকে সমৰ্পিত কৰি সমাজত স্থায়ী প্ৰভাৱ পেলাইছিল। তেওঁ আলোকপাত কৰে যে পূজ্য স্বামীজীয়ে অসংখ্য প্ৰতিষ্ঠান আৰু গৱেষণা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰাৰ লগতে মানুহৰ মাজত শিক্ষাৰ আনন্দ বিয়পোৱাৰ বাবে গভীৰভাৱে প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ আছিল।
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এক্সত পোষ্ট কৰিছে:
“জন্ম শতবাৰ্ষিকীৰ বিশেষ ক্ষণত বাৰাণসীৰ শ্ৰী কাশী মঠ সন্থাৰ শ্ৰীমদ্ সুধিন্দ্ৰ তীৰ্থ স্বামীজীক শ্ৰদ্ধাঞ্জলি জ্ঞাপন কৰিলোঁ। তেওঁ নিজৰ জীৱন সেৱা আৰু আধ্যাত্মিকতাৰ প্ৰতি উৎসৰ্গা কৰিছিল। তেওঁ অসংখ্য প্ৰতিষ্ঠান, গৱেষণা কেন্দ্ৰ স্থাপন কৰি মানুহৰ মাজত শিক্ষাৰ আনন্দ বিয়পাই দিয়াৰ প্ৰতি আকৰ্ষিত আছিল। তেওঁৰ শিক্ষাত সৰলতা, দয়া আৰু ধাৰ্মিকতাৰ ওপৰত গুৰুত্ব দিয়া হৈছে। আমাৰ ভূমিত উৎপত্তি হোৱা ভাৰতৰ সংস্কৃতি আৰু মূল্যবোধৰ ব্যৱস্থাক সংৰক্ষণ আৰু জনপ্ৰিয় কৰাৰ বাবে তেওঁৰ প্ৰচেষ্টাও সমানেই প্ৰশংসনীয়।”

Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji
31 MAR 2026 10:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi, paid homage to Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji on the special occasion of his birth centenary, today. Shri Modi noted that Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji devoted himself to service and spirituality, leaving a lasting impact on society. He highlighted that the revered Swamiji established numerous institutions and research centres, and was deeply committed to spreading the joys of education among people.
The Prime Minister posted on X:
“On the special occasion of his birth centenary, paying homage to Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji of the Shri Kashi Math Samsthan, Varanasi. He devoted his life towards service and spirituality. He set up numerous institutions, research centres and was passionate about spreading the joys of education among people. His teachings emphasise simplicity, kindness and righteousness. Equally commendable are his efforts to preserve and popularise India’s culture and value systems that originated in our land.”