Prime Minister's Office
Prime Minister pays tribute to Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji
31 MAR 2026 10:58AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Narendra Modi, paid homage to Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji on the special occasion of his birth centenary, today. Shri Modi noted that Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji devoted himself to service and spirituality, leaving a lasting impact on society. He highlighted that the revered Swamiji established numerous institutions and research centres, and was deeply committed to spreading the joys of education among people.
The Prime Minister posted on X:
“On the special occasion of his birth centenary, paying homage to Srimad Sudhindra Tirtha Swamiji of the Shri Kashi Math Samsthan, Varanasi. He devoted his life towards service and spirituality. He set up numerous institutions, research centres and was passionate about spreading the joys of education among people. His teachings emphasise simplicity, kindness and righteousness. Equally commendable are his efforts to preserve and popularise India’s culture and value systems that originated in our land.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা শ্রীমদ সুধিন্দ্র তীর্থ স্বামীজীদা ইকাই খুম্নবা উৎখ্রে
31 MAR 2026 10:58AM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি শ্রীমদ সুধিন্দ্র তীর্থ স্বামীজীগী মপোক কুমওনগী অখন্নবা থৌরমদা মহাক্কী মফমদা ইকায় খুম্নবা উৎখ্রে। শ্রী মোদীনা হায়খি মদুদি শ্রীমদ সুধিন্দ্রা তীর্থ স্বামীজীনা সমাজদা মতম শাংনা ইথিল পীদুনা, সেবা অমসুং স্পিরিচুএলিতিদা মশাবু কত্থোকখি। ইকাই খুম্নরবা স্বামীজীনা ইন্সতিত্যুসন অমসুং রিসর্চ সেন্তর কয়া অমা লিংখৎখি অমসুং মীয়ামগী মরক্তা এজুকেসনগী নুংঙাইবা অদু শন্দোক্নবা কন্না হোৎনখি হায়না মহাক্না ফোংদোকখি।
এক্সতা প্রধান মন্ত্রীনা পোস্ত তৌখি:
“মহাক্কী মপোক কুমওনগী অখন্নবা থৌরমদা, শ্রী কাশী মথ সমস্তান, বারানসীগী শ্রীমদ সুধিন্দ্রা তীর্থ স্বামীজীবু ইকায় খুম্নবা উৎচরি। মহাক্না মহাক্কী পুন্সি অসি সেবা অমসুং স্পিরিচুএলিতীদা কত্থোকখি। মহাক্না ইন্সতিত্যুসন কয়া, রিসর্চ সেন্তর কয়া লিংখৎখি অমসুং মীওইশিংগী মরক্তা এজুকেসনগী নুংঙাইবা শন্দোকপদা পুক্নিং থৌগৎখি। মহাক্কী পাউতাকশিংনা অচম্বা, থৌজাল হৈবা অমসুং অচুম্বা অসিগী মরুওইনা তাক্লি। ঐখোয়গী লমদম অসিদগী হৌরকখিবা ভারতকী চৎনবী অমসুং ভেল্যু সিস্তেমশিংবু ঙাক-শেন্দুনা থম্নবা অমসুং মীয়ামদা খঙহন্নবা মহাক্না হোৎনখিবা অদুসু থাগৎনিংঙাইনি।”