গৃহ মন্ত্ৰালয়
গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্র পেটেল আৰু ৰাজ্যখনত উমৈহতীয়া দেৱানী বিধি বিধেয়ক গৃহীত হোৱাৰ প্ৰতি সমৰ্থন জনোৱা সকলো বিধায়কক অভিনন্দন কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
দেশৰ প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকৰ বাবে এক উমৈহতীয়া আইন নিশ্চিত কৰাটো আমাৰ দলৰ আৰম্ভণিৰে পৰাই এক প্ৰতিশ্ৰুতি
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আমাৰ দলৰ ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে এই দিশত নিৰন্তৰ আগবাঢ়ি আছে
মই আনন্দিত যে উত্তৰাখণ্ডৰ পিছত গুজৰাটেও উমৈহতীয়া দেৱানী বিধি বিধেয়ক গৃহীত কৰাৰ ঐতিহাসিক কাম সম্পূৰ্ণ কৰি নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিছে
দেশখন তুষ্টিকৰণৰ ভিত্তিত নহয়, সকলো নাগৰিকৰ বাবে সমান আইনৰ জৰিয়তে পৰিচালনা কৰা উচিত-এয়া আমাৰ অগ্ৰাধিকাৰ আৰু আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দুয়োটাই
25 MAR 2026 2:34PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ তথা সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে গুজৰাটৰ মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্র পেটেল আৰু ৰাজ্যখনত উমৈহতীয়া দেৱানী বিধি বিধেয়ক গৃহীত হোৱাৰ প্ৰতি সমৰ্থন জনোৱা সকলো বিধায়কক অভিনন্দন জনায়।
এক্সৰ এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, ‘দেশৰ প্ৰতিগৰাকী নাগৰিকৰ বাবে এখন উমৈহতীয়া আইন নিশ্চিত কৰাৰ বাবে আমাৰ দল আৰম্ভণিৰে পৰাই প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ। শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত আমাৰ দলৰ ৰাজ্য চৰকাৰসমূহে এই দিশত নিৰন্তৰভাৱে আগবাঢ়ি আছে। মই আনন্দিত যে উত্তৰাখণ্ডৰ পিছত গুজৰাটেও উমৈহতীয়া দেৱানী বিধি বিধেয়ক গৃহীত কৰাৰ ঐতিহাসিক কাম সম্পূৰ্ণ কৰি নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পূৰণ কৰিছে। মই মুখ্যমন্ত্ৰী শ্ৰী ভূপেন্দ্র পেটেল আৰু এই বিধেয়কৰ প্ৰতি সমৰ্থন আগবঢ়োৱা সকলো বিধায়কক অভিনন্দন জনাইছো। দেশখনক তুষ্টিকৰণৰ ভিত্তিত নহয়, বৰঞ্চ সকলো নাগৰিকৰ বাবে সমান আইনৰ জৰিয়তে পৰিচালনা কৰা উচিত-এয়া আমাৰ অগ্ৰাধিকাৰ আৰু আমাৰ প্ৰতিশ্ৰুতি দুয়োটাই।’

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulates Shri Bhupendra Patel, Chief Minister of Gujarat, and all the legislators who supported the passage of the Uniform Civil Code Bill in the state
Ensuring a uniform law for every citizen in the country has been a commitment of our party since its inception
Under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, our party’s state governments are continuously moving forward in this direction
I am pleased that after Uttarakhand, Gujarat has also demonstrated its commitment by accomplishing the historic task of passing the Uniform Civil Code Bill
The country should be governed not on the basis of appeasement, but through equal laws for all citizens—this is both our priority and our commitment
25 MAR 2026 2:34PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah congratulated Shri Bhupendra Patel, Chief Minister of Gujarat, and all the legislators who supported the passage of the Uniform Civil Code Bill in the state.
In a post on X Shri Amit Shah said, “Ensuring a uniform law for every citizen in the country has been a commitment of our party since its inception. Under the leadership of Shri Narendra Modi, our party’s state governments are continuously moving forward in this direction. I am pleased that after Uttarakhand, Gujarat has also demonstrated its commitment by accomplishing the historic task of passing the Uniform Civil Code Bill. I congratulate Chief Minister Shri Bhupendra Patel and all the legislators who supported this bill. The country should be governed not on the basis of appeasement, but through equal laws for all citizens—this is both our priority and our commitment.”