Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi inaugurates and lays foundation stone for various development works worth over ₹4,570 crore in Kokrajhar, Assam
Kokrajhar is closely associated with the glorious Bodo culture: PM
These development projects are aimed at boosting the region’s growth: PM
Today Bodoland has set out on the path of peace and development; Assam is writing a new chapter of peace and prosperity: PM
Our Government has ensured that the Faith and Traditions of the Bodo Community receive respect at the National level; The traditional Faith of the Bodo Community, Bathou, has been given great respect: PM
We must continue to accelerate the pace of Assam's development, with the blessings of the people of Assam the resolve for a ‘Viksit Assam’ will surely be fulfilled: PM
13 MAR 2026 4:31PM by PIB Delhi
The Prime Minister Shri Narendra Modi lays foundation stone for various development works in Kokrajhar, Assam via Video Conferencing. The Prime Minister stated that due to inclement weather, he was unable to visit Kokrajhar in person and expressed his sincere apologies to the gathered citizens. PM Modi remarked that he was communicating from Guwahati. Shri Modi noted that he bows to the great personalities of the land like Bodofa Upendranath Brahma and Roopnath Brahma. The Prime Minister observed that the massive turnout of people is a debt upon him which he intends to repay through dedicated service and regional development. PM Modi affirmed that "it has always been my endeavor to repay this debt by serving you and developing this region."
The Prime Minister remarked that during his earlier visit to Guwahati, he had the privilege of experiencing the vibrant Bodo culture at the Bagurumba Dahou festival. PM Modi noted that the Bodo community deserves immense credit for meticulously preserving their language, heritage, and traditions. Shri Modi observed that spiritual practices like Bathou and festivals like Baisagu significantly enhance India’s overall cultural strength. The Prime Minister stated that "these traditions strengthen the cultural might of India".
The Prime Minister stated that the double-engine government remains committed to both preserving Assam's heritage and ensuring its rapid progress. PM Modi remarked that development projects exceeding 4,500 crore rupees were inaugurated and initiated during the current program. Shri Modi noted that over 1,100 crore rupees are specifically earmarked for enhancing the road network in Bodoland. The Prime Minister observed that the third phase of the Asom Mala campaign will revolutionize connectivity across the state. "Assam's road connectivity will become even more empowered through these initiatives," affirmed Shri Modi.
The Prime Minister stated that he recently flagged off the Kamakhya-Charlapalli Amrit Bharat Express and the Guwahati-New Jalpaiguri Express to boost regional mobility. PM Modi remarked that these transport projects would provide essential facilities to the public while simultaneously stimulating trade and tourism. Shri Modi noted that improved logistics will empower farmers by providing easier access to larger markets. The Prime Minister congratulated the citizens on the launch of these transformative developmental works. "These projects will ensure farmers' produce reaches major markets with ease," stated Shri Modi.
The Prime Minister stated that Kokrajhar and the surrounding regions had endured immense suffering and loss over the past several decades. PM Modi remarked that there was a time when the hills only echoed with the sounds of violence and weaponry. Shri Modi noted that the environment has now shifted toward harmony, with the sounds of traditional instruments like the ‘Kham’ and ‘Sifung’ filling the air. The Prime Minister observed that Bodoland and Assam are currently scripting a fresh chapter of peace and prosperity. "Today Bodoland has started walking on the path of peace and development," affirmed Shri Modi.
The Prime Minister stated that the foundation stones for six vital road projects in the B.T.R. region have been laid today to enhance local infrastructure. PM Modi remarked that significant strides are being taken to bolster rail connectivity, including the establishment of a railway workshop. Shri Modi noted that the upcoming rail link to Bhutan and the modernization of various stations will turn the area into a logistics hub. The Prime Minister observed that the stopovers of Vande Bharat and Rajdhani Express in Kokrajhar symbolize the region's rising status. "Kokrajhar is set to become a major center of trade through these projects," asserted Shri Modi.
The Prime Minister stated that he extends his heartfelt congratulations to the teams led by Hagrama Mohilary and Hemanta Biswa Sarma for their dedication to development. The Prime Minister stated that the current government prioritized permanent stability. Shri Modi noted that the Bodo Peace Accord was a landmark achievement that united all major organizations on a single platform. The Prime Minister observed that this inclusive approach was a departure from the politics of the past. "We made honest efforts for permanent peace by bringing everyone together," affirmed Shri Modi.
Shri Modi noted that the present government, has a proven track record of delivering on its words, citing the 2003 formation of the BTC under Sixth Schedule . The Prime Minister observed that institutions like Bodoland University and the Central Institute of Technology stand as evidence of this commitment. "Our double-engine government has honestly tried to fulfill every promise made," asserted Shri Modi.
The Prime Minister stated that all commitments made under the 2020 Bodo agreement are being systematically fulfilled by the government. PM Modi remarked that the Bodo language has been elevated to the status of an Associate Official Language as promised. Shri Modi noted that a special development package of 1,500 crore rupees has been deployed, alongside the establishment of new medical colleges. The Prime Minister observed that the integration of 10,000 former insurgents into the mainstream is a major victory for the region. "We are fulfilling every promise to bring the youth into the mainstream," remarked Shri Modi.
The Prime Minister stated that his government has ensured national recognition for the faith and traditions of the Bodo community. PM Modi remarked that the traditional faith, Bathou has been accorded high respect. Shri Modi noted that financial assistance is being provided to develop and preserve various sites of spiritual significance. The Prime Minister observed that such steps are vital for the cultural identity of the tribal population. "The traditions of the Bodo society are now receiving respect at the national level," asserted Shri Modi.
The Prime Minister stated that he is satisfied with the massive campaign led by CM Himanta Biswa Sarma to reclaim land from illegal occupants. PM Modi remarked that the current government has successfully provided legal land titles to the original inhabitants of Assam. Shri Modi noted his appreciation for the tribal community’s active support in this vital mission.
The Prime Minister stated that the momentum of development in Assam must be accelerated to achieve the vision of a self-reliant state. PM Modi remarked that with the continued blessings of the people, the resolve for a 'Viksit Assam' will certainly be realized. Shri Modi noted his best wishes for the success of all the newly launched projects. “The resolve for a developed Assam will surely be fulfilled with the blessings of the people,” emphasized Shri Modi.

ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
କୋକ୍ରାଝାରରେ ₹୪,୫୭୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦ୍ଘାଟନ ଏବଂ ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ
13 MAR 2026 4:31PM by PIB Bhubaneswar
• କୋକ୍ରାଝାର ଗୌରବମୟ ବୋଡୋ ସଂସ୍କୃତି ସହିତ ଘନିଷ୍ଠ ଭାବେ ଜଡିତ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଏହି ବିକାଶ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ଅଞ୍ଚଳର ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଲକ୍ଷ୍ୟ ରଖାଯାଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ବୋଡୋଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଆଜି ଶାନ୍ତି ଓ ବିକାଶ ପଥରେ ଆଗେଇ ଚାଲିଛି; ଆସାମ ଶାନ୍ତି ଓ ସମୃଦ୍ଧିର ଏକ ନୂତନ ଅଧ୍ୟାୟ ଲେଖୁଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଆମ ସରକାର ନିଶ୍ଚିତ କରିଛି ଯେ ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଆସ୍ଥା ଏବଂ ପରମ୍ପରାକୁ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ସମ୍ମାନ ମିଳିବ; ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ପାରମ୍ପରିକ ଆସ୍ଥା, ବାଥୌକୁ ବହୁତ ସମ୍ମାନ ଦିଆଯାଇଛି: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
• ଆମକୁ ଆସାମର ବିକାଶ ଗତିକୁ ଆହୁରି ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବାକୁ ପଡ଼ିକ, ସେମାନଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ସହିତ 'ବିକଶିତ ଆସାମ' ସଂକଳ୍ପ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ପୂରଣ ହେବ: ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଭିଡିଓ କନଫରେନ୍ସିଂ ମାଧ୍ୟମରେ ଆସାମର କୋକ୍ରାଝାରରେ ବିଭିନ୍ନ ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରତିକୂଳ ପାଗ ଯୋଗୁଁ ସେ ବ୍ୟକ୍ତିଗତ ଭାବେ କୋକରାଝାର ଯାଇପାରିନଥିବାରୁ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ କ୍ଷମା ପ୍ରାର୍ଥନା କରି ଗୌହାଟୀରୁ ଯୋଗାଯୋଗ କରୁଥିବା କଥା କହିଥିଲେ। ସେ ବୋଡୋଫା ଉପେନ୍ଦ୍ରନାଥ ବ୍ରହ୍ମା ଓ ରୂପନାଥ ବ୍ରହ୍ମା ପରି ମହାନ ବ୍ୟକ୍ତିତ୍ୱମାନଙ୍କୁ ସ୍ମରଣ କରି ସମ୍ମାନ ଜଣାଇଥିଲେ। ଲୋକଙ୍କ ବିପୁଳ ଉପସ୍ଥିତି ତାଙ୍କ ଉପରେ ଏକ ଋଣ ସୃଷ୍ଟି କରିଛି ବୋଲି କହି, ସେ ଉତ୍ସର୍ଗୀକୃତ ସେବା ଓ ଅଞ୍ଚଳର ସମଗ୍ର ବିକାଶ ମାଧ୍ୟମରେ ଏହା ପରିଶୋଧ କରିବା ପ୍ରତି ସଙ୍କଳ୍ପ ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପୂର୍ବରୁ ଗୌହାଟୀ ଗସ୍ତ ସମୟରେ ସେ ବାଗୁରୁମ୍ବା ଡାହୌ ମହୋତ୍ସବରେ ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରି ଜୀବନ୍ତ ବୋଡୋ ସଂସ୍କୃତିକୁ ନିକଟରୁ ଅନୁଭବ କରିବାର ସୌଭାଗ୍ୟ ପାଇଥିଲେ। ସେ ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟଙ୍କୁ ସେମାନଙ୍କର ଭାଷା, ପାରମ୍ପରିକ ଐତିହ୍ୟ ଓ ପ୍ରଥାଗୁଡ଼ିକୁ ସଂରକ୍ଷଣ କରି ରଖିବା ପାଇଁ ପ୍ରଶଂସା କରିଥିଲେ। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ, ବାଥୌ ପରି ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ପ୍ରଥା ଏବଂ ବୈସାଗୁ ପରି ପର୍ବପର୍ବାଣୀ ଭାରତର ସାମଗ୍ରିକ ସାଂସ୍କୃତିକ ଶକ୍ତିକୁ ଆହୁରି ସୁଦୃଢ଼ କରୁଛି। “ଏହି ପରମ୍ପରାଗୁଡ଼ିକ ଭାରତର ସାଂସ୍କୃତିକ ଶକ୍ତିକୁ ଆହୁରି ମଜବୁତ କରେ,” ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଡବଲ୍‌-ଇଞ୍ଜିନ୍‌ ସରକାର ଆସାମର ଐତିହ୍ୟକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ସହିତ ଏହାର ଦ୍ରୁତ ପ୍ରଗତି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବାରେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧ ଅଟେ। ବର୍ତ୍ତମାନ ଆୟୋଜିତ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ୪,୫୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ମୂଲ୍ୟର ଉନ୍ନୟନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଉଦ୍‌ଘାଟନ ଓ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରାଯାଇଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ବୋଡୋଲ୍ୟାଣ୍ଡରେ ସଡକ ନେଟୱର୍କକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ୧,୧୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାରୁ ଅଧିକ ଅର୍ଥ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ଭାବରେ ବ୍ୟୟ କରାଯାଇଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଆସାମ ମାଲା ଅଭିଯାନର ତୃତୀୟ ପର୍ଯ୍ୟାୟ ସମଗ୍ର ରାଜ୍ୟରେ ସଂଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥାକୁ ଆମୂଳଚୁଳ ପରିବର୍ତ୍ତନ କରିଦେବ। "ଏହି ପଦକ୍ଷେପଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ଆସାମର ସଡ଼କ ସଂଯୋଗ ଆହୁରି ସଶକ୍ତ ହୋଇପାରିବ," ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସେ ସମ୍ପ୍ରତି କାମାକ୍ଷା–ଚାର୍ଲାପାଲି ଅମୃତ ଭାରତ ଏକ୍ସପ୍ରେସ ଏବଂ ଗୌହାଟି–ନୂଆ ଜଳପାଇଗୁଡ଼ି ଏକ୍ସପ୍ରେସକୁ ପତାକା ଦେଖାଇ ଶୁଭାରମ୍ଭ କରିଛନ୍ତି, ଯାହା ଆଞ୍ଚଳିକ ଗତିଶୀଳତାକୁ ବୃଦ୍ଧି କରିବ। ସେ କହିଥିଲେ ଏହି ପରିବହନ ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ଲୋକମାନଙ୍କୁ ଅତ୍ୟାବଶ୍ୟକ ସୁବିଧା ଯୋଗାଇବା ସହ ବାଣିଜ୍ୟ ଓ ପର୍ଯ୍ୟଟନକୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରୋତ୍ସାହନ ଦେବ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ ଉନ୍ନତ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ବ୍ୟବସ୍ଥା କୃଷକମାନଙ୍କୁ ବଡ଼ ବଜାରକୁ ସହଜରେ ପହଞ୍ଚିବାର ସୁଯୋଗ ଦେଇ ସେମାନଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବ। ଏହି ପରିବର୍ତ୍ତନମୂଳକ ପ୍ରକଳ୍ପର ଶୁଭାରମ୍ଭ ଅବସରରେ ସେ ନାଗରିକମାନଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇ କହିଥିଲେ, “ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ କୃଷକଙ୍କ ଉତ୍ପାଦିତ ସାମଗ୍ରୀକୁ ସହଜରେ ପ୍ରମୁଖ ବଜାରକୁ ପହଞ୍ଚାଇବାକୁ ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବ।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି କୋକ୍ରାଝାର ଏବଂ ତାହାର ଆଖପାଖ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକ ଗତ କିଛି ଦଶକ ଧରି ବହୁତ ଦୁଃଖ ଓ କ୍ଷତି ସହିଆସିଛି। ସେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ ଯେ, ଏକ ସମୟରେ ପାହାଡ଼ ଅଞ୍ଚଳଗୁଡ଼ିକ ହିଂସା ଓ ଅସ୍ତ୍ରଶସ୍ତ୍ରର ଶବ୍ଦରେ ପ୍ରତିଧ୍ୱନିତ ହେଉଥିଲା, କିନ୍ତୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ପରିବେଶ ଶାନ୍ତି ଓ ସମନ୍ୱୟର ଦିଗକୁ ପରିବର୍ତ୍ତିତ ହୋଇଛି। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ‘ଖାମ’ ଓ ‘ସିଫୁଙ୍ଗ’ ପରି ପାରମ୍ପରିକ ବାଦ୍ୟଯନ୍ତ୍ରର ସୁର ଏବେ ବାୟୁମଣ୍ଡଳକୁ ଗୁଞ୍ଜରିତ କରୁଛି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜୋର ଦେଇ କହିଥିଲେ ଯେ ବୋଡୋଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଓ ଆସାମ ଏବେ ଶାନ୍ତି ଓ ସମୃଦ୍ଧିର ନୂତନ ଅଧ୍ୟାୟ ଲେଖୁଛି। “ଆଜି ବୋଡୋଲ୍ୟାଣ୍ଡ ଶାନ୍ତି ଓ ବିକାଶର ପଥରେ ଦୃଢ଼ ପଦକ୍ଷେପ ନେଉଛି,” ବୋଲି ସେ କହିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ସ୍ଥାନୀୟ ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ପାଇଁ ଆଜି ବି.ଟି.ଆର. ଅଞ୍ଚଳରେ ଛଅଟି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ସଡ଼କ ପ୍ରକଳ୍ପର ଭିତ୍ତିପ୍ରସ୍ତର ସ୍ଥାପନ କରାଯାଇଛି। ରେଳ ସଂଯୋଗୀକରଣକୁ ସୁଦୃଢ଼ ​​କରିବା ପାଇଁ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ନିଆଯାଉଛି, ଯେଉଁଥିରେ ଏକ ରେଳ ୱାର୍କସପ୍ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ମଧ୍ୟ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଗାମୀ ଦିନରେ ଭୂଟାନ ସହ ରେଳ ସଂଯୋଗ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ୍‌ର ଆଧୁନିକୀକରଣ ଏହି ଅଞ୍ଚଳକୁ ଏକ ଲଜିଷ୍ଟିକ୍ସ ହବ୍‌ରେ ପରିଣତ କରିବ। କୋକରାଝାରରେ ବନ୍ଦେ ଭାରତ ଏବଂ ରାଜଧାନୀ ଏକ୍ସପ୍ରେସର ରହଣି ଏହି ଅଞ୍ଚଳର ବୃଦ୍ଧିଶୀଳ ଗୁରୁତ୍ୱକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରୁଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଜୋର ଦେଇ କହିଛନ୍ତି, "ଏହି ପ୍ରକଳ୍ପଗୁଡ଼ିକ ମାଧ୍ୟମରେ କୋକରାଝାର ଏକ ପ୍ରମୁଖ ବାଣିଜ୍ୟ କେନ୍ଦ୍ର ହେବାକୁ ଯାଉଛି"।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବିକାଶ ପ୍ରତି ନିଷ୍ଠାପୂର୍ଣ୍ଣ ପ୍ରୟାସ ପାଇଁ ସେ ହାଗ୍ରାମା ମୋହିଲାରୀ ଏବଂ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶର୍ମାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱାଧୀନ ଦଳଗୁଡ଼ିକୁ ହୃଦୟର ସହିତ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ସ୍ଥାୟୀ ସ୍ଥିରତାକୁ ପ୍ରାଥମିକତା ଦେଇଛି। ବୋଡୋ ଶାନ୍ତି ଚୁକ୍ତି ଏକ ଐତିହାସିକ ସଫଳତା ଥିଲା, ଯାହା ସମସ୍ତ ପ୍ରମୁଖ ସଂଗଠନକୁ ଗୋଟିଏ ମଞ୍ଚରେ ଏକତ୍ରିତ କରିଥିଲା। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦର୍ଶାଇଛନ୍ତି ଯେ, ଏହି ସମାବେଶମୂଳକ ପଦ୍ଧତି ପୂର୍ବତନ ରାଜନୀତିରୁ ସ୍ପଷ୍ଟ ଭାବରେ ଭିନ୍ନ। “ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଏକତ୍ର କରି ଆମେ ସ୍ଥାୟୀ ଶାନ୍ତି ପାଇଁ ସତ୍ୟନିଷ୍ଠ ପ୍ରୟାସ କରିଛୁ” ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି, ବର୍ତ୍ତମାନ ସରକାର ନିଜ କଥାକୁ ପୂରଣ କରିବାରେ ସଦା ସଫଳ ହୋଇଆସିଛି। ସେ ୨୦୦୩ ମସିହାରେ ଷଷ୍ଠ ତାଲିକା ଅନୁସାରେ ବିଟିସି ଗଠନକୁ ଏହାର ଉଦାହରଣ ଭାବେ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି। ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ବୋଡୋଲ୍ୟାଣ୍ଡ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରତିଷ୍ଠାନ ପରି ସଂସ୍ଥାଗୁଡ଼ିକ ଏହି ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ସ୍ପଷ୍ଟ ପ୍ରମାଣ ସ୍ୱରୂପ ଠିଆ ହୋଇଛି। “ଆମ ଡବଲ୍‌-ଇଞ୍ଜିନ୍‌ ସରକାର କରାଯାଇଥିବା ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ପୂରଣ ପାଇଁ ସତ୍ୟନିଷ୍ଠ ଭାବରେ ପ୍ରୟାସ କରିଛି” ବୋଲି ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଦୃଢ଼ୋକ୍ତି ପ୍ରକାଶ କରିଛନ୍ତି।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ୨୦୨୦ ବୋଡୋ ଚୁକ୍ତିନାମା ଅନୁଯାୟୀ କରାଯାଇଥିବା ସମସ୍ତ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ସରକାରଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ବ୍ୟବସ୍ଥିତ ଭାବରେ ପୂରଣ କରାଯାଉଛି। ସେ ଆହୁରି କହିଛନ୍ତି ଯେ, ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ଅନୁଯାୟୀ ବୋଡୋ ଭାଷାକୁ ସହଯୋଗୀ ସରକାରୀ ଭାଷାର ମାନ୍ୟତା ଦିଆଯାଇଛି। ନୂତନ ମେଡିକାଲ କଲେଜ ପ୍ରତିଷ୍ଠା ସହିତ ୧,୫୦୦ କୋଟି ଟଙ୍କାର ଏକ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବିକାଶ ପ୍ୟାକେଜ ନିୟୋଜିତ କରାଯାଇଛି। ଏଥିସହିତ ୧୦,୦୦୦ ପୂର୍ବତନ ଉଗ୍ରବାଦୀଙ୍କୁ ସମାଜର ମୁଖ୍ୟସ୍ରୋତରେ ସାମିଲ କରିବା ଏହି ଅଞ୍ଚଳ ପାଇଁ ଏକ ବଡ଼ ସଫଳତା। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, "ଆମେ ଯୁବକମାନଙ୍କୁ ମୁଖ୍ୟେସ୍ରାତରେ ସାମିଲ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରତ୍ୟେକ ପ୍ରତିଶ୍ରୁତି ପୂରଣ କରୁଛୁ।"
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ତାଙ୍କ ସରକାର ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ଆସ୍ଥା ଏବଂ ପରମ୍ପରାକୁ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ସ୍ୱୀକୃତି ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିଛି। ବୋଡୋ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ପାରମ୍ପରିକ ବିଶ୍ୱାସ, ବାଥୌକୁ ଉଚ୍ଚ ସମ୍ମାନ ଦିଆଯାଇଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ, ଆଧ୍ୟାତ୍ମିକ ମହତ୍ତ୍ୱ ଥିବା ବିଭିନ୍ନ ସ୍ଥଳର ବିକାଶ ଓ ସୁରକ୍ଷା ପାଇଁ ଆର୍ଥିକ ସହାୟତା ମଧ୍ୟ ଯୋଗାଇଦିଆଯାଉଛି। ଆଦିବାସୀ ଜନସଂଖ୍ୟାର ସାଂସ୍କୃତିକ ପରିଚୟକୁ ସୁରକ୍ଷିତ ରଖିବା ପାଇଁ ଏପରି ପଦକ୍ଷେପ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଜୋର ଦେଇ କହିଛନ୍ତି, “ବୋଡୋ ସମାଜର ପରମ୍ପରାଗୁଡ଼ିକୁ ବର୍ତ୍ତମାନ ଜାତୀୟ ସ୍ତରରେ ସମ୍ମାନ ମିଳୁଛି।”
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଅବୈଧ ଦଖଲକାରୀଙ୍କଠାରୁ ଜମି ପୁନରୁଦ୍ଧାର ପାଇଁ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହିମନ୍ତ ବିଶ୍ୱ ଶର୍ମାଙ୍କ ନେତୃତ୍ୱରେ ଚାଲୁଥିବା ବ୍ୟାପକ ଅଭିଯାନ ପ୍ରତି ସେ ସନ୍ତୁଷ୍ଟ। ବର୍ତ୍ତମାନର ସରକାର ଆସାମର ମୂଳ ବାସିନ୍ଦାଙ୍କୁ ସଫଳତାର ସହିତ ଆଇନଗତ ଜମି ଅଧିକାର ପ୍ରଦାନ କରିଛି। ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ଏହି ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ମିଶନରେ ଆଦିବାସୀ ସମ୍ପ୍ରଦାୟର ସକ୍ରିୟ ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ତାଙ୍କର କୃତଜ୍ଞତା ପ୍ରକାଶ କରିଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏକ ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ ରାଜ୍ୟର ସ୍ୱପ୍ନ ସାକାର କରିବା ପାଇଁ ଆସାମରେ ବିକାଶର ଗତିକୁ ଆହୁରି ତ୍ୱରାନ୍ୱିତ କରିବା ଆବଶ୍ୟକ। ସେ କହିଥିଲେ ଯେ ଲୋକଙ୍କ ନିରନ୍ତର ଆଶୀର୍ବାଦ ସହିତ ‘ବିକଶିତ ଆସାମ’ର ସଂକଳ୍ପ ନିଶ୍ଚିତ ଭାବେ ସାକାର ହେବ। ନୂତନ ଭାବେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ସମସ୍ତ ପ୍ରକଳ୍ପର ସଫଳତା ପାଇଁ ସେ ନିଜର ଶୁଭେଚ୍ଛା ଜଣାଇ କହିଥିଲେ, “ଲୋକମାନଙ୍କ ଆଶୀର୍ବାଦ ସହିତ ବିକଶିତ ଆସାମର ସଂକଳ୍ପ ନିଶ୍ଚୟ ପୂରଣ ହେବ।”