Prime Minister's Office
PM to visit West Bengal on 14th March
PM to inaugurate and lay foundation stone for development projects worth around Rs. 18,680 crores in Kolkata
These projects span multiple sectors, including road infrastructure, railways, port and shipping
PM to inaugurate six redeveloped railway stations in West Bengal under Amrit Bharat Station Scheme
12 MAR 2026 5:31PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will visit West Bengal on 14 March 2026. At around 2 PM, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for multiple development projects worth around ₹18,680 crore in Kolkata.
In a major boost to road infrastructure in the region, Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone for several National Highway projects with a combined length of more than 420 km, worth around ₹16,990 crore. The projects being inaugurated include sections of NH-19 in West Bengal and Jharkhand and NH-114 in West Bengal. These projects are expected to enhance road safety, reduce travel time, ease congestion and pollution, improve regional connectivity, and promote tourism and boost economic growth in the region.
Prime Minister will lay the foundation stone for several new National Highway projects. These include five packages of the 231 km long four-lane Kharagpur–Moregram economic corridor section of NH-116A. The project forms part of the economic corridor between Kharagpur and Siliguri and will pass through Paschim Medinipur, Bankura, Hooghly, Purba Bardhaman, Birbhum and Murshidabad districts of West Bengal. Direct Kharagpur–Moregram connectivity will reduce travel distance by around 120 km and save nearly seven to eight hours of travel time. The corridor will also integrate with key National Highways including NH-16, NH-19, NH-14 and NH-12, thereby strengthening multi-corridor connectivity. Prime Minister will lay the foundation stone for the construction of a 5.6 km long four-lane Dubrajpur Bypass on NH-14, which will help decongest the densely built-up areas of Dubrajpur town and reduce travel time by nearly one hour. He will also lay the foundation stone for the construction of additional four-lane major bridges over the Kangshabati and Shilabati rivers on NH-14.
During the visit, Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone for several shipping and port-related projects. He will inaugurate the mechanization project of Berth No. 2 at Haldia Dock Complex, which will enable efficient, faster and environment-friendly cargo handling. The project will enhance cargo handling capacity, facilitate efficient full-rake rail loading systems, improve key performance indicators, increase safety by reducing human exposure to hazardous operations, and generate employment. Prime Minister will also inaugurate the rejuvenation project at Khidderpore Docks (Dock 1 – West).
Prime Minister will also lay the foundation stone for multiple port infrastructure projects in the state. These include the mechanization of Berth No. 5 at Haldia Dock Complex of Syama Prasad Mookerjee Port. Other projects include renovation of the Bascule Bridge at Kolkata Dock System; yard development including drainage systems at Kidderpore Dock-I (East) and Dock-II (East); bank protection works along the Kolkata riverfront from the Howrah Bridge pylon to Nimtala Ghat; and construction of a terminal building for a river cruise terminal and river tourism facility near the Indenture Memorial complex at Kolkata Dock System.
In the railways sector, Prime Minister will flag off the Purulia-Anand Vihar Terminal (Delhi) Express, strengthening rail connectivity between West Bengal, Uttar Pradesh, Bihar, Jharkhand and the national capital region.
Prime Minister will also inaugurate six redeveloped railway stations under the Amrit Station Scheme. These stations include Kamakhyaguri, Anara, Tamluk, Haldia, Barabhum and Siuri.
Prime Minister will also dedicate to the nation two railway projects: the 16 km long third rail line between Belda and Dantan, and the Automatic Block Signalling system between Kalaikunda and Kanimohuli. These projects will improve train safety and punctuality, reduce congestion and enhance the overall ease of travel for passengers in the region.
These initiatives reflect the Government’s continued commitment to strengthening infrastructure, enhancing connectivity and accelerating economic growth in West Bengal and eastern India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
মার্চ ১৪দা পি.এম. নোংচুপ বেঙ্গলদা চৎকনি
পি.এম. কোলকতাদা চাওরাক্না লুপা কোতি ১৮,৬৮০ গী চাওখৎপা প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
হায়রিবা প্রোজেক্তশিং অসিনা লম্বিগী ইনফ্রাস্ত্রকচর, রেলৱে, হীথাংফম অমসুং শিপিং য়াওনা সেক্তর কয়া চাউথোকহল্লগনি
অমৃত ভারত স্তেসন স্কীমগী মখাদা পি.এম না নোংচুপ বেঙ্গলদা অমুক হন্না দিবেলপ তৌরবা রেলৱে স্তেসন ৬ শঙ্গারগনি
12 MAR 2026 5:31PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ২০২৬কি মার্চ ১৪দা নোংচুপ বেঙ্গলদা চৎকনি, নুংথিল পুং ২ দা প্রধান মন্ত্রীনা কোলকাতাদা চাওরাক্না লুপা করোর ১৮,৬৮০গী মশিং য়াম্লবা চাওখৎ-থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি।
লমদম অসিদা লম্বিগী ইনফ্রাস্ত্রকচরদা অচৌবা ইনোৎ অমা ওইনা প্রধান মন্ত্রীনা অপুনবা ওইনা চাওরাক্না লুপা করোর ১৬,৯৯০ চংগদবা কিলোমীতর ৪২০ হেন্না শাংবা নেস্নেল হায়ৱেগী প্রোজেক্ত কয়া শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ উয়ুং তমগনি। হৌদোক্লিবা প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং ঝারখন্দগী এন.ঐচ.-১৯ অমসুং নোংচুপ বেঙ্গলগী এন.ঐচ.-১১৪ গী সেক্সনশিং য়াওরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা লম্বি শোই-ঙামদবা হেঙ্গৎহনবা, চত্থোক-চৎশিনগী মতম হন্থহনবা, মী য়াম্না তিনবা অমসুং পোলুসন হন্থহনবা, রিজনেল কনেক্তিবিতি ফগৎহনবা, অমসুং তুরিজম প্রমোত তৌবা অমসুং লমদম অসিদা ইকোনোমিক গ্রোথ হেনগৎহনগনি হায়না থাজরি।
প্রধান মন্ত্রীনা অনৌবা নেস্নেল হায়ৱে প্রোজেক্ত কয়াগী য়ুমফম থোঙ থমগনি। মসিদা এন.ঐচ.-১১৬এ.গী কিলোমীতর ২৩১ শাংবা ফোর-লেন খারাগপুর–মোরেগ্রাম ইকোনোমিক কোরিদোর সেক্সনগী পেকেজ মঙা য়াওরি। প্রোজেক্ত অসি খরাগপুর অমসুং সিলিগুরিগী মরক্তা ইকোনোমিক কোরিদোরগী শরুক অমা ওইরি অমসুং মসি নোংচুপ বেঙ্গলগী পশ্চিম মেদিনিপুর, বঙ্কুরা, হুগলি, পুরবা বরধামান, বিরভুম অমসুং মুরশিদাবাদা জিলাশিংদগী চৎকনি। দাইরেক্তা খরগপুর–মোরেগ্রাম কনেক্তিবিতিনা চত্থোক-চৎশিনগী অরাপ্পা চাওরাক্না কিলোমীতর ১২০ হন্থহল্লগনি অমসুং চাওরাক্না পুং ৭ তগী ৮ ফাওবগী চত্থোক-চৎশিনগী মতম কনবা ঙম্লগনি। কোরিদোর অসিনা এন.ঐচ.-১৬, এন.ঐচ.-১৯, এন.ঐচ.-১৪ অমসুং এন.ঐচ.-১২ য়াওনা মরুওইবা নেস্নেল হায়ৱেশিংগসু ইন্তিগ্রেৎ তৌগনি, মসিনা মল্তি-কোরিদোর কনেক্তিবিতি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা এন.ঐচ.-১৪ দা কিলোমীতর ৫.৬ শাংবা ফোর-লেন দুব্রাজপুর বাইপাস অমা শানবগী উরেপ-উয়ুং তম্লগনি, মসিনা দুব্রাজপুর তাওনগী য়াম্না চাওনা শেমগৎলবা মফমশিংদা মী তিনবা হন্থহনবদা মতেং পাংগনি অমসুং চত্থোক-চৎশিনগী মতম চাওরাক্না পুং অমা হন্থহনগনি। মহাক্না এন.ঐচ.-১৪দা কংসাবতি অমসুং সিলাবতি তুরেলশিংগী মথক্তা অহেনবা লেন মরিগী অচৌবা থোঙশিং শানবগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি।
খোঙচৎ অসিগী মনুংদা প্রধান মন্ত্রীনা সিপিং অমসুং হীথাংফমগা মরি লৈনবা প্রোজেক্ত কয়াগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। মহাক্না হলদিয়া দোক কমপ্লেক্সতা বর্থ নম্বর ২গী মেকানাইজেসন প্রোজেক্ত হৌদোক্কনি, মসিনা ইফিসিয়েন্ত ওইনা, য়াম্না থুনা অমসুং অকোয়বগী ফিবম শোকহন্দবা কার্গো হেন্দল তৌবা ঙমহনগনি। প্রোজেক্ত অসিনা কার্গো হেন্দল তৌবগী কেপাসিতি হেঙ্গৎহল্লগনি, ইফিসিয়েন্ত ওইবা ফুল-রেক রেল লোদিং সিস্তেমশিং লাইথোকহল্লগনি, মরুওইবা পরফোমেন্স ইন্দিকেতরশিং ফগৎহনগনি, খুদোংথিনিংঙাই ওইবা ওপরেসনশিংদা মীওইবনা এক্সপোজর হন্থহনদুনা সেফতি হেনগৎহনগনি অমসুং থবক ফংহনগনি। প্রধান মন্ত্রীনা খিদ্দরপোর দোকশিং (দোক ১ – নোংচুপ)দা নৌনা শেমগৎপগী প্রোজেক্ত অসিসু শঙ্গাগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা রাজ্য অসিদা মশিং য়াম্লবা হীথাংফমগী ইনফ্রাস্ত্রকচর প্রোজেক্তশিংগী উরেপ-উয়ুংসু তমগনি। মসিদা স্যামা প্রসাদ মুকর্জী হীথাংফমগী হলদিয়া দোক কমপ্লেক্সতা লৈবা বর্থ নম্বর ৫গী মেকানাইজেসন য়াওরি। অতোপ্পা প্রোজেক্তশিংগী মনুংদা কোলকাতা দোক সিস্তেমদা লৈবা বেস্ক্যুল থোঙ শেমজিনবা; কিদরপোর দোক-I (নোংপোক) অমসুং দোক-II (নোংপোক)দা দ্রেনেজ সিস্তেমশিং য়াওনা য়ার্দ দিবেলপমেন্ত; হাওরা থোঙগী পায়লোন্দগী হৌরগা নিমতালা ঘাৎ ফাওবা কোলকাতা তুরেলগী নাকলদা তোর্বান ঙাক-শেনবগী থবকশিং; অমসুং কোলকাতা দোক সিস্তেমদা লৈবা ইনদেঞ্চর মেমোরিয়েল কমপ্লেক্সকি মনাক্তা লৈবা তুরেলগী ক্রুইজ তর্মিনেল অমসুং তুরেলগী তুরিজম ফেসিলিতিগীদমক তর্মিনেল বিল্দিং অমা শাবা য়াওরি।
রেলৱে সেক্তরদা প্রধান মন্ত্রীনা পুরুলিয়া-অনন্দ বিহার তর্মিনেল (দিল্লী) এক্সপ্রেসকি ফ্লেগ ওফ তৌগনি, মসিনা নোংচুপ বেঙ্গল, উত্তর প্রদেশ, বিহার, ঝারখন্দ অমসুং জাতিগী কোনুংগী রিজনগী মরক্তা রেল কনেক্তিবিতি মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
অমৃত স্তেসন স্কীমগী মখাদা অমুক হন্না দিবেলপ তৌরবা রেলৱে স্তেসন ৬সু প্রধান মন্ত্রীনা শঙ্গাগনি। হায়রিবা স্তেসনশিং অসিগী মনুংদা কামাখ্যগুরি, অনারা, তামলুক, হালদিয়া, বরাভুম অমসুং সিউরি য়াওরি।
প্রধান মন্ত্রীনা জাতিগী মফমদা রেলৱে প্রোজেক্ত অনিসু কত্থোক্কনি: বেল্দা অমসুং দান্তনগী মরক্তা কিলোমীতর ১৬ শাংবা তরেৎসুবা রেল লাইন, অমসুং কলাইকুন্দা অমসুং কানিমোহুলিগী মরক্তা ওতোমেতিক ব্লোক সিগনেলিং সিস্তেম। প্রোজেক্তশিং অসিনা ত্রেনগী সেফতি অমসুং মতম চানা চৎপদা অহোঙবা পুরক্কনি, মী য়াম্না চিনবা হন্থহনগনি অমসুং লমদম অসিদা পেসেঞ্জরশিংগী অপুনবা চত্থোক-চৎশিন তৌবদা লাইবা হেনগৎহনগনি।
খোঙথাংশিং অসিনা নোংচুপ বেঙ্গল অমসুং নোংপোক ভারত্তা ইনফ্রাস্ত্রকচর মপাঙ্গল কনখৎহনবা, কনেক্তিবিতি হেঙ্গৎহনবা অমসুং শেন্মীৎলোনগী চাওখৎপা খোঙজেল য়াংশিলহন্নবা সরকারনা মখা তানা ৱাশক লৌরিবা অদু উৎলি।