কেবিনেট
তামিলনাডুৰ মাদুৰাই বিমানবন্দৰ আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমান বন্দৰ হিচাপে ঘোষণাত কেবিনেটৰ অনুমোদন
10 MAR 2026 4:14PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ অধ্যক্ষতাত আজি অনুষ্ঠিত কেবিনেট বৈঠকত তামিলনাডুৰ মাদুৰাই বিমানবন্দৰক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় বিমান বন্দৰ হিচাপে ঘোষণাত অনুমোদন জনোৱা হয়।
তামিলনাডুৰ মাদুৰাই চহৰত অৱস্থিত মাদুৰাই বিমান বন্দৰটো ৰাজ্যখনৰ এটা অতি প্ৰাচীন বিমানবন্দৰ। ই দক্ষিণ তামিলনাডুৰ এক গুৰুত্বপূৰ্ণ প্ৰৱেশদ্বাৰ হিচাপে কাম কৰাৰ লগতে পৰ্যটন আৰু তীৰ্থযাত্ৰাক প্ৰসাৰিত কৰাত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰে, যাৰ ফলত অঞ্চলটোৰ সামগ্ৰিক বৃদ্ধিত অৰিহণা যোগায়।
মাদুৰাই বিমানবন্দৰক আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় মৰ্যাদালৈ উন্নীত কৰিলে আঞ্চলিক সংযোগ বৃদ্ধি পোৱাৰ লগতে বাণিজ্য প্ৰসাৰিত হ’ব আৰু অঞ্চলটোৰ অৰ্থনৈতিক উন্নয়নত সহায়ক হ’ব। চহৰখনৰ ঐতিহাসিক প্ৰাধান্যৰ সৈতে সাদৃশ্য ৰাখি বিমানবন্দৰটোৱে আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় পৰ্যটক আৰু ব্যৱসায়ীসকলক আকৰ্ষণ কৰাৰ সম্ভাৱনা আছে।

Cabinet
Cabinet approves Declaration of Madurai Airport, Tamil Nadu, as an International Airport
10 MAR 2026 4:14PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved declaration of Madurai Airport, Tamil Nadu, as an International Airport.
Madurai Airport, located in the Temple City of Madurai, Tamil Nadu, is one of the oldest airports in the State. It serves as a crucial gateway to Southern Tamil Nadu and plays a pivotal role in promoting tourism and pilgrimage, thereby contributing to the overall growth of the region.
Elevating Madurai Airport to International Status would enhance regional connectivity, promote trade, and drive economic development in the region. The airport's potential to attract international pilgrims and businesses aligns with the city's historical prominence.