প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা মার্চ ৮ দা দিল্লিদা লুপা করোর ৩৩,৫০০ রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লি মেত্রোগী মাজলিস পার্ক-মৌজপুর বাবরপুর (পিঙ্ক লাইন) অমসুং দিপালি চোক-মাজলিস পার্ক (মেজন্তা লাইন) কোরিদোরশিং শঙ্গগনি
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লি মেত্রোগী ফেজ-৫-এগী মখাদা অনৌবা কোরিদোর অহুমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি
প্রধান মন্ত্রীনা জেনেরেল পুল রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন (পি পি আর এ) রিদিবলপমেন্ত প্লানগী মখাদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি
সরকারদা শেনগী পোৎলুম পুহন্দনা অনৌবা মশা-মরোমদোম শেন পুথোকচবা নমুনা অমগী মখাদা প্রোজেকশিং অমুক হন্না শেমগৎপনি
06 MAR 2026 5:23PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা মার্চ ৮ গী নুমিৎয়ুংবা পুং ১২ রোম তাবদা দিল্লিদা লুপা করোর ৩৩,৫০০ রোমগী তোঙান তোঙানবা চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। থৌরম অদুদা মহাক্না মীয়ামদা ৱা ঙাংগনি। থৌরম অদুগী মমাঙদা, প্রধান মন্ত্রীনা সারোজিনি নাগরদা লৈবা জি.পি.আর.এ তাইপ-৫ ক্বাতরশিংদা চৎকনি অঙমসুং য়ুম ফংলবা নুপীশিংদা শো খুৎশীন্নগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৮,৩০০ রোমগী দিল্লি মেত্রো প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লি মেত্রোগী অনৌবা কোরিদোর অনি শঙ্গাগনি। মখোয়গী মনুংদা কিমি ১২.৩ রোমগী মাজলিস পার্ক-মৌজপুর বাবরপুর (পিঙ্ক লাইন) অমসুং কিমি ৯.৯ রোমগী দিপালি চোক-মাজলিস পার্ক (মেজন্তা লাইন) কোরিদোরশিং য়াওরি। অনৌবা শম্নবা অসিনা বুরারি, জগতপুর-ৱাজিরবাদ, খাজুরি খাস, ভাজনপুরা, যমুনা বিহার, মধুবন চোক, হাইদরপুর বাদলি, ভালাশ্বা, মাজিলিস পার্ক য়াওনা দিল্লিগী মফম কয়া কান্নবা পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা দিল্লি মেত্রোগী ফেজ-৫-এগী মখাদা অনৌবা কোরিদোর অহুমগী উরেপ-উয়ুং তমগনি, মসিগী অপুনবা অশাংবনা চাউরাক্না কিমি ১৬.১০ রোমনি। অনৌবা কোরিদোর অহুম অদুদি আর.এক অশ্রাম মার্গতগী ইন্দ্রপ্রস্থা, এরোসিতিদগী ইন্দিরা গান্ধী এয়রপোর্ত তর্মিনেল-১ অমসুং তুঘলাকবাদতগী কালিন্দি কুঞ্জ ফাওবনি। হায়রিবা কোরিদোরশিং অসিনা লৈবাক অসিগী কোনুংদা তোঙান তোঙানবা মরুওইবা মফমশিং হকথেংননা শম্নহগনি অমসুং নোইদা, সাউথ দিল্লি অমসুং এয়রপোর্তকী মরক্ত মীয়াম চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ১৫,২০০ রোমগী জেনেরেল পুল রেসিদেন্সিএল একোমোদেসন (পি পি আর এ) রিদিবলপমেন্ত প্লানগী মখাদা তোঙান তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাগনি অমসুং উরেপ-উয়ুং তমগনি। সরোজিনি নাগর, নেতাজি নাগর, কস্তুরবা নাগর অমসুং শ্রীনিৱাসপুরিগুম্বা মরুওইবা মফমশিংদা লৈরিবা প্রোজেকশিং অসি জি.পি.আর.এ কোলোনিশিং মতমগা চুন্নবা শেমগৎনবা অমসুং সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংদা অমসুং সরকারগী ওফিসশিংদা মালেম থাক্কী ইনফ্রাষ্ট্রচর ফংহন্নবা সরকারগী অচৌবা থৌরম অমগী শরুক অমনি।
সরকারদা শেনগী পোৎলুম পুহন্দনা অনৌবা মশা-মরোমদোম শেন পুথোকচবা নমুনা অমগী মখাদা প্রোজেকশিং অমুক হন্না শেমগৎপনি। নমুনা অসিগী মখাদা, অপুনবা প্রোজেক্কী শেনফম পুথোক্নবগীদমক প্রোজেক অসিগী শরুক খর ললোন-ইতিক অমসুং য়ুম তানবা মফম ওইনা শীজিন্নদুনা সরকারনা প্রোজেক অসি পায়খৎপনি। মসিদগী ফংলকপা শেনফম অদুনা অনৌবা সরকারগী হাওশিং অমুক হন্না শেমগৎনবা, ইনফ্রাষ্ট্রকচর অমসুং মীয়ামগী মফমশিং শেমগৎনবা শীজিন্নরি।
অমুক হন্না শেমগৎপগী থৌরাং অসিনা ইসক্বার ফিত লাখ ৪৮ গী ওফিস স্পেস শেমগৎপগা লোয়ননা সরকারগী থবক তৌবা মীওইশিংদা অনৌবা ফ্লেত ৯,৩৫০ হেন্না পীনবা থৌরাং তৌরি, মসিনা শেন ফংনবা হোৎনবগা লোয়ননা লৈবাক ঙাকপগী থবক শিংথাবা য়ানা ফগৎহনগনি।

Prime Minister's Office
PM to inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth around ₹33,500 crore in Delhi on 8th March
PM to Inaugurate Majlis Park - Maujpur Babarpur (Pink Line) & Deepali Chowk - Majlis Park (Magenta Line) corridors of Delhi Metro
PM to also lay the foundation stone for three new corridors under Delhi Metro’s Phase V-A expansion
PM to inaugurate and lay foundation stones for multiple projects under General Pool Residential Accommodation (GPRA) Redevelopment Plan
Projects have been redeveloped through an innovative self-sustaining financial model without burdening the public exchequer
06 MAR 2026 5:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects worth around ₹33,500 crore on 8th March at around 12 noon in Delhi. He will also address the gathering on the occasion. Prior to the programme, the Prime Minister will visit GPRA Type-5 quarters in Sarojini Nagar and hand over the keys to female allottees.
Prime Minister will inaugurate and lay the foundation stone of Delhi metro projects worth about ₹18,300 crore. Prime Minister will inaugurate two new corridors of the Delhi Metro. These include the Majlis Park-Maujpur Babarpur (Pink Line) corridor of around 12.3 km and the Deepali Chowk-Majlis Park (Magenta Line) corridor of around 9.9 km. The new connectivity will benefit several areas of Delhi including Burari, Jagatpur-Wazirabad, Khajuri Khas, Bhajanpura, Yamuna Vihar, Madhuban Chowk, Haiderpur Badli Mor, Bhalaswa, Majlis Park among others.
Prime Minister will also lay the foundation stone for three new corridors under Phase V-A of the Delhi Metro, covering a route length of around 16.10 km. The three new corridors are R.K. Ashram Marg to Indraprastha, Aerocity to Indira Gandhi Airport Terminal-1, and Tughlakabad to Kalindi Kunj. These corridors will provide direct connectivity to several important locations in the national capital and improve connectivity for residents travelling between Noida, South Delhi and the airport.
Prime Minister will also inaugurate and lay the foundation stone of multiple projects worth ₹15,200 crore under the General Pool Residential Accommodation (GPRA) Redevelopment Plan. Spread across key locations such as Sarojini Nagar, Netaji Nagar, Kasturba Nagar and Sriniwaspuri, these projects are part of the Government’s ambitious programme to modernize GPRA colonies and create world-class infrastructure for Government employees and administrative offices.
The projects have been redeveloped through an innovative self-sustainable financial model that ensures the redevelopment is carried out without burdening the public exchequer. Under this model, the government is developing and monetising a limited portion of the project area for commercial and residential space to finance the entire project. The revenue generated from it is being used to fund the redevelopment of modern government housing, supporting infrastructure and public facilities.
The redevelopment plan will provide more than 9,350 modern flats for government employees along with the creation of approximately 48 lakh square feet of office space, which will significantly enhance administrative efficiency while also generating monetization potential.