ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ବାହାରିନ୍ ରାଜାଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନରେ କଥା ହେଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
02 MAR 2026 7:32PM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ବାହାରିନର ମହାମହିମ ରାଜା ହମାଦ ବିନ ଇସା ଅଲ ଖଲିଫାଙ୍କ ସହ ଟେଲିଫୋନ୍ ଯୋଗେ ଆଲୋଚନା କରିଛନ୍ତି।
ଏହି ଆଲୋଚନା ସମୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମୋଦୀ ନିକଟରେ ବାହାରିନ ଉପରେ ହୋଇଥିବା ଆକ୍ରମଣକୁ ଦୃଢ଼ ଭାବେ ନିନ୍ଦା କରିଥିଲେ। ଏହି କଠିନ ସମୟରେ ସେ ବାହାରିନର ଜନସାଧାରଣଙ୍କ ପ୍ରତି ଭାରତର ଦୃଢ଼ ସଂହତି ବ୍ୟକ୍ତ କରିଥିଲେ।
ବାହାରିନରେ ଭାରତୀୟ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ନିରନ୍ତର ସମର୍ଥନ ଏବଂ ଯତ୍ନ ପାଇଁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମହାମହିମଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଇଥିଲେ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ 'ଏକ୍ସ’ ରେ ସେୟାର କରିଛନ୍ତି;
"ବାହାରିନର ରାଜା ମହାମାନ୍ୟ ହମାଦ ବିନ୍ ଇସା ଅଲ୍ ଖଲିଫାଙ୍କ ସହ ଏକ ଫଳପ୍ରଦ ଟେଲିଫୋନ୍ ଆଲୋଚନା ହୋଇଥିଲା। ବାହାରିନ ଉପରେ ଆକ୍ରମଣକୁ ଭାରତ ନିନ୍ଦା କରୁଛି ଏବଂ ଏହି କଠିନ ସମୟରେ ଏହାର ଲୋକଙ୍କ ସହ ଏକଜୁଟ ହୋଇ ଛିଡା ହୋଇଛି। ବାହାରିନରେ ଭାରତୀୟ ସମ୍ପ୍ରଦାୟକୁ ଦିଆଯାଇଥିବା ଦୃଢ ସମର୍ଥନ ପାଇଁ ମୁଁ ତାଙ୍କୁ ଧନ୍ୟବାଦ ଜଣାଉଛି ।’’

Prime Minister's Office
Prime Minister holds a telephone conversation with The King of Bahrain
02 MAR 2026 7:32PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation today with His Majesty King Hamad Bin Isa Al Khalifa, the King of Bahrain.
During the conversation, Prime Minister Modi strongly condemned the recent attacks on Bahrain. He expressed India’s firm solidarity with the people of Bahrain during this difficult hour.
The Prime Minister also thanked His Majesty for the steadfast support and care extended to the Indian community in Bahrain.
The Prime Minister shared on X;
“Had a productive telephone conversation with the King of Bahrain, His Majesty King Hamad Bin Isa Al Khalifa. India condemns the attacks on Bahrain and stands in solidarity with its people in this difficult hour. I thank him for the steadfast support extended to the Indian community in Bahrain.”