Prime Minister's Office
Prime Minister Shri Narendra Modi launches Nationwide HPV Vaccination Campaign and Development Projects Worth ₹17,000 Crore in Ajmer, Rajasthan
Our government is committed to all-round development: PM
Today, I had the privilege of launching the nationwide HPV vaccination campaign from Ajmer, along with the inauguration and foundation stone laying of several projects and the distribution of appointment letters to the youth: PM
The HPV vaccination campaign has commenced from Ajmer, this campaign is a significant step towards empowering the Nari Shakti of the country: PM
The double-engine government is moving forward by taking both Rajasthan’s heritage and development together: PM
The campaign to link rivers started by our government will significantly benefit Rajasthan: PM
There is no shortage of sunlight in Rajasthan, this very sunshine is becoming a source of savings and income for the common man: PM
A very significant role is being played by the PM Surya Ghar Free Electricity Scheme, this scheme has the power to change Rajasthan's destiny: PM
28 FEB 2026 2:23PM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi, addressed a public gathering in Ajmer today, marking a significant milestone in Rajasthan’s development journey. The Prime Minister paid homage to the cultural and heroic legacy of the region, including the Tejaji Dham of Sursura and the bravery of Major Dalpat Singh, whose role in liberating Haifa is still honored in Israel.”
The Prime Minister expressed satisfaction that the "double-engine government" in Rajasthan has completed two years of rapid progress. “The government is fulfilling the promises of development with which it came to serve the people. And today is a day to further accelerate this campaign of development.” emphasised Shri Modi. The Prime Minister further highlighted that today’s event saw the inauguration and foundation stone laying of projects worth approximately ₹17,000 crore across sectors including roads, electricity, water, health, and education, which are set to increase the convenience of the people of Rajasthan and create immense employment opportunities for the youth.
Shri Modi noted a new era for the state’s youth as appointment letters were handed over to more than 21,000 new recruits today. Furthermore, the Prime Minister launched the nationwide HPV vaccination campaign from Ajmer, describing it as a pivotal step toward empowering India’s ‘Nari Shakti’ (women power) and ensuring the health of mothers and daughters. “We all know that when a mother falls ill in the family, the house feels scattered. If the mother is healthy, the family remains capable of facing every crisis. With this sentiment the government has run many schemes to provide support to women.” Shri Modi highlighted.
The Prime Minister detailed the government’s sensitive approach to women’s health and dignity, citing the successful implementation of "mission mode" solutions for toilets, sanitary pads, and the Ujjwala Gas Scheme. He also mentioned the safe motherhood scheme that deposits ₹5,000 into the accounts of sisters to ensure nutritious food during pregnancy, moving away from a culture of neglect to one of sensitivity.
Focusing on infrastructure, the Prime Minister stated that modern connectivity through roads, rail, and air is changing the destiny of Rajasthan. He highlighted how improved travel facilitates tourism in places like Ajmer-Pushkar, directly supporting local businesses, artisans, and taxi drivers. “The infrastructure being built around the Delhi-Mumbai Industrial Corridor is turning Rajasthan into a "land of opportunities" for global investment, " Shri Modi said.
Reflecting on India's rising global stature, Shri Modi spoke about the world's largest AI Summit held in Delhi, recently and his visit to Israel, where India’s progress and valor were praised. Shri Modi said, “Prime ministers and presidents of many countries of the world came to it; the heads of big companies came; everyone praised India with an open mind”.
Highlighting the success of India' s Armed forces In the last 11 years, Shri Modi said, “ the Indian Army has dealt a heavy blow to terrorists and the enemies of the country on every front. Our army has been victorious in every mission, on every front. From surgical strikes to Operation Sindoor, they proved their mettle”.
Addressing long-standing farmer grievances, the Prime Minister noted the current government is committed to bringing the ERCP project to life. He emphasized that the campaign to interlink rivers,including the modified ‘Parvati-Kalisindh-Chambal’ and ‘Yamuna-Rajasthan’ link projects,will provide certain and significant benefits to the farmers of Jhalawar, Baran, Kota, and Bundi.
The Prime Minister highlighted Rajasthan’s potential to earn prosperity from the sun. Under the PM Surya Ghar Free Electricity Scheme, the government provides ₹78,000 in assistance for installing rooftop solar panels. With over 1.25 lakh families already joined in Rajasthan, many households are seeing their electricity bills drop to nearly zero. Shri Modi concluded by reiterating the mantra of "Developed India from Developed Rajasthan," envisioning a prosperous life for every family in the state.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা রাজস্থানগী অজমরদা লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথগদবা ঐচ.পি.ভি তিকা থাবগী থবক অমসুং লুপা করোর ১৭,০০০ রোমগী চাউখৎ-থৌরাংগী প্রোজেকশিং হৌদোকখ্রে
হিরম খুদিংমক্ত চাউখৎনবা ঐখোয়গী সরকারনা থবক পায়খৎলে: প্রধান মন্ত্রী
ঙসি, ঐনা অজমরদগী লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথগদবা ঐচ.পি.ভি তিকা থাবগী থবক হৌদোকপগী খুদোংচাবা ফংলে, মসিগা লোয়ননা তোঙান তোঙানবা প্রোজেকশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বা অমসুং নহারোলশিংদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং য়েন্থোকপগী খুদোংচাবা ফংলে: প্রধান মন্ত্রী
ঐচ.পি.ভি তিকা থাবগী থবক অজমরদগী হৌদোক্লে, খোঙজং অসি লৈবাক অসিগী নারী শক্তি ফগৎনবা মাইকৈদা থাংজিনবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি: প্রধান মন্ত্রী
রাজস্থানগী হেরিতেচ অমসুং চাউখৎপা অনিমক পুন্না চৎমিন্নদুনা দবল-ইঞ্জিন সরকার মাঙলোমদা চঙশিল্লি: প্রধান মন্ত্রী
ঐখোয়গী সরকারনা হৌদোকখিবা তুরেলশিং শম্নবগী খোঙজং অসিনা রাজস্থান্দা কান্নবা য়াম্না পীগনি: প্রধান মন্ত্রী
রাজস্থান্দা নুমিৎ মঙাল ৱাৎপা লৈতে, নুমিৎ মঙাল অসি মীচম মীয়ামগী শেন তুংশিন্নবা অমসুং শেন তান্নবগী হৌরকফম অমা ওইরে: প্রধান মন্ত্রী
পি.এম সুর্য়া ঘর ফ্রি ইলেক্ত্রিসিতি স্কিমনা মরুওইবা থৌদাং অমা লৌরে, স্কিম অসিদা রাজস্থানগী মরাইবক লেপ্নবা শক্তি লৈরে: প্রধান মন্ত্রী
28 FEB 2026 2:23PM by PIB Imphal
ঙসি অজমরদা মীয়ামগী মীতিন অমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ৱা ঙাংখ্রে, রাজস্থানগী চাউখৎপগী খোঙচত্ত মরুওইবা খুমাঙচাউশিনবা অমনি হায়না শিংথাখ্রে। সুরসুরাগী তেজাজি ধাম অমসুং হাইফা নিংতম্বদা থৌদাং লৌখিবগীদমক হৌজিক ফাওবদা ইজরেলনা ইকায়খুম্নরিবা মেজর দালপাত সিংহ য়াওনা লমদম অসিগী অথৌবশিংগী পুৱারি অমসুং নাৎতা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখি।
রাজস্থানগী দবল-ইঞ্জিন সরকার চহি অনি মপুংফারকপদা অপেনবা ফোঙদোক্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি চাউখৎনবগী ৱাশকখিবশিং অদুনা সরকারনা থবক ওইনা পাংথোক্তুনা সরকার অসিনা মীয়ামগী সেবা তৌরি। ঙসি নুমিৎ অসি চাউখৎপগী খোঙজং অসি মখা তানা য়াংখৎনবা নুমিৎ অমনি। ঙসিগী থৌরম অসিদা লম্বীশিং, মৈ, ঈশিং, হকশেল অমসুং লাইরিক-লাইশু য়াওনা তোঙান তোঙানবা হিরমশিংদা লুপা করোর ১৭,০০০ রোমগী প্রোজেকশিং শঙ্গাবা অমসুং উরেপ-উয়ুং তম্বা উরে, মসিনা রাজস্থানগী মীয়াম খুদোংচাবা হেনগৎহনগনি অমসুং নহারোলশিংগী য়াম্লবা থবকশিং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ঙসি নৌনা থবক খল্লবা নহারোল ২১,০০০ হেনবদা এপোইন্তমেন্ত লেত্তরশিং য়েন্থোক্তুনা রাজ্য অসিগী নহারোলশিংগী অনৌবা যুগ অমা ওইরে। মখা তানা, প্রধান মন্ত্রীনা অজমরদা লৈবাক শীনবা থুংনা চৎথগদবা ঐচ.পি.ভি তিকা থাবগী থবক হৌদোকখি, মসি মমাশিং অমসুং ইচানুপীশিংগী হকশেল ফহন্নবা অমসুং লৈবাক অসিগী নারী শক্তি ফগৎহন্নবা মরুওইবা খোঙথাং অমনি হায়না ফোঙদোকখি। প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি ইমুং অমদা মমা অমা নারকপদা মতমদা ইমুং অদু অৱাবা ফাওই হায়বা ঐখোয়না খঙলে। করিগুম্বা মমা অমনা হকচাং ফরবদি, ইমুং অদু খুদোংথিবা খুদিংমক মায়োক্নবা ঙম্মী। মসিগী ৱাখল্লোন অসিগা লোয়ননা নুপীশিং মতেং পাংনবা সরকারনা স্কিম কয়া পায়খৎপনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নুপীশিংগী হকশেল ফনা থম্নবা অমসুং ইকায়খুম্নবা ঙাক্নবা মিসনগী মওংদা তোইলেতশিং, সেনিতরি পেদশিং অমসুং উজৱালা গ্যাস স্কিম মাইপাক্না পায়খৎলে। মীরোল্লিঙৈ মনুংদা নুপীশিং মচি ওইবা চীঞ্জাক চানবা সেফ মদরহুত স্কিমনা নুপীশিংগী একাউন্তদা লুপা ৫,০০০ হাপচিল্লে, মীরাইবগী চৎনবী অদু থাদোক্লে।
ইনফ্রাষ্ট্রকচরগী মতাংদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি লম্বীশিং, রেল অমসুং এয়রগী অনৌবা মতমগী চৎথোক-চৎশীন্না রাজস্থানগী মরাইবক হোংলে। চৎথোক-চৎশিনগী খুদোংচাবশিং ফগৎলকপদগী অজমর-পুস্কারগুম্বা মফমশিংদা তুরিজমগী খুদোংচাবশিং ফগৎলে, হকথেংননা মফম অদুগী ললোন-ইতিক, খুৎহৈবশিং অমসুং তেক্সি দ্রাইভরশিং শৌগৎলে। দিল্লি-মুম্বাই ইন্দষ্ট্রিয়েল কোরিদোরগী অকোয়বদা শেমগৎলিবা ইনফ্রাষ্ট্রকচর অসিনা রাজস্থান মালেমগী লৈবাকশিংনা শেন থাদনবা “খুদোংচাবশিংগী লমদম” অমা ওন্থোক্লে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি মালেমদা ভারতকী ফিবম ফগৎলক্লি। মালেমগী খ্বাইদগী চাউবা এ.আই সম্মিৎ দিল্লিদা পাংথোকখ্রে, হন্দক মহাক ইজরেলদা চৎলুরে, মফম অদুদা ভারতকী চাউখৎপা অমসুং থৌনা থাগৎপা ফোঙদোক্নখি। মালেমগী লৈবাক কয়াগী প্রধান মন্ত্রীশিং অমসুং রাষ্ট্রপতিশিং সম্মিৎ অসিদা লাকখি; অচৌবা কম্পেনিশিংগী লুচিংবশিং লাকখি; মীওই খুদিংমক্না পুকচেল তিংনা ভারত থাগৎপা ফোঙদোকখি।
ভারতকী আর্মদ ফোর্সশিং থাগৎলদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি হৌখিবা চহি ১১ দা, ভারত লান্মীনা মাইকৈ খুদিংমক্ত তেরোরিষ্টশিং অমসুং লৈবাক্কী য়েক্নবশিংদা অকনবা শাফু অমা পীখি। মিসন খুদিংমক্ত, মাইকৈ খুদিংমক্ত ঐখোয়গী লান্মী মাইপাকখি। সর্জিকেল ষ্ট্রাইকশিংদগী হৌরগা ওপরেসন সিন্দুর ফাওবদা, মখোয়না মখোয়গী থৌনা উৎখি।
মতম কুইরবা লৌমীশিংগী অৱাবা পল্লদুনা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি ই.আর.সি.পি প্রোজেক হিঙ্গৎনবা হৌজিক পাল্লিবা সরকারনা থবক পায়খৎলে। পর্বতি-কালিসিন্ধি-চম্বল অমসুং যমুনা-রাজস্থান লিঙ্ক প্রোজেক অমুক শেমদোকপা য়াওনা তুরেলশিং শম্ননবা খোঙজং অসিনা ঝালাৱার, বারান, কোতা অমসুং বুন্দিগী লৌমীশিংদা শিংথাবা য়ানা কান্নবশিং পীগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি নুমিত্তগী শেন তান্নবগী খুদোংচাবা কয়া রাজস্থানগী মরাংকাইনা লৈরি। য়ুম মথক্ত সোলার পেনেলশিং থম্নবা, পি.এম সুর্য়া ঘর ফ্রি ইলেক্ত্রিসিতি স্কিমগী মখাদা, সরকারনা লুপা ৭৮,০০০ গী মতেং পাংলি। রাজস্থান্দা ইমুং লাখ ১.২৫ রোম স্কিম অসি শরুক য়াখিবগা লোয়ননা, ইমুং কয়া মখোয়গী মৈগী বিলশিং জিরো ফাওবদা হন্থরক্লে। বিকসিত ভারত অমগীদমক বিকসিত রাজস্থান তঙাইফদে। রাজ্য অসিগী ইমুং খুদিংমক নুংঙাই য়াইফবা পুন্সি অমা লৈহন্নবা পান্দম থম্লি।