গ্ৰামোন্নয়ণ মন্ত্ৰালয়
অসমৰ মাজুলীত “এক পেড় মা কে নাম” কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰিলে কেন্দ্ৰীয় গ্ৰামোন্নয়ন দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীয়ে
গোবিনপুৰ মডেল এ ডব্লিউ চি আৰু প্ৰাথমিক বিদ্যালয়ৰ ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, অভিভাৱক, শিক্ষক আৰু অংগনবাড়ী কৰ্মীৰ সৈতে মত বিনিময় কৰিলে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে
গড়মূৰত বিকশিত ভাৰত - ৰোজগাৰ আৰু অজীৱিকা মিছনৰ নিশ্চয়তা - গ্ৰামীণ (ভিবি-জি ৰেম-জি) বিষয়ক আলোচনা চক্ৰত কৰিলে অংশগ্ৰহণ
25 FEB 2026 6:27PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গ্ৰামোন্নয়ন দপ্তৰৰ ৰাজ্যিক মন্ত্ৰী শ্ৰী কমলেশ পাছোৱানে ২০২৬ চনৰ ২৫ ফেব্ৰুৱাৰীত মাজুলী জিলা ভ্ৰমণ কৰে। মন্ত্ৰীগৰাকীৰ এই ভ্ৰমণ সজাগতামূলক প্ৰচাৰৰ সৈতে জড়িত। শ্ৰী কমলেশ পাছোৱানে গড়মূৰৰ ক’ৰ্ট ফিল্ডৰ সমীপত “এক পেড় মা কে নাম” শীৰ্ষক বৃক্ষৰোপন কাৰ্যসূচীত অংশগ্ৰহণ কৰি পৰিবেশ বহনক্ষমতা আৰু এনে কাৰ্যসূচীত সমাজৰ অংশগ্ৰহণক উৎসাহিত কৰাৰ প্ৰতি থকা তেওঁৰ দায়বদ্ধতাৰ কথা পুনৰ দৃঢ়তাৰে প্ৰকাশ কৰে।
ইয়াৰ পিছত মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গোবিনপুৰ মডেল এ ডব্লিউ চি আৰু গোবিনপুৰ প্ৰাথমিক বিদ্যালয় পৰিদৰ্শন কৰি ছাত্ৰ-ছাত্ৰী, অভিভাৱক, শিক্ষক আৰু অংগনবাড়ী কৰ্মীসকলৰ সৈতে মত বিনিময় কৰে। তেওঁ তাত থকা সুবিধাসমূহৰ বিষয়ে বুজ লয় , শিশুসকলক তেওঁলোকৰ শৈক্ষিক সাধনাত উৎসাহিত কৰে আৰু তৃণমূল পৰ্যায়ৰ শিক্ষা তথা শিশু কল্যাণ বিষয়ক সেৱা শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত অভিভাৱক তথা কৰ্মীসকলৰ ভূমিকাৰ শলাগ লয়। তেওঁ আত্মনিৰ্ভৰশীল আৰু শক্তিশালী ভাৰত গঢ় দিয়াত শিশুৰ যত্ন, পুষ্টি আৰু শিক্ষাৰ গুৰুত্বৰ বিষয়ত আলোকপাত কৰে।
ইয়াৰ পাছতে মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে গড়মূৰৰ সংহত আয়ুক্তৰ কাৰ্যালয়ত বিকশিত ভাৰত - ৰোজগাৰ আৰু অজীৱিকা মিছনৰ নিশ্চয়তা - গ্ৰামীণ (ভিবি-জি ৰেম-জি) বিষয়ক আলোচনা চক্ৰত অংশগ্ৰহণ কৰে। এই কাৰ্যসূচীত মাজুলীৰ পি আৰ আইৰ সদস্য, জ্যেষ্ঠ বিষয়া, জিলা প্ৰশাসনৰ বিষয়াসকল উপস্থিত থাকে। আলোচনা চক্ৰত গ্ৰাম্য জীৱিকা শক্তিশালী কৰা, আত্মনিয়োগক প্ৰসাৰিত কৰা আৰু কল্যাণমূলক আঁচনিসমূহ সমাজৰ শেষ মাইলত থকা লোকজনলৈও প্ৰসাৰিত কৰাটো নিশ্চিত কৰাৰ বাবে ভাৰত চৰকাৰৰ প্ৰতিশ্ৰুতিৰ বিষয়ত আলোকপাত কৰা হয়।
আলোচনা চক্ৰৰ অন্তত কেন্দ্ৰীয় ৰাজ্যিক মন্ত্ৰীগৰাকীয়ে সংবাদমাধ্যমক সম্বোধন কৰি সংবাদ মাধ্যমক তেওঁৰ ভ্ৰমণৰ ফলাফলৰ বিষয়ে অৱগত কৰে। তেওঁ মাজুলীত গ্ৰাম্য উন্নয়নৰ পদক্ষেপৰ অগ্ৰগতিত সন্তুষ্টি প্ৰকাশ কৰি সামগ্ৰিক তথা সৰ্বাংগীন গ্ৰাম্য বিকাশৰ বাবে কেন্দ্ৰৰ অবিৰত সমৰ্থনৰ কথা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে।

Ministry of Rural Development
Union Minister of State for Rural Development participates in “Ek Ped Maa Ke Naam” in Majuli, Assam
Interacts with students, parents, teachers, and anganwadi workers at the Gubinpur Model AWC and LP School
Attends seminar on Vikasit Bharat - Guarantee for Rojgar and Ajeevika Mission - Gramin (VB-G RAM-G) at Garamur
25 FEB 2026 6:27PM by PIB Delhi
Union Minister of State for Rural Development Shri Kamlesh Paswan continued his official visit to Majuli district on 25th February, 2026, with a series of developmental and outreach engagements.
Shri Kamlesh Paswan participated in the plantation programme titled “Ek Ped Maa Ke Naam” near Court Field, Garamur, reaffirming his commitment towards environmental sustainability and community participation.
Thereafter, the Minister visited Gubinpur Model AWC and Gubinpur LP School, where he interacted warmly with students, parents, teachers, and anganwadi workers. He took stock of the facilities available, encouraged the children in their academic pursuits, and appreciated the role of parents and frontline workers in strengthening grassroots education and child welfare services. He emphasized the importance of early childhood care, nutrition, and foundational education in shaping a self-reliant and empowered India.
Subsequently, the Minister attended a seminar on Vikasit Bharat - Guarantee for Rojgar and Ajeevika Mission - Gramin (VB-G RAM-G) at the Integrated DC Office, Garamur. The programme was attended by PRI members of Majuli, senior officers, and officials of the District Administration. During the seminar, the Government of India’s commitment to strengthening rural livelihoods, promoting self-employment, and ensuring last-mile delivery of welfare schemes was highlighted.
Following the seminar, Union Minister of State addressed the media and briefed the press on the outcomes of his visit. He expressed satisfaction over the progress of various Rural Development initiatives in Majuli and reiterated the Centre’s continued support for holistic and inclusive rural growth.