গৃহ মন্ত্ৰালয়
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয়, মোদী চৰকাৰ কৃষকৰ অৰ্থনৈতিক সবলীকৰণৰ প্ৰতি দায়বদ্ধ
কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে কেঁচা মৰাপাটৰ এমএছপি আঢ়ৈগুণ বৃদ্ধিৰে প্ৰতি কুইন্টলত ৫,৯২৫ টকা কৰিছে
এই সিদ্ধান্তই কৃষক সকলৰ আয় বৃদ্ধিত সহায় আৰু মৰাপাট উদ্যোগৰ সৈতে জড়িত পশ্চিমবংগ, অসম আৰু বিহাৰৰ কৃষক পৰিয়ালসমূহক উপকৃত কৰিব
24 FEB 2026 7:59PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰ কৃষক সকলৰ অৰ্থনৈতিক সবলীকৰণৰ প্ৰতি দায়বদ্ধ।
এক্স প্লেটফৰ্মত কৰা এটা প’ষ্টত কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে মোদী চৰকাৰ কৃষক সকলৰ অৰ্থনৈতিক সবলীকৰণৰ প্ৰতি দায়বদ্ধ। তেওঁ কয় যে কেন্দ্ৰীয় কেবিনেটে কেঁচা মৰাপাটৰ এমএছপি আঢ়ৈগুণ বৃদ্ধিৰে প্ৰতি কুইন্টলত ৫,৯২৫ টকা কৰিছে। শ্ৰী শ্বাহে কয় যে এই সিদ্ধান্তই কৃষক সকলৰ আয় বৃদ্ধিত সহায় আৰু মৰাপাট উদ্যোগৰ সৈতে জড়িত পশ্চিমবংগ, অসম আৰু বিহাৰৰ কৃষক পৰিয়ালসমূহক উপকৃত কৰিব।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah says, the Modi government is committed to the economic empowerment of farmers
The Union Cabinet has increased the MSP of raw jute by two and a half times to ₹5,925 per quintal
This decision will help increase farmers' income and benefit farming families in West Bengal, Assam, and Bihar associated with the jute industry
24 FEB 2026 7:59PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has said that the Modi government is committed to the economic empowerment of farmers.
In a post on X platform, Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that the Modi government is committed to the economic empowerment of farmers. He said that the Union Cabinet has increased the MSP of raw jute by two and a half times to ₹5,925 per quintal. Shri Shah said that this decision will help increase farmers' income and benefit farming families in West Bengal, Assam, and Bihar associated with the jute industry.