ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କୁ ଭେଟିଲେ ଭାରତର ଗ୍ରାଣ୍ଡ ମୁଫତି ଶେଖ ଆବୁବକର ଅହମ୍ମଦ
16 FEB 2026 8:16PM by PIB Bhubaneswar
ଭାରତର ଗ୍ରାଣ୍ଡ ମୁଫତି ଶେଖ ଆବୁବକର ଅହମ୍ମଦ ଆଜି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀଙ୍କୁ ଭେଟିଛନ୍ତି। ଏହି ବୈଠକରେ ସେମାନେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲେ। ସାରା ଦେଶରେ ସାମାଜିକ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟ, ଭାଇଚାରା ଏବଂ ଶିକ୍ଷାର ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ଗ୍ରାଣ୍ଡ ମୁଫତିଙ୍କ ପ୍ରଶଂସନୀୟ ପ୍ରୟାସ ବିଷୟରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଥିଲେ।
ଏକ୍ସର ଏକ ପୋଷ୍ଟରେ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି:
"ଭାରତର ଗ୍ରାଣ୍ଡ ମୁଫତି ଶେଖ ଆବୁବକର ଅହମ୍ମଦ ସାହେବଙ୍କ ସହ ବହୁତ ଭଲ କଥାବାର୍ତ୍ତା ହୋଇଥିଲା। ଆମେ ବିଭିନ୍ନ ପ୍ରସଙ୍ଗରେ ମତ ବିନିମୟ କରିଥିଲୁ। ସାମାଜିକ ସୌହାର୍ଦ୍ଦ୍ୟ, ଭାଇଚାରା ଏବଂ ଶିକ୍ଷାର ଉନ୍ନତି ପାଇଁ ତାଙ୍କର ପ୍ରୟାସ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ।’’

Prime Minister's Office
Grand Mufti of India Sheikh Abubakr Ahmad meets Prime Minister
16 FEB 2026 8:16PM by PIB Delhi
Sheikh Abubakr Ahmad, Grand Mufti of India met the Prime Minister, Shri Narendra Modi today. During the meeting, they exchanged views on a wide range of issues. The Prime Minister noted the Grand Mufti’s commendable efforts to further social harmony, brotherhood, and improve education across the country.
In a post on X, Shri Modi said:
“Had a very good interaction with Sheikh Abubakr Ahmad Sahab, Grand Mufti of India. We exchanged views on a wide range of issues. His efforts to further social harmony, brotherhood and improve education are noteworthy.
@shkaboobacker”