ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପାଟନା ପକ୍ଷୀ ଅଭୟାରଣ୍ୟ ଏବଂ ଛାରୀ-ଧାଣ୍ଡରେ ନୂତନ ରାମସର ସ୍ଥଳଗୁଡ଼ିକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
31 JAN 2026 10:52AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଇଟାହ (ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ)ରେ ଥିବା ପାଟନା ପକ୍ଷୀ ଅଭୟାରଣ୍ୟ ଏବଂ କଚ୍ଛ (ଗୁଜରାଟ)ରେ ଥିବା ଛାରୀ-ଧାଣ୍ଡକୁ ରାମସର ତାଲିକାରେ ସାମିଲ ହେବାକୁ ସ୍ୱାଗତ କରିଛନ୍ତି। ସ୍ଥାନୀୟ ଜନସାଧାରଣ ଏବଂ ଆର୍ଦ୍ରଭୂମି ସଂରକ୍ଷଣ ପ୍ରତି ଆଗ୍ରହୀ ଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ ଜଣାଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି ଯେ ଏହି ସ୍ୱୀକୃତି ଜୈବିବିଧତାର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିସଂସ୍ଥାର ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରତି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଥାଏ।
କେନ୍ଦ୍ରମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭୂପେନ୍ଦ୍ର ଯାଦବଙ୍କ ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଦେଇ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ‘ଏକ୍ସ’ ରେ ପୋଷ୍ଟ କରିଛନ୍ତି:
"ଇଟାହ (ଉତ୍ତର ପ୍ରଦେଶ)ର ପାଟନା ପକ୍ଷୀ ଅଭୟାରଣ୍ୟ ଏବଂ କଚ୍ଛ (ଗୁଜରାଟ)ର ଛାରୀ-ଧାଣ୍ଡ ରାମସର ସାଇଟ୍ ହୋଇଥିବାରୁ ଖୁସି। ସେଠାକାର ସ୍ଥାନୀୟ ଜନସାଧାରଣ ତଥା ଆର୍ଦ୍ରଭୂମି ସଂରକ୍ଷଣ ପ୍ରତି ଆଗ୍ରହୀ ଥିବା ସମସ୍ତଙ୍କୁ ଅଭିନନ୍ଦନ। ଏହି ସ୍ୱୀକୃତି ଜୈବିବିଧତାର ସଂରକ୍ଷଣ ଏବଂ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପରିସଂସ୍ଥାର ସୁରକ୍ଷା ପ୍ରତି ଆମର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଥାଏ। ଏହି ଆର୍ଦ୍ରଭୂମି ଅଗଣିତ ପ୍ରବାସୀ ଏବଂ ସ୍ଥାନୀୟ ପ୍ରଜାତିଙ୍କ ପାଇଁ ନିରାପଦ ବାସସ୍ଥାନ ଭାବରେ ସମୃଦ୍ଧ ହେଉ ।"

Prime Minister's Office
Prime Minister welcomes new Ramsar sites at Patna Bird Sanctuary and Chhari-Dhand
31 JAN 2026 10:52AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi has welcomed addition of the Patna Bird Sanctuary in Etah (Uttar Pradesh) and Chhari-Dhand in Kutch (Gujarat) as Ramsar sites. Congratulating the local population and all those passionate about wetland conservation, Shri Modi stated that these recognitions reaffirm our commitment to preserving biodiversity and protecting vital ecosystems.
Responding to a post by Union Minister, Shri Bhupender Yadav, Prime Minister posted on X:
"Delighted that the Patna Bird Sanctuary in Etah (Uttar Pradesh) and Chhari-Dhand in Kutch (Gujarat) are Ramsar sites. Congratulations to the local population there as well as all those passionate about wetland conservation. These recognitions reaffirm our commitment to preserving biodiversity and protecting vital ecosystems. May these wetlands continue to thrive as safe habitats for countless migratory and native species."