Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Construction of 6-lane greenfield access-controlled Nashik- Solapur-Akkalkot Corridor in Maharashtra on BOT (Toll) Mode with a project length of 374 km worth Rs.19,142 Crore
31 DEC 2025 3:06PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved the Construction of 6-lane greenfield access-controlled Nashik- Solapur-Akkalkot Corridor in the State of Maharashtra on BOT (Toll) Mode with project length of 374 km with a total Capital Cost of Rs.19,142 crore. This project will provide connectivity to important regional cities such as Nashik, Ahilyanagar, Solapur connecting to Kurnool, as indicated in the map. This infrastructure is a significant step to facilitate integrated transport infrastructure development under the PM Gatishakti National Master Plan principle.
The greenfield corridor from Nashik to Akkalkot is proposed to be connected to Delhi-Mumbai Expressway near Vadhawan port interchange, Agra-Mumbai corridor at Nashik at junction with NH-60 (Adegaon) and Samruddhi Mahamarg at Pangri (near Nashik). The proposed corridor will provide through connectivity from west coast to east coast. From Chennai port end, 4-lane corridors are already in progress from Chennai to Hasapur (MH Border) via Thiruvallur, Renigunta, Kadappa and Kurnool (700 km long). The primary purpose of the proposed access-controlled six-lane greenfield project corridor is to improve travel efficiency and is expected to reduce travel time by 17 hours and reduce the travel distance by 201 km. Nashik – Akkalkot (Solapur) connectivity will improve logistics efficiency for freight originating and terminating at major National Industrial Corridor Development Corporation (NICDC) nodes of Kopparthy and Orvakal. Nashik – Talegaon Dighe part of the section also addresses the requirement for development of Pune-Nashik Expressway, as identified by NICDC as a part of proposed new Expressway being taken up by the State Government of Maharashtra. The project provides high speed corridor designed for improved safety and uninterrupted traffic movement, reducing travel time, congestion, and operating costs. Importantly, the project will enhance the basic infrastructure in the region, contributing to the overall economic development of Nashik, Ahilyanagar, Dharashiv, and Solapur districts.
The 6-lane access-controlled greenfield corridor with close tolling, supporting average vehicular speeds of 60 km/h with design speed of 100 km/h. This will reduce the overall travel time to approximately 17 hours (Reduce by 45% from 31 hours), while offering safer, faster, and uninterrupted connectivity for both passenger and freight vehicles.
The project will generate about 251.06 lakh man-days of direct employment and 313.83 lakh man-days of indirect employment. The project will also induce additional employment opportunities due to increase in economic activity in the vicinity of the proposed corridor.
Project Alignment Map for Nashik-Ahmednagar-Solapur-Akkalkot

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
মন্ত্রী-মন্দলনা লুপা করোর 19,142রোম চংনা কিলোমিতর 374 শাবা প্রোজেক্ত অমগা লোয়ননা মহারাস্ত্রাদা BOT (তোল) মোদতা 6-লেন গ্রীনফিল্দ এক্সেস-কন্ত্রোল নাশিক-সোলাপুর-অক্কালকোৎ কোরিদোর শাবদা অয়াবা পীখ্রে
31 DEC 2025 3:06PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেবিনেৎ কম্মিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি মহারাস্ত্রা রাজ্যদা BOT (তোল) মোদতা অপুনবা কেপিতেল কোস্ত লুপা করোর 19,142 ওইবা কিলোমিতর 374 শাংবা প্রোজেক্তকা লোয়ননা 6-লেন গ্রীনফিল্দ এক্সেস কন্ত্রোল নাশিক-সোলাপুর-অক্কালকোৎ কোরিদোর শেমগৎপগী অয়াবা পীখ্রে। মসিগী প্রোজেক্ত অসিনা নাশিক, অহিলিয়ানগর, সোলাপুরগুম্বা মরুওইবা রিজনেল সিতিশিংদা কনেক্তিবিতী ফংহল্লগনি। হায়রিবা ইনফ্রাস্ত্রকচর অসি পি.এম. গতিশক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী মখাদা ইন্তিগ্রেতেদ ত্রান্সপোর্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর দিবেলপমেন্তকীদমক মরু ওইবা খোংথাং অমনি।
নাশিকতগী অক্কালকোৎ ফাওবগী গ্রীনফিল্দ কোরিদোর অসি দিল্লী-মুম্বাই এক্সপ্রেসৱেগা ভাধৱান পোর্ত ইন্তরচেঞ্জগী মনাক্তা, নাশিক্তা আগরা-মুম্বাই কোরিদোরনা NH-60 (এদেগোন) অমসুং পংগ্রিদা সমরুদ্ধি মহামার্গ (নাশিককী মনাক্তা) গা শম্নহন্নবা থৌরাং তৌরি। প্রোপোজ তৌরিবা কোরিদোর অসিনা নোংচুপ থংবা কোস্ততগী নোংপোক থংবা কোস্ত ফাওবা কনেক্তিবিতী ফংহল্লগনি। চেন্নাই পোর্ত এন্দতগী হৌরগা, থিরুভাল্লুর, রেনিগুন্তা, কাদপ্পা অমসুং কুরনুল (কিলোমিতর 700 শাংবা) ফাওদুনা চেন্নাইদগী হসাপুর (MH বোর্দর) ফাওবদা 4-লেন কোরিদোরশিং শেমগৎনবা থবক পায়খৎলি। প্রোপোজ তৌরিবা এক্সেস কন্ত্রোল 6-লেন তরুক্না শাবা গ্রীনফিল্দ প্রোজেক্ত কোরিদোর অসিগী মরুওইবা পান্দমদি চৎথোক-চৎশিনগী ইফিসেন্সী হেনগৎহনবনি অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী মতম পুং 17 হন্থহল্লগনি অমসুং চৎথোক-চৎশিনগী অরাপ্পা কিলোমিতর 201 হন্থহল্লগনি হায়না পানরি। নাশিক - অক্কালকোৎ (সোলাপুর) কনেক্তিবিতী অসিনা কোপ্পার্থী অমসুং ওরভাকলগী মরুওইবা নেস্নেল ইন্দস্ত্রীএল কোরিদোর দিবেলপমেন্ত কোরপোরেসন (NICDC) গী নোদশিংদা ওরিজিনেৎ অমসুং তর্মিনেৎ তৌবা ফ্রেৎকী লোজিস্তিক ইফিসিএন্সী হেনগৎহল্লগনি। নাশিক - তেলেগাওন দিঘে সেক্সনগী শরুক অসিনা মহারাস্ত্রা রাজ্য সরকারনা পায়খৎলিবা অনৌবা এক্সপ্রেসৱেগী শরুক অমা ওইনা NICDC না মশক খংদোকখিবা পুনে-নাশিক এক্সপ্রেসৱে চাউখৎহন্নবা মথৌ তাবশিংসু কোকহল্লি। প্রোজেক্ত অসিনা হেন্না ফবা সেক্যুরিতী অমসুং ত্রাফিক্তা অপনবা লৈহন্দনবা, চৎথোক-চৎশিনগী মতম হন্থহন্নবা, মীচিনবা অমসুং ওপরেতিং কোস্ত হন্থহন্নবা দিজাইন তৌরবা হাই স্পীদ কোরিদোর অমা পীরি। মরুওইনা, প্রোজেক্ত অসিনা লমদম অসিদা বেসিক ইনফ্রাস্ত্রকচর হেনগৎহল্লগনি। মসিনা নাশিক, অহিলিয়ানগর, ধারাশিৱ অমসুং সোলাপুর দিস্ত্রিক্তশিংগী অপুনবা শেন্মিৎলোন চাউখৎহনবদা মতেং ওইরগনি।
6-লেনগী এক্সেস-কন্ত্রোল গ্রীনফিল্দ কোরিদোর, তোল নকপগা লোয়ননা, দিজাইন স্পীদ পুংদা কিলোমিতর 100গা লোয়ননা পুংদা কিলোমিতর 60গী এভরেজ ভেহিক্যুলর স্পীদ সপোর্ত তৌরি। মসিনা অপুনবা চৎথোক-চৎশিন তৌবগী মতম চাউরাক্না পুং 17দা হন্থহল্লগনি (পুং 31দগী 45% হন্থহল্লগনি) । মসিদা পেসেঞ্জর অমসুং ফ্রেত ভেহিকল অনিমক্কীদমক হেন্না শাফবা, হেন্না থুনা, অমসুং কন্তরপসিব কনেক্তিবিতী ফংহল্লগনি।
প্রোজেক্ত অসিনা মীওই লাখ 251.06দা হকথেংননা অমসুং মীওই লাখ 313.83 দা নাকোইননা থবক পীগনি। প্রোজেক্ত অসিনা প্রোপোজ তৌরিবা কোরিদোরগী অকোইবদা শেন্মিৎলোনগী থবক হেনগৎলকপদগী অহেনবা থবক ফংবগী খুদোংচাবসু পীরগনি।
নাশিক-অহমেদনগর-সোলাপুর-অক্কালকোৎকীদমক প্রোজেক্ত এলাইনমেন্ত মেপ