প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা রাইপুরদা ৬০ শুবা পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনেরেলশিংগী ভারত পুম্নমক্কী মীফম পাংথোকখ্রে
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মীয়াম্না পুলিসতা য়েংলিবা মীৎয়েং অওনবা পুরকপা, নহারোলশিংগা পাউ ফাওনবা হেনগৎহনবা, সহর অমসুং লমকোয়বশিংগী পুলিসকী থবক মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং অনৌবা ক্রিমিনেল লোশিংগী মরমদা খঙবা হেনগৎহনবা দরকার ওইরে
তেক্নোলোজি, আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্স শীজিন্নবা হেনগৎনবা অমসুং নেতগ্রিত পুনশিন্নবা প্রধান মন্ত্রীনা খঙহনখ্রে; ইথৎ ঙাক-শেনবা, সমুদ্র মপানগী পুলিসকী থবক অমসুং ফোরেন্সিক্ত য়ুম্ফম ওইদুনা থিজিনবদা অনৌবা থবক পায়খৎনবা তকশিনখ্রে
ভিজন ২০৪৭ পুলিসিং রোদমেপ, তেরোরিজম থেংন্নবা থবকশিং, নুপীশিং ঙাক-শেনবা, মীচেলশিং খোঙ্গুল লিবা অমসুং ফোরেন্সিক্কী অওনবশিং য়াওনা লৈবাক্কী সেকুরিতিগী মরুওইবশিং মীফম অদুদা য়াম্না কুপ্না খন্নখ্রে
অমাং-অতাশিং মপুংফানা থৌরাং তৌনবা অমসুং পুন্না থবক পায়খৎপগী দরকার ওইবা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে; নোংলৈ-নুংশিৎশিং, ঈশিং ইচাউশিং অমসুং মহৌশাগী খুদোংথিবশিং থেংন্নবা সরকারগী মিনিষ্ট্রিশিং অমসুং এজেন্সিশিং পুন্না চৎমিন্নগদবনি
বিকসিত ভারতকী লৈবাক্কী পান্দমগা লোয়ননা পুলিসকী লুচিংবগী থবক মতমগা চুনবা ওইগদবনি অমসুং পুলিসকী থবকশিং শেমদোক্কদবনি
প্রধান মন্ত্রীনা মশক থোকপা থবক পাংথোকপগীদমক প্রসিদেন্তস পুলিস মেদলশিং য়েন্থোকখ্রে; নৌনা লিংখৎপা অর্বান পুলিসিং এৱার্দশিংদা থবক ফজনা পাংথোকপা সহরশিংদা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
30 NOV 2025 5:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদী রাইপুরদা লৈবা ইন্দিয়ান ইন্সিতিতুৎ ওফ মেনেজমেন্তদা পাংথোকপা ৬০ শুবা পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনেরেলশিংগী ভারত পুম্নমক্কী মীফম শরুক য়াখ্রে। নুমিৎ হুমনিগী মীফম অদুগী থিমনা ‘বিকসিত ভারত: সেকুরিতিগী থবকশিং’ হায়বনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি শীনফম অসিদা হৈথোই-শিংথোইবা হেনগৎহন্দুনা, মিকুপ-নাহুম শিংদুনা অমসুং য়াংনা থবক পাংথোক্তুনা মরুওইনা নহারোলশিংগী মরক্ত অমসুং মীয়াম্না পুলিসতা য়েংলিবা মীৎয়েং অওনবা পুরকপা দরকার ওইরে। নহারোলশিংগা পাউ ফাওনবা হেনগৎহনবা, সহর অমসুং লমকোয়বশিংগী পুলিসকী থবক মপাঙ্গল কনখৎহনবা অমসুং লোলয়ম লৈঙাক মতমগী ক্রিমিনেল লোশিংগী মহুৎশিল্লবা নৌনা চৎনরবা ভারতিয়া ন্যায় সনহিতা, ভারতিয়া সকক্ষ্য অধিনিয়ম অমসুং ভারতিয়া নগরিক সুরক্ষ সনহিতাগী মরমদা মীয়ামদা খঙহনবা হেনগৎহনবা দরকার ওইরে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মী তাদবা ইথৎশিং পুনশিন্নবা, নেতগ্রিদকী মখাদা পুনশিল্লবা দেতাবেজশিং মপুংফানা শীজিন্ননবা অমসুং থবক ওইনা পায়খৎপা য়াবা ইন্তিলিজেন্স পুথোক্নবা আর্তিফিসিএল ইন্তিলিজেন্সকী খুৎথাংদা থবকশিং অসি শম্ননবা রাজ্য অমসুং য়ু.তি পুলিসনা অনৌবা লাল্লোং পায়খৎকদবনি। পুলিসকী থিজিনবশিংদা ফোরেন্সিক শীজিন্নবগী মতাংদা য়ুনিভর্সিতিশিং অমসুং মহৈলোয়শঙশিংনা কেস ষ্টদিজশিং পায়খৎনবা পুক্নিং থৌগৎকদবনি। ফোরেন্সিক শীজিন্নবা হেনগৎপনা ক্রিমিনেল জজতিষ্ট সিষ্টেম মপাঙ্গল কনখৎহনগনি।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অথিংবা থমখ্রবা লুপশিং চাংনাইনা য়েংশিন্নবা থবকশিং পায়খৎপা য়াম্না মরুওই, লেফ ৱিং এক্সত্রিমিজমদগী মনিংতম্লবা লমদমশিংদা চাউখৎ-থৌরাংগী থবকশিং পায়খৎলে অমসুং সমুদ্র মপানগী সেকুরিতি মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা অনৌবা নমুনাশিং চৎনরে। দ্রগ লান্না শীজিন্নবা লাকশিন্নবা সরকারগী মিনিষ্ট্রিশিং অমসুং এজেন্সিশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবা দরকার ওই, অপুনবা ওইনা আইন চৎনহনবা, খুন্দা-লৈতাহনবা অমসুং মীয়াম শরুক য়াবা তঙাইফদে।
মীফম অদুদা লৈবাক্কী সেকুরিতিগী মরুওইবশিং মীফম অদুদা য়াম্না কুপ্না খন্নখ্রে । ভিজন ২০৪৭ গীদমক পুলিসকী থবকশিংগী মতম শাংনা চৎনবা য়াবা রোদমেপ, তেরোরিজম থেংননবা অমসুং রেদিকেলাইজেসন থেংনবগী অনৌবা থবকশিং, নুপীশিং অশোই-অঙাম থোক্তবা হেনগৎহন্নবা তেক্নোলোজি শীজিন্নবা, মপান লৈবাকশিংদা লৈরিবা ভারতকী মীচেলশিং পুরক্নবা লাল্লোংশিং অমসুং মপুংফানা থিজিন্নবা অমসুং চৈরাক পীনবা ফোরেন্সক্কী মপাঙ্গল কনখৎহন্নবগী মতাংদা খন্নখ্রে।
হৌজিক মায়োক্নরিবা নোংলৈ-নুংশিৎ দিতৱাহ য়াওনা, নোংলৈ-নুংশিৎশিং, ঈশিং ইচাউশিং অমসুং অতোপ্পা মহৌশাগী খুদোংথিবশিং মপুংফানা থেংন্নবা থবকশিং হেন্না ফগৎহন্নবা পুলিসকী লুচিংবশিংদা প্রধান মন্ত্রীনা তকশিনখ্রে অমসুং অমাং-অতাশিং মপুংফানা থৌরাং তৌনবা অমসুং পুন্না থবক পায়খৎপগী দরকার ওইবা প্রধান মন্ত্রীনা ফোঙদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি মপুংফানা থৌরাং তৌবা, খুদক্ত পুন্না থবক তৌমিন্নবা, মতম চানা থবক পায়খৎপা অমসুং সরকারগী মিনিষ্ট্রিশিং অমসুং এজেন্সিশিং পুন্না থবক তৌমিন্নবা অসি মীওইবগী থৱায়শিং কন্নবা অমসুং অসিগুম্বা থৌদোকশিংদা অমাং-অতা থোকপা হন্থহন্নবা তঙাইফদে।
মহাক্কী ৱারোলদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি মদুদি বিকসিত ভারতকী লৈবাক্কী পান্দমগা লোয়ননা পুলিসকী লুচিংবগী থবক মতমগা চুনবা ওইগদবনি অমসুং পুলিসকী থবকশিং শেমদোক্কদবনি।
ইন্তিলিজেন্স ব্যুরোগী ওফিসারশিংদা মশক থোকপা থবক পাংথোকপগীদমক প্রধান মন্ত্রীনা প্রসিদেন্তস পুলিস মেদলশিং য়েন্থোকখ্রে। সহরগী পুলিসকী থবকশিংদা অনৌবা অমসুং হেন্না ফবা থবকশিং পায়খৎপদা পুক্নিং থৌগৎনবা নৌনা লিংখৎপা অর্বান পুলিসিং এৱার্দশিংদা থবক ফজনা পাংথোকপা সহর অহুমদা প্রধান মন্ত্রীনা মনাশিং য়েন্থোকখ্রে।
মীফম অদুদা য়ুনিয়ন হোম মিনিষ্টর, নেসনেল সেকুরিতি এদভাইজর, হোম এফেয়ার্সকী রাজ্য মন্ত্রীশিং অমসুং য়ুনিয়ন হোম সেক্রেতরি শরুক য়াখি। রাজ্যশিং অমসুং য়ু.তিশিংগী পুলিসকী দিরেক্তর জেনরেলশিং/ইন্সপেক্তর জেনেরেলশিং, সি.এ.পি.এফশিং অমসুং সেন্ত্রেল পুলিস ওর্গনাইজেসনশিংগী লুচিংবশিং হকথেংননা শরুক য়াখি, অমরোমদা তোঙান তোঙানবা রেঙ্কশিংগী ওফিসার ৭০০ হেন্না লৈবাক শীনবা থুংবদগী ভর্চুএল ওইনা শরুক য়াখি।

Prime Minister's Office
PM presides over 60th All India Conference of Director Generals/Inspector Generals of Police in Raipur
PM underscores the need to transform public perception of police, enhance youth outreach, strengthen urban and tourist policing, and promote awareness of new criminal laws
PM calls for expanded use of technology, Artificial Intelligence and NATGRID integration; Stresses innovation in island security, coastal policing and forensic-based investigation
Conference witnesses detailed deliberations on national security priorities, including Vision 2047 policing roadmap, counter-terrorism trends, women’s safety, fugitive tracking and forensic reforms
PM emphasises need for stronger disaster preparedness and coordinated response; Calls for Whole-of-Government approach to manage cyclones, floods and natural emergencies
PM urges police leadership to modernize and realign policing practices with the national vision of Viksit Bharat
PM presents President’s Police Medals for Distinguished Service; Honours top-performing cities in newly instituted Urban Policing Awards
30 NOV 2025 5:17PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi attended the 60th All India Conference of Director Generals/Inspector Generals of Police at the Indian Institute of Management, Raipur. The three-day Conference is themed ‘Viksit Bharat: Security Dimensions’.
Prime Minister stressed the urgent need to transform public perception of the police, particularly among the youth, by enhancing professionalism, sensitivity, and responsiveness. He highlighted the need to strengthen urban policing, reinvigorate tourist police, and increase public awareness regarding the newly enacted Bharatiya Nyay Sanhita, Bharatiya Sakshya Adhiniyam, and Bharatiya Nagrik Suraksha Sanhita, which replace the colonial-era criminal laws.
Prime Minister directed State and UT Police and the wider administration to adopt innovative strategies for integrating uninhabited islands, make effective use of databases integrated under NATGRID, and link these systems through Artificial Intelligence to generate actionable intelligence. He called for encouraging universities and academic institutions to undertake case studies on the use of forensics in police investigations, noting that enhanced forensic application would further strengthen the criminal justice system.
He reiterated the importance of establishing mechanisms for the regular monitoring of banned outfits, ensuring the holistic development of areas freed from Left Wing Extremism, and adopting innovative models to strengthen coastal security. The Prime Minister emphasised that tackling drug abuse requires a Whole-of-Government approach, bringing together enforcement, rehabilitation, and community-level intervention.
The Conference witnessed in-depth deliberations on a wide range of national security matters. Discussions were held on the long-term Roadmap for Policing towards Vision 2047, emerging trends in counter-terrorism and counter-radicalisation, leveraging technology to enhance women’s safety, strategies to bring back Indian fugitives based abroad, and strengthening forensic capabilities to ensure effective investigation and prosecution.
The Prime Minister underscored the need for stronger preparedness and coordination, urging Police Chiefs to reinforce mechanisms for effective disaster management covering cyclones, floods, and other natural emergencies, including the ongoing situation of Cyclone Ditwah. He emphasised that proactive planning, real-time coordination, prompt response, and a Whole-of-Government approach are essential to safeguard lives and ensure minimal disruption during such events.
In his address, the Prime Minister called upon the police leadership to realign the style of policing to meet the aspirations of a developing nation on the path to becoming a Viksit Bharat.
Prime Minister distributed the President's Police Medals for Distinguished Service to officers of the Intelligence Bureau. He also presented awards to the three best-performing cities in urban policing, a recognition instituted for the first time to encourage innovation and improvement in urban policing.
The Conference was attended by the Union Home Minister, the National Security Advisor, Ministers of State for Home Affairs, and the Union Home Secretary. DGsP and IGsP from all States and Union Territories, as well as heads of CAPFs and Central Police Organisations, participated physically, while more than 700 officers of various ranks joined virtually from across the country.