গৃহ মন্ত্ৰালয়
নতুন শ্ৰম সংহিতা দেশজোৰা ৰূপায়ণৰ বাবে দেশৰ শ্ৰমিকসকলক শুভেচ্ছা জ্ঞাপন কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহৰ
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত প্ৰণয়ন কৰা এই সংহিতাসমূহ শ্ৰম আইনৰ ইতিহাসৰ সৰ্ববৃহৎ সংস্কাৰ
ন্যূনতম মজুৰি, সামাজিক সুৰক্ষা, মহিলা শ্ৰমিকৰ বাবে সমান সুযোগ আৰু অসংগঠিত শ্ৰমিকৰ আইনী স্বীকৃতি নিশ্চিত কৰা এই সংহিতাসমূহে শ্ৰমিকসকলৰ জীৱন ধাৰণৰ মান উন্নত কৰিব
ইয়াৰ জৰিয়তে সমগ্ৰ বিশ্বত শ্ৰম আইন প্ৰণয়নৰ ক্ষেত্ৰত এক আদৰ্শ ভাৰত গঢ়াৰ প্ৰচেষ্টা ত্বৰান্বিত হ'ব
এই ঐতিহাসিক সংহিতাসমূহৰ বাবে মোদী জী-ক ধন্যবাদ জনাইছো
21 NOV 2025 8:37PM by PIB Guwahati
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে সমগ্ৰ দেশতে নতুন শ্ৰম সংহিতাসমূহ ৰূপায়ণৰ বাবে দেশৰ সকলো শ্ৰমিকক আন্তৰিক অভিনন্দন জ্ঞাপন কৰিছে।
'এক্স প্লেটফৰ্ম'ত এটা পোষ্টত শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে নতুন শ্ৰম সংহিতাৰ দেশজোৰা ৰূপায়ণৰ বাবে সমগ্ৰ দেশৰ শ্ৰমিকসকলক শুভেচ্ছা জনাইছো। তেওঁ কয় যে প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীৰ নেতৃত্বত প্ৰণয়ন কৰা এই সংহিতাসমূহ শ্ৰম আইনসমূহৰ ইতিহাসৰ সৰ্ববৃহৎ সংস্কাৰ।
কেন্দ্ৰীয় গৃহ আৰু সমবায় মন্ত্ৰী শ্ৰী অমিত শ্বাহে কয় যে ন্যূনতম মজুৰি, সামাজিক সুৰক্ষা, মহিলা শ্ৰমিকসকলৰ বাবে সমান সুযোগ আৰু অসংগঠিত শ্ৰমিকসকলৰ বাবে আইনী স্বীকৃতি নিশ্চিত কৰা এই সংহিতাসমূহে শ্ৰমিকসকলৰ জীৱন ধাৰণৰ মান উন্নত কৰিব। ইয়াৰ দ্বাৰা বিশ্বৰ শ্ৰম আইনসমূহৰ বাবে এক আদৰ্শ হ'ব পৰাকৈ এখন উন্নত আৰু স্বাৱলম্বী ভাৰতৰ সৃষ্টিৰ গতিও ত্বৰান্বিত হ'ব। এই ঐতিহাসিক সংহিতাসমূহৰ বাবে মোদী জী-ক ধন্যবাদ জনাইছো।

Ministry of Home Affairs
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah extends his heartfelt greetings to all workers across the country on the nationwide implementation of the new Labor Codes
Enacted under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, these codes represent the biggest reform in the history of Labor Laws
These codes, which guarantee minimum wages, social security, equal opportunities for women workers and legal recognition for gig and unorganized workers, will improve the living standards of workers
They will also accelerate the creation of a developed and self- reliant India to become a role model for Labor Laws around the world
Thanks to Modi Ji for these historic codes
21 NOV 2025 8:37PM by PIB Delhi
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah has extended his heartfelt greetings to all the workers of the country on the implementation of the new Labour Codes across the country.
In a post on X platform, Shri Amit Shah said that greetings to all workers across the country on the nationwide implementation of the new Labor Codes. He said that enacted under the leadership of Prime Minister Shri Narendra Modi, these codes represent the biggest reform in the history of Labor Laws.
Union Home Minister and Minister of Cooperation Shri Amit Shah said that these codes, which guarantee minimum wages, social security, equal opportunities for women workers and legal recognition for gig and unorganized workers, will improve the living standards of workers. They will also accelerate the creation of a developed and self- reliant India to become a role model for labor laws around the world. Thanks to Modi Ji for these historic codes.