Prime Minister's Office
Prime Minister’s Departure Statement ahead of his visit to Republic of South Africa
21 NOV 2025 6:45AM by PIB Delhi
I am visiting the Republic of South Africa from 21-23 November, 2025 at the invitation of H.E. Mr. Cyril Ramaphosa, to attend the 20th G20 Leaders' Summit being held in Johannesburg under South Africa’s Presidency.
This will be a particularly special Summit given that it would be the first G20 Summit being held in Africa. During India’s Presidency of the G20 in 2023, the African Union had become a member of the G20.
The Summit will be an opportunity to discuss key global issues. The theme of this year’s G20 has been ‘Solidarity, Equality and Sustainability’, by which South Africa has carried forward the outcomes from the previous Summits held in New Delhi, India and Rio de Janeiro, Brazil. I will present India’s perspective at the Summit in line with our vision of ‘Vasudhaiva Kutumbakam’ and 'One earth, One Family and One future.’
I look forward to my interactions with leaders of the partner countries, and participation in the 6th IBSA Summit scheduled on the sidelines of the Summit.
During the visit, I also look forward to my interaction with the Indian diaspora in South Africa, which is one of the largest outside India.

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীগী রিপব্লিক ওব সাউথ অফ্রিকাগী খোংচৎ মাংওইননা পীখিবা চৎলমদাইগী ৱারোল
21 NOV 2025 6:45AM by PIB Imphal
ঐহাক্না ২০২৫গী নবেম্বর ২১-২৩ ফাওবদা হিস এক্সিলেন্সী রাস্ত্রপতি মিস্তর সাইরিল রামাফোসাগী গী চেবাও মতুং ইন্না খা অফ্রিকাগী প্রসিদেন্সীগী মখাদা জোহান্সবার্গতা পাংথোক্লিবা ২০শুবা জি.২০ লিদর্স সমিৎতা শরুক য়ানবগীদমক খা অফ্রিকাদা চৎকনি।
মসি অফ্রিকাদা পাংথোকপা অহানবা জি.২০ সম্মিৎ ওইবনা মসিনা অখন্নবা সম্মিৎ অমা ওইগনি। ২০২৩দা ভারতনা জি-২০গী প্রসিদেন্সী পায়রকপা মতমদা, অফ্রিকান য়ুনিয়ননা জি-২০গী মেম্বর অমা ওইখি।
সমিৎ অসিনা মরুওইবা মালেমগী ইসুশিং খন্ননবগী খুদোংচাবা পীগনি। চহি অসিগী জি.২০গী থিম অসি "সোলিদরিতী, ইক্বেলিতী অমসুং সস্তেনেবিলিতী"নি। মসিদা ভারতকী ন্যু দিল্লী অমসুং ব্রাজিলগী রিও দি জেনেরোদা পাংথোকখিবা মমাংগী সমিৎশিংদগী ফংবা মহৈশিং অদু খা অফ্রিকানা মখা চত্থখি। ঐহাক্না সমিৎ অসিদা ভারতকী মিৎয়েং অসি 'বাসুধৈব কুতুম্বকম' অমসুং 'মালেম অমা, ইমুং অমা অমসুং তুংলমচৎ অমা'গী ঐখোয়গী মিৎয়েংগা মরী লৈননা ফোংদোক্কনি।
মপাং ওইবা লৈবাকশিংগী লুচিংবশিংগা ৱারী শানবগী অমসুং সমিৎ অসিগী নাকলদা পাংথোক্কদৌরিবা ৬শুবা আই.বি.এস.এ. সমিৎতা শরুক য়াগনি হায়না হরাওবা পোকই।
খোঙচৎ অসিগী মনুংদা, ঐহাক্না ভারতকী মপান্দা খ্বাইদগী মশীং য়াম্না লৈরিবশিংগী মরক্তা অমা ওইরিবা খা অফ্রিকাদা লৈরিবা ভারত মচাশিংগা ৱারী শান্নগনি।