Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA)
Cabinet approves Four multitracking projects covering 18 Districts in Maharashtra, Madhya Pradesh, Gujarat, and Chhattisgarh increasing the existing network of Indian Railways by about 894 Kms
The total estimated cost of the projects is Rs 24,634 crore to be completed by 2030-31
07 OCT 2025 3:09PM by PIB Delhi
The Cabinet Committee on Economic Affairs, chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi, today has approved Four projects of Ministry of Railways with total cost of Rs. 24,634 crore (approx.). These projects include:
1. Wardha - Bhusawal - 3rd & 4th line - 314 kms (Maharashtra)
2. Gondia - Dongargarh - 4th line - 84 kms (Maharashtra & Chhattisgarh)
3. Vadodara - Ratlam - 3rd & 4th line - 259 kms (Gujarat & Madhya Pradesh)
4. Itarsi - Bhopal - Bina 4th line – 237 kms. (Madhya Pradesh)
The four projects covering 18 Districts across the states of Maharashtra, Madhya Pradesh, Gujarat, and Chhattisgarh will increase the existing network of Indian Railways by about 894 Kms.
The approved multi-tracking project will enhance connectivity to approx. 3,633 villages, which are having a population of about 85.84 lakh and two Aspirational Districts (Vidisha and Rajnandgaon).
The increased line capacity will significantly enhance mobility, resulting in improved operational efficiency and service reliability for Indian Railways. These multi-tracking proposals are poised to streamline operations and alleviate congestion. The projects are in line with the Prime Minister Shri Narendra Modiji’s Vision of a New India which will make people of the region “Atmanirbhar” by way of comprehensive development in the area which will enhance their employment/ self-employment opportunities.
The projects are planned on PM-Gati Shakti National Master Plan with focus on enhancing multi-modal connectivity & logistic efficiency through integrated planning and stakeholder consultations. These projects will provide seamless connectivity for movement of people, goods, and services.
Project section also provides rail connectivity to prominent destinations such as Sanchi, Satpura Tiger Reserve, Rock shelter of Bhimbetka, Hazara falls, Nawegaon National Park etc. attracting tourists from across the country.
This is an essential route for transportation of commodities such as coal, container, cement, fly ash, food grain, steel, etc. The capacity augmentation works will result in additional freight traffic of magnitude 78 MTPA (Million Tonnes Per Annum). The Railways being environment friendly and energy efficient mode of transportation, will help both in achieving climate goals and minimizing logistics cost of the country, reduce oil import (28 Crore Litres) and lower CO2 emissions (139 Crore Kg) which is equivalent to plantation of Six Crore trees.

শেনমিৎলোন্দা মন্ত্রীমন্দলগী মীফম (সি.সি.ই.এ.)
কেবিনেতনা মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং ছত্তিসগরগী জিলা 18 কোনশিনবা মল্তিত্রেকিং প্রোজেক্ত মরিদা অয়াবা পীখ্রে, মসিনা হৌজিক লৈরিবা ভারত রেলৱেজগী নেতৱার্ক অসি 894 Kms হেনগৎহল্লগনি
প্রোজেক্তশিং অসিগী চাউরাকপা অপুনবা শেনফম অসি লুপা করোর 24,634 ওইগনি অমসুং 2030-31 ফাওবদা লোইশিনগনি
07 OCT 2025 3:09PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেবিনেত কমিতী ওন ইকোনোমিক এফিয়র্সনা ঙসি রেলৱেজ মন্ত্রালয়গী প্রোজেক্ত মরিগীদমক লুপা করোর 24,634গী (চাউরাকপা) অপুনবা শেনফমগা লোইননা অয়াবা পীখ্রে। প্রোজেক্তশিং অসিগী মনুংদা মখাদা পীরিবশিং অদুদা মখাগীশিং অসি য়াওরি:
1. ৱার্ধা-ভূসাৱাল - 3শুবা অমসুং 4শুবা লাইন - 314 kms (মহারাস্ত্রা)
2. গোন্দীয়া - দোঙ্গারগর - 4শুবা লাইন 84 kms (মহারাস্ত্রা অমসুং ছত্তিসগর)
3. বদোদরা - রতলাম - 3শুবা অমসুং 4শুবা লাইন - 259 kms (গুজরাত অমসুং মধ্য প্রদেশ)
4. ইতারসি - ভোপাল – বিনা - 4শুবা লাইন - 237 kms (মধ্যা প্রদেশ)
মহারাস্ত্রা, মধ্য প্রদেশ, গুজরাত অমসুং ছত্তিসগরগী দিস্ত্রিক্ত 18 কোনশিনবা প্রোজেক্ত মরি অসিনা ইন্দিয়ন রেলৱেজকী হৌজিক লৈরিবা নেতৱার্ক অসি কিলোমীতর 894 Kms হেনগৎহনগনি।
অয়াবা পীরবা মল্তি-ত্রেকিং প্রোজেক্ত অসিনা চাউরাক্না খুঙ্গং 3,633দা কনেক্তিবিতী হেঙ্গৎহল্লগনি। খুঙ্গংশিং অসিদা চাউরাক্না মীওই লাখ 85.84 অমসুং এস্পিরেস্নেল দিস্ত্রিক্ত অনি (ভিদিশা অমসুং রাজানন্দগাওন) লৈরি।
হেনগৎলবা লাইন কেপাসিতী অসিনা মোবিলিতীদা য়াম্না চাউনা হেনগৎহনগনি। মসিগী মহৈ ওইনা ওপরেস্নেল ইফিসিয়েন্সী অমসুং সর্ভিস রিলায়েবিলিতী ইন্দিয়ন রেলৱেজদা হেনগৎলগনি। মল্তি-ত্রেকিংগী প্রোপোজলশিং অসিনা ওপরেসনশিং অসিবু স্ত্রীমলাইন তৌনবা অমসুং কঞ্জেসন হন্থহন্নবা লৌখৎপা খোংথাংনি। প্রোজেক্তশিং অসি প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীজীগী অনৌবা ভারতকী মঙলানগী মতুং ইন্না ওইরি। মসিনা লমদম অসিগী মীয়াম্বু মখোয়গী থবক শুফম-নোমফম হেনগৎহন্দুনা মশানা মশাবু থবক পীজবগী খুদোংচাবা কয়া লৈহন্দুনা অপুনবগী ওইবা চাউখৎ-থৌরাং কয়া পুরক্তুনা "আত্মানির্ভর" ওইহল্লগনি।
প্রোজেক্তশিং অসি ইন্তিগ্রেতেদ প্লান্নিং অমসুং স্তেকহোল্দরশিংগী খন্ন-নৈনদুনা মল্তি-মোদেল কনেক্তিবিতী অমসুং লোজিস্তিক ইফিসিয়েন্সী হেনগৎহনবদা মীৎয়েং থমদুনা পি.এম.-গতি শক্তি নেস্নেল মাস্তর প্লানগী মখাদা থৌরাং তৌরি। প্রোজেক্তশিং অসিনা মীওইশিং, পোৎলমশিং অমসুং সর্বিসশিং চত্থোক চৎশিন তৌবদা অথিংবা অপনবা লৈতনা পাংথোকপা ঙমহল্লগনি ।
প্রোজেক্ত সেক্সন অসিনা সঞ্চি, সতপুরা তাইগর রিজর্ব, ভীমবেতকাগী রোক শেলল্তর, হাজারা ফোল্স, নাৱেগাওন নেস্নেল পার্ক অসিনচিংবা লৈবাক শিনবা থুংবদগী লাকপা তুরিস্তশিংবু পুক্নিং চিংশিল্লিবা মরুওইবা মফমশিংদা রেলগী কনেক্তিবিতীসু ফংহল্লি।
মসিনা কোইলা, কন্তেনর, সিমেন্ত, ফ্লাই এশ, ফুদ গ্রেন, স্তীল অসিনচিংবা পোৎলমশিং পুথোক পুশিন তৌনবগী মরুওইবা লম্বী অমনি। কেপাসিতী হেঙ্গৎহন্নবগী থবকশিং অসিনা 78 MTPA (মিল্লিয়ন তন পর এন্নম)গী অহেনবা ফ্রেৎ ত্রাফিক পুরক্লগনি। রেলৱেজ অসি অকোইবগী ফীভমগা মরী লৈনবা অমসুং ইনর্জী ইফিসিয়েন্ত ওইবা ত্রান্সপোর্তেসনগী মোদ ওইবনা, ক্লাইমেৎকী পান্দমশিং ফংবদা অমসুং লৈবাক অসিগী লোজিস্তিক্সকী শেনফম হন্থহনবদা, ওইল ইম্পোর্ত (লিতর করোর 28) হন্থহনবদা অমসুং CO2 থাদোকপা (কেজি করোর 139) হন্থহনবদা মতেং পাংলগনি, হায়রিবা অসি উপাম্বি করোর তরুক থাবগা মান্নৈ।