ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଗାନ୍ଧୀ ଜୟନ୍ତୀରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
02 OCT 2025 7:40AM by PIB Bhubaneshwar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ଗାନ୍ଧୀ ଜୟନ୍ତୀ ତଥା ଜାତିର ପିତାଙ୍କ ଜନ୍ମ ବାର୍ଷିକୀ ଅବସରରେ ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କୁ ଭାବପୂର୍ଣ୍ଣ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇଛନ୍ତି ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି କି, ମହାତ୍ମା ଗାନ୍ଧୀଙ୍କ ସତ୍ୟର ସ୍ଥାୟୀ ଲିଗାସୀ, ଅହିଂସା ଏବଂ ନୈତିକ ସାହସ ବିଶ୍ୱବ୍ୟାପୀ ପିଢ଼ି ପିଢ଼ି ଲୋକଙ୍କୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଆସୁଛି । ବିକଶିତ ଏବଂ ସମାବେଶୀ ଭାରତ ଗଠନ ଯାତ୍ରାରେ ଗାନ୍ଧିଜୀଙ୍କ ଏହି ଆଦର୍ଶ ଦିଗଦର୍ଶକ ନୀତି ହୋଇ ରହିବ ବୋଲି ସେ ରାଷ୍ଟ୍ରର ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାକୁ ଦୋହରାଇଥିଲେ ।
ଏକ୍ସରେ ପୋଷ୍ଟ ହୋଇଥିବା ଏକ ବାର୍ତ୍ତାରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଗାନ୍ଧୀ ଜୟନ୍ତୀ ପ୍ରିୟ ବାପୁଙ୍କ ଅସାଧାରଣ ଜୀବନକୁ ଶ୍ରଦ୍ଧାଞ୍ଜଳି ଜଣାଇବାର ଦିବସ, ଯାହାର ଆଦର୍ଶ ମାନବ ଇତିହାସର ଦିଗ ବଦଳାଇ ଦେଇଥିଲା । କିପରି ସାହାସ ଏବଂ ସରଳତା ମହାନ ପରିବର୍ତ୍ତନର ସାଧନ ହୋଇପାରିବ ତାହା ସେ ଦେଖାଇଥିଲେ । ସେ ସେବା ଏବଂ କରୁଣାକୁ ଲୋକଙ୍କୁ ସଶକ୍ତ କରିବାର ଆବଶ୍ୟକ ସାଧନ ବୋଲି ମାନୁଥିଲେ । ଆମେ ଏକ ବିକଶିତ ଭାରତ ଗଠନ ପାଇଁ ପ୍ରୟାସ କରୁଥିବା ବେଳେ ତାଙ୍କ ଦ୍ୱାରା ସ୍ଥିରୀକୃତ ମାର୍ଗରେ ଚାଲୁଥିବା ।”

Prime Minister's Office
Prime Minister Pays Tribute to Mahatma Gandhi on Gandhi Jayanti
02 OCT 2025 7:40AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid heartfelt tribute to Mahatma Gandhi on the occasion of Gandhi Jayanti today, commemorating the birth anniversary of the Father of the Nation.
The Prime Minister underlined Mahatma Gandhi’s enduring legacy of truth, non-violence, and moral courage, which continues to inspire generations across the world. He reaffirmed the nation’s commitment to Gandhiji’s ideals as guiding principles in the collective journey towards a developed and inclusive India.
In a message posted on X, the Prime Minister said:
“Gandhi Jayanti is about paying homage to the extraordinary life of beloved Bapu, whose ideals transformed the course of human history. He demonstrated how courage and simplicity could become instruments of great change. He believed in the power of service and compassion as essential means of empowering people. We will keep following his path in our quest to build a Viksit Bharat.”