প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
গান্ধী জয়েন্তিদা মহাত্ম গান্ধীগী মফমদা প্রধান মন্ত্রীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে
02 OCT 2025 7:40AM by PIB Imphal
লৈবাক অসিগী মপাগী মপোক কুমওন থৌরম পাংথোক্লদুনা, ঙসি গান্ধী জয়েন্তি থৌরমদা মহাত্ম গান্ধীগী মফমদা প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ইকায়খুম্নবা উৎখ্রে।
প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি অচুম্বা, অহিংশা অমসুং থৌনা ফবগী মহাত্ম গান্ধীগী মুৎপা নাইদ্রবা পুৱারি অসিনা মখা তানা মালেম শীনবা থুংনা মীরোল কয়া ইথিল পীগনি। চাউখৎলবা ভারত অমসুং পুন্না চাউখৎমিন্নবা ভারত অমগী মাইকৈদা চঙশিল্লিবা অপুনবগী খোঙচত্ত গান্ধীজিগী অচুম্বা ফিদমশিংনা লমজিং মৈরা ওইনবা লৈবাক অসিগী অচেৎপা ফিরেপ লৈরি।
এক্সতা পীবা পাউজেল অমদা, প্রধান মন্ত্রীনা হায়খি;
“গান্ধী জয়েন্তি অসি মহাক্কী অচুম্বা ৱাখল্লোনশিংনা মীওইবা খুন্নাইগী পুৱারি অওনবা পুরকখিবা, নুংশিরবা বাপুগী তোপ-তোপ্পা পুন্সিদা ইকায়খুম্নবা উৎনবনি। অচৌবা অহোংবা পুরক্নবা কমদৌনা থৌনা অমসুং অচম্বা পুন্সিনা খুৎলায়শিং ওইবা য়াবগে হায়বা মহাক্না উৎলে। মীয়ামগী ফিবম ফগৎনবা তঙাইফদ্রবা পাম্বৈশিং ওইনা থবক অমসুং মীনুংশিগী শক্তিদা মহাক্না থাজখি। বিকসিত ভারত অমা শেমগৎনবা ঐখোয়গী পান্দমদা ঐখোয়না মহাক্কী লম্বী তুং ইনগনি”।

Prime Minister's Office
Prime Minister Pays Tribute to Mahatma Gandhi on Gandhi Jayanti
02 OCT 2025 7:40AM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi paid heartfelt tribute to Mahatma Gandhi on the occasion of Gandhi Jayanti today, commemorating the birth anniversary of the Father of the Nation.
The Prime Minister underlined Mahatma Gandhi’s enduring legacy of truth, non-violence, and moral courage, which continues to inspire generations across the world. He reaffirmed the nation’s commitment to Gandhiji’s ideals as guiding principles in the collective journey towards a developed and inclusive India.
In a message posted on X, the Prime Minister said:
“Gandhi Jayanti is about paying homage to the extraordinary life of beloved Bapu, whose ideals transformed the course of human history. He demonstrated how courage and simplicity could become instruments of great change. He believed in the power of service and compassion as essential means of empowering people. We will keep following his path in our quest to build a Viksit Bharat.”