Cabinet
Cabinet approves additional instalment of three per cent Dearness Allowance to Central Government employees and Dearness Relief to Pensioners
01 OCT 2025 3:06PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by the Prime Minister Shri Narendra Modi today has approved to release an additional instalment of Dearness Allowance (DA) to Central Government employees and Dearness Relief (DR) to pensioners w.e.f 01.07.2025 representing an increase of 3% over the existing rate of 55% of the Basic Pay/Pension, to compensate against price rise.
The combined impact on the exchequer on account of increase in both Dearness Allowance and Dearness Relief would be Rs.10083.96 crore per annum. This will benefit about 49.19 lakh Central Government employees and 68.72 lakh pensioners.
This increase is in accordance with the accepted formula, which is based on the recommendations of the 7th Central Pay Commission.

মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রীমন্দলনা কেন্দ্র সরকারগী এমপ্লোয়ীশিংদা চাদা অহুমগী দিয়ারনেস এলাৱেন্সকী অমসুং পেন্সনরশিংদা দিয়ারনেস রিলিফকী অহেনবা ইনস্তোলমেন্ত পীনবা অয়াবা পীখ্রে
01 OCT 2025 3:06PM by PIB Imphal
ঙসি প্রধান মন্ত্রী, শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা লুচিংবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলনা 01.07.2025দগী চৎনহন্দুনা কেন্দ্র সরকারগী এমপ্লোয়ীশিংদা দিয়ারনেস এলাৱেন্স (DA)গী অহেনবা ইন্সতোলমেন্ত অমা অমসুং পেন্সনরশিংদা দিয়ারনেস রিলীফ (DR)গী অহেনবা ইনস্তোলমেন্ত অমা পীবদা অয়াবা পীখ্রে, মসি পোৎ-চৈগী মমল হেনগৎলকপা অসিদগী করদা ওইরসু কোকহন্নবা বেসিক পে/পেন্সনগী হৌজিক লৈরিবা রেৎ 55%দগী চাদা ৩ হেনগৎহনবনি।
দিয়ারনেস এলাৱেন্স অমসুং দিয়ারনেস রিলীফ অনিমক হেনগৎলকপদগী এক্সচেকরদা অপুনবা ইম্পেক্ত অসি চহিগী ওইনা লুপা করোর 10083.96 ওইগনি। মসিনা কেন্দ্র সরকারগী এমপ্লোয়ী লাখ 49.19 অমসুং পেনসন্নর লাখ 68.72দা কান্নবা ফংহল্লগনি।
হেনগৎলক্লিবা অসি 7শুবা সেন্ত্রেল পে কমিসনগী রিকমেন্দেসনশিংদা য়ুম্ফম ওইবা অয়াবা পীরবা ফোর্মুলা অদুগী মতুং ইন্না পাইখৎলকপা খোংথাংনি।