প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ইটালীৰ প্ৰধানমন্ত্ৰী জৰ্জিয়া মেলনীৰ সৈতে কথা পাতিলে প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে
নেতাদ্বয়ে ভাৰত-ইটালী কৌশলগত অংশীদাৰিত্ব গভীৰ কৰাৰ প্ৰতিশ্ৰুতিক পুনৰ সুদৃঢ় কৰে
ইউক্ৰেইন সংঘাতৰ শান্তিপূৰ্ণ তথা শীঘ্ৰে সমাধানৰ ক্ষেত্ৰত নেতাদ্বয়ে মত বিনিময় কৰে
ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ এফটিএ আগতীয়াকৈ সমাপ্ত কৰাৰ ক্ষেত্ৰত সমৰ্থন প্ৰকাশ কৰে প্ৰধানমন্ত্ৰী মেলনীয়ে
নেতাসকলে আইএমইইইচি পদক্ষেপৰ অধীনত সংযোগক অধিক প্ৰসাৰিত কৰিবলৈ প্ৰতিশ্ৰুতিবদ্ধ হয়
10 SEP 2025 6:23PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ইটালীৰ মহামহিম প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰীমতী জৰ্জিয়া মেলোনিৰ সৈতে এক টেলিফোনিক বাৰ্তালাপ কৰে।
নেতাদ্বয়ে বিনিয়োগ, প্ৰতিৰক্ষা, নিৰাপত্তা, মহাকাশ, বিজ্ঞান আৰু প্ৰযুক্তি, শিক্ষা, জনসাধাৰণৰ মাজত সম্পৰ্ক তথা সন্ত্ৰাসবাদ প্ৰতিৰোধ আদিৰ দৰে খণ্ডসমূহত দ্বিপাক্ষিক কৌশলগত অংশীদাৰিত্বৰ উন্নয়নৰ বিষয়ে পৰ্যালোচনা কৰে আৰু এইবোৰৰ ইতিবাচকভাৱে মূল্যায়ন কৰে। দুয়োগৰাকী নেতাই যুটীয়া কৌশলগত কাৰ্য্য পৰিকল্পনা ২০২৫-২৯ৰ সৈতে সংগতি ৰাখি অংশীদাৰিত্বক অধিক গভীৰ কৰাৰ দিশত নিজৰ প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰ দৃঢ় কৰে।
তেওঁলোকে লগতে পাৰস্পৰিক স্বাৰ্থ নিহিত আঞ্চলিক তথা বিশ্বব্যাপী বিষয় সন্দৰ্ভতো মত বিনিময় কৰে। ইউক্ৰেইনৰ সংঘাতৰ শীঘ্ৰে শান্তিপূৰ্ণ সমাধানৰ প্ৰয়োজনীয়তাৰ বিষয়তো তেওঁলোকে একমত প্ৰকাশ কৰে। প্ৰধানমন্ত্ৰী মোদীয়ে এই দিশত গ্ৰহণ কৰা প্ৰচেষ্টাৰ প্ৰতি ভাৰতৰ সম্পূৰ্ণ সমৰ্থন থকাৰ কথা পুনৰবাৰ প্ৰকাশ কৰে।
প্ৰধানমন্ত্ৰী মেল’নীয়ে অতি সোনকালে পাৰস্পৰিকভাৱে লাভজনক ভাৰত-ইউৰোপীয় ইউনিয়নৰ মুক্ত বাণিজ্য চুক্তি সম্পাদন কৰাৰ বাবে আৰু ২০২৬ চনত ভাৰতে আয়োজন কৰিবলগীয়া এআই ইমপেক্ট সন্মিলনৰ সফলতাৰ ক্ষেত্ৰত ইটালীৰ পূৰ্ণ সমৰ্থনৰ কথা পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে।ইণ্ডিয়া মিডল ইষ্ট ইউৰোপ ইক'ন'মিক কৰিডৰ (IMEEEC)ৰ পদক্ষেপৰ অধীনত সংযোগ বৃদ্ধিৰ বাবে পদক্ষেপ গ্ৰহণৰ ক্ষেত্ৰতো নেতাদ্বয়ে সহমত প্ৰকাশ কৰে।
নেতাদ্বয়ে পৰৱৰ্তী সময়তো যোগাযোগত থাকিবলৈ সন্মতি প্ৰকাশ কৰে।

Prime Minister's Office
Prime Minister Modi speaks with PM Giorgia Meloni
Leaders reaffirm commitment to deepen India-Italy Strategic Partnership
The leaders exchange views on peaceful and early resolution of the conflict in Ukraine
PM Meloni expresses support for early conclusion of India- EU FTA
Leaders commit to promote connectivity under the IMEEEC Initiative
10 SEP 2025 6:23PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi held a telephone conversation with H.E. Ms. Giorgia Meloni, Prime Minister of Italy, today.
The leaders reviewed and positively assessed the developments in bilateral Strategic Partnership across sectors such as investment, defence, security, space, science & technology, education, people-to-people ties and counter-terrorism. Both leaders reaffirmed their commitment towards further deepening of the Partnership, in line with the Joint Strategic Action Plan 2025-29.
They also exchanged views on regional and global issues of mutual interest. They agreed on the need for an early and peaceful resolution of the conflict in Ukraine. PM Modi reiterated India’s full support for efforts in this direction.
Prime Minister Meloni reiterated Italy’s strong support for conclusion of a mutually beneficial India-EU Free Trade Agreement at the earliest, and for the success of the AI Impact Summit to be hosted by India in 2026. The leaders also agreed on taking steps to promote connectivity under India Middle East Europe Economic Corridor (IMEEEC) initiative.
The leaders agreed to remain in touch.