প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
ভাৰতৰ জনস্বাস্থ্য আৰু পুষ্টি পৰিৱেশ তন্ত্ৰ শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত নেক্সটজেন জি এছ টি সংস্কাৰৰ পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰভাৱৰ বিষয়ত প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে আলোকপাত কৰে
04 SEP 2025 9:01PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰতৰ জনস্বাস্থ্য আৰু পুষ্টিৰ পৰিৱেশ তন্ত্ৰক শক্তিশালী কৰাৰ ক্ষেত্ৰত #নেক্সটজেন জি এছ টি সংস্কাৰৰ পৰিৱৰ্তনশীল প্ৰভাৱৰ বিষয়ত আলোকপাত কৰে। অত্যাৱশ্যকীয় খাদ্য সামগ্ৰী, ৰন্ধা-বঢ়াৰ প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী আৰু প্ৰ'টিন সমৃদ্ধ সামগ্ৰীৰ ওপৰত কৰ হাৰ হ্ৰাস কৰা সংস্কাৰে সমগ্ৰ দেশৰ পৰিয়ালসমূহৰ বাবে সুলভ মূল্য তথা খাদ্যৰ সুবিধা উন্নত কৰাত প্ৰত্যক্ষভাৱে অৰিহণা যোগাব।
এই ব্যৱস্থাসমূহ আয়ুষ্মান ভাৰত আৰু পোষণ অভিযানৰ দৰে ফ্লেগশ্বিপ পদক্ষেপসমূহৰ পৰিপূৰক, যিয়ে প্ৰতিজন নাগৰিকৰ বাবে সামগ্ৰিক মংগল, সুষম পুষ্টি আৰু জীৱনৰ মান বৃদ্ধিৰ প্ৰতি চৰকাৰৰ দায়বদ্ধতাক শক্তিশালী কৰিছে।
এক্সত শ্ৰীমতী চন্দ্ৰ আৰ শ্ৰীকান্তৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়-
“#নেক্সটজেন জি এছ টি ব্যৱস্থাই সমগ্ৰ ভাৰতবৰ্ষৰ পৰিয়ালসমূহৰ বাবে অত্যাৱশ্যকীয় খাদ্য সামগ্ৰী, ৰন্ধন প্ৰণালীৰ প্ৰয়োজনীয় সামগ্ৰী আৰু প্ৰ'টিন সমৃদ্ধ সামগ্ৰীসমূহ অধিক সুলভ কৰি তুলি ‘স্বাস্থ্য ভাৰত’ৰ দৃষ্টিভংগীক প্ৰতিফলিত কৰে।
আয়ুষ্মান ভাৰত আৰু পোষণ অভিযানৰ দৰে পদক্ষেপৰ সৈতে একেলগে এই সংস্কাৰসমূহে প্ৰতিজন নাগৰিকৰ উন্নত স্বাস্থ্য, সুষম পুষ্টি আৰু উন্নত জীৱনৰ মানৰ প্ৰতি আমাৰ দায়বদ্ধতাক শক্তিশালী কৰিছে।”

Prime Minister's Office
PM highlights the transformative impact of the NextGen GST reforms in strengthening India’s public health and nutrition ecosystem
04 SEP 2025 9:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted the transformative impact of the #NextGenGST reforms in strengthening India’s public health and nutrition ecosystem. By reducing tax rates on essential food items, cooking essentials, and protein-rich products, the reforms directly contribute to improved affordability and dietary access for families across the country.
These measures complement flagship initiatives such as Ayushman Bharat and POSHAN Abhiyaan, reinforcing the Government’s commitment to holistic well-being, balanced nutrition, and enhanced quality of life for every citizen.
Responding to a post by Ms. Chandra R. Srikanth on X, Shri Modi said:
“The #NextGenGST measures reflect the vision of 'Swasth Bharat' by making essential food items, cooking essentials and protein-rich products more affordable for families across India.
Together, with initiatives like Ayushman Bharat and POSHAN Abhiyaan, these reforms strengthen our commitment to better health, balanced nutrition and improved quality of life for every citizen.”