Prime Minister's Office
PM highlights the transformative impact of the NextGen GST reforms in strengthening India’s public health and nutrition ecosystem
04 SEP 2025 9:01PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today highlighted the transformative impact of the #NextGenGST reforms in strengthening India’s public health and nutrition ecosystem. By reducing tax rates on essential food items, cooking essentials, and protein-rich products, the reforms directly contribute to improved affordability and dietary access for families across the country.
These measures complement flagship initiatives such as Ayushman Bharat and POSHAN Abhiyaan, reinforcing the Government’s commitment to holistic well-being, balanced nutrition, and enhanced quality of life for every citizen.
Responding to a post by Ms. Chandra R. Srikanth on X, Shri Modi said:
“The #NextGenGST measures reflect the vision of 'Swasth Bharat' by making essential food items, cooking essentials and protein-rich products more affordable for families across India.
Together, with initiatives like Ayushman Bharat and POSHAN Abhiyaan, these reforms strengthen our commitment to better health, balanced nutrition and improved quality of life for every citizen.”

প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভারতকী পব্লিক হেল্থ অমসুং ন্যুত্রিসন ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহনবা নেক্সজেন GST রিফোর্মশিংনা পীরিবা অচৌবা কান্নবা অদু ফোংদোকখ্রে
04 SEP 2025 9:01PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি ভারতকী পব্লিক হেল্থ অমসুং ন্যুত্রিসন ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহনবা #NextGenGST রিফোর্মশিংনা পীরিবা অচৌবা কান্নবা অদু ফোংদোকখ্রে। তঙাই ফদবা চানবা পোৎলমশিং, চাক থোংবদা চংদবা য়াদ্রবশিং, অমসুং প্রোতিন চাং ৱাংনা য়াওবা প্রদক্তশিংদা তেক্স রেৎশিং হন্থহন্দুনা রিফোর্মশিং অসিনা হকথেংননা লৈবাক শিনবা থুংবদা লৈরিবা ইমুংশিংগীদমক এফোর্দেবিলিতী অমসুং দাইতরী এক্সেস হেনগৎহনবদা শরুক তম্লগনি।
আয়ুশ্মান ভারত অমসুং পোশন অভিয়ানগুম্বা ফ্লেগশিপ ইনিসিএতিবশিংদা খোঙথাংশিং অসিনা মতেং পাংশিন্দুনা সরকারনা প্রজা খুদিংমক্কীদমক হোলিস্তিক ৱেল-বিং, বেলেন্স ন্যুত্রিসন অমসুং পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা হোৎনরিবা অসি চেৎশিনহল্লি।
Xতা চন্দ্র আর শ্রীকান্থনা তৌখিবা পোস্ত অমগী পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“#NextGenGSTকী খোঙথাংশিং অসিদা ভারত শিনবা থুংবদা লৈরিবা ইমুংশিংগীদমক তঙাই ফদবা চানবা পোৎলমশিং, চাক থোংবদা চংদবা য়াদ্রবশিং, অমসুং প্রোতিন চাং ৱাংনা য়াওবা প্রদক্তশিং হেন্না এফোর্দেবল ওইহল্লিবা ‘স্বস্থ ভারত’কী ভিজনগী মমি তারি।
পুন্না, আয়ুশ্মান ভারত অমসুং পোশন অভিয়ানগুম্বা ইনিসিএতিবশিং অসিগা লোয়ননা রিফোর্মশিং অসিনা প্রজা খুদিংমক্কীদমক হোলিস্তিক ৱেল-বিং, বেলেন্স ন্যুত্রিসন অমসুং পুন্সি মহিং ফগৎহন্নবা ঐখোয়গী ফিরেপ অদু মপাঙ্গল কনখৎহল্লি।”