প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রীনা GST রিফোর্মশিং অসিনা MSMEগী গ্রোথ অমসুং মেন্যুফেকচরিং পাকথোক-চাউথোকহন্নবগীদমক কেতালিস্ত ওইবগী মতাংদা পাউদমখ্রে
04 SEP 2025 8:51PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ঙসি থবক পীবা, ইন্নোভেসন অমসুং শেন্মীৎলোন পাকথোক চাউথোকহনবদা মরু ওইবা থৌদাং অমা মখা তানা লৌরিবা ভারতকী মাইক্রো, স্মোল অমসুং মেদিয়ম এন্তরপ্রাইজেস (MSMEশিং) শক্তি পীনবা সরকারগী লেংদ্রবা ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখ্রে। মহাক্না হায়খি হৌখিবা চহিশিং অসিদা সরকারনা ক্রেদিৎ এক্সেস হেনগৎহন্নবা, মার্কেৎ লিঙ্কেজশিং পাকথোক চাউথোকহন্নবা অমসুং MSMEশিংগীদমক ওপরেস্নেলগী ওইবা পোৎলুমশিং হন্থহন্নবা রিফোর্ম কয়ামরুম লৌখৎখিবা লৈখ্রে। #NextGenGST ইনিসিএতিবকী মখাদা খ্বাইদগী নৌবা GST রিফোর্মশিং অসিনা খোঙচৎ অসি খুমাং চাউশিন্নবা মরু ওইবা খোঙথাং অমা ওইরি।
Xতা শ্রী শ্যাম সেখরনা তৌখিবা পোস্ত অমদা পাউখুম পীরদুনা শ্রী মোদীনা হায়:
“MSMEশিং অসি ঐখোয়গী শেন্মীৎলোনগী য়াংলেনশরূ ওইরি, মসিনা থবক পীরি অমসুং গ্রোথ লৈহল্লি।
ক্রেদিৎ লায়না ফংহনবদগী হৌরগা মার্কেৎ এক্সেস পাকথোক চাউথোকহনবা য়াওনা রিফোর্ম খুদিংমক্না স্মোল অমসুং মেদিয়ম বিজিনেসশিং মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা পান্দম থমখি।
খ্বাইদগী নৌবা GSTগী অহোংবশিং অসি রেৎশিং রেস্নেলাইজ তৌবা, কমপ্লায়েন্স লায়থোকহনবা অমসুং ভারত শিনবা থুংনা এন্তরপ্রাইজশিংদা শাহৌ পীবা অসিনা খুমাং চাউশিনবা অসিগী য়ুম্ফম ওইখি।
#NextGenGST”

Prime Minister's Office
Prime Minister highlights GST Reforms as Catalyst for MSME Growth and Manufacturing Expansion
04 SEP 2025 8:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today reiterated the Government’s steadfast commitment to empowering India’s Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs), which continue to play a pivotal role in job creation, innovation, and economic expansion. He said over the years, the Government has introduced a series of reforms to ease credit access, expand market linkages, and reduce operational burdens for MSMEs. The latest GST reforms under the #NextGenGST initiative mark a significant step forward in this journey.
Responding to a post by Shri Shyam Sekhar on X, Shri Modi said:
“MSMEs are the backbone of our economy, creating jobs and driving growth.
From easier credit to wider market access, every reform has been aimed at strengthening small and medium businesses.
The latest GST changes build on this momentum by rationalising rates, simplifying compliance and boosting enterprises across India.
#NextGenGST”