Prime Minister's Office
Prime Minister highlights GST Reforms as Catalyst for MSME Growth and Manufacturing Expansion
04 SEP 2025 8:51PM by PIB Delhi
Prime Minister Shri Narendra Modi today reiterated the Government’s steadfast commitment to empowering India’s Micro, Small and Medium Enterprises (MSMEs), which continue to play a pivotal role in job creation, innovation, and economic expansion. He said over the years, the Government has introduced a series of reforms to ease credit access, expand market linkages, and reduce operational burdens for MSMEs. The latest GST reforms under the #NextGenGST initiative mark a significant step forward in this journey.
Responding to a post by Shri Shyam Sekhar on X, Shri Modi said:
“MSMEs are the backbone of our economy, creating jobs and driving growth.
From easier credit to wider market access, every reform has been aimed at strengthening small and medium businesses.
The latest GST changes build on this momentum by rationalising rates, simplifying compliance and boosting enterprises across India.
#NextGenGST”

প্ৰধানমন্ত্ৰীৰ কাৰ্যালয়
প্ৰধানমন্ত্ৰীয়ে এম এছ এম ই খণ্ডৰ বৃদ্ধি আৰু উৎপাদন সম্প্ৰসাৰণৰ অনুঘটক হিচাপে জি এছ টি সংস্কাৰৰ বিষয়টো সন্দৰ্ভত আলোকপাত কৰে
04 SEP 2025 8:51PM by PIB Guwahati
প্ৰধানমন্ত্ৰী শ্ৰী নৰেন্দ্ৰ মোদীয়ে আজি ভাৰতৰ লঘু, ক্ষুদ্ৰ আৰু মজলীয়া উদ্যোগসমূহৰ সবলীকৰণৰ বাবে চৰকাৰৰ অটল প্ৰতিশ্ৰুতি পুনৰবাৰ উল্লেখ কৰে, যিয়ে চাকৰি সৃষ্টি, উদ্ভাৱন, আৰু অৰ্থনৈতিক সম্প্ৰসাৰণত গুৰুত্বপূৰ্ণ ভূমিকা পালন কৰি আহিছে। তেওঁ কয় যে বছৰ বছৰ ধৰি চৰকাৰে ঋণৰ সুবিধা সহজ কৰি তুলিবলৈ, বজাৰৰ সংযোগ সম্প্ৰসাৰণ কৰিবলৈ, আৰু এম এছ এম ইসমূহৰ বাবে কাৰ্য্যকৰী বোজা হ্ৰাস কৰিবলৈ ধাৰাবাহিক সংস্কাৰৰ ব্যৱস্থা প্ৰৱৰ্তন কৰিছে। #নেক্সটজেন জিএছটি পদক্ষেপৰ অধীনত শেহতীয়া জি এছ টিৰ সংস্কাৰসমূহে এই যাত্ৰাক এক উল্লেখযোগ্য পদক্ষেপ হিচাপে চিহ্নিত কৰিছে।
এক্সত শ্ৰী শ্যাম শেখৰৰ এটা পোষ্টৰ উত্তৰত শ্ৰী মোদীয়ে কয়-
“এম এছ এম ই হৈছে আমাৰ অৰ্থনীতিৰ মেৰুদণ্ড, যিয়ে চাকৰিৰ সৃষ্টি কৰে আৰু বৃদ্ধিৰ সূচনা কৰে।
সহজ ঋণৰ পৰা আৰম্ভ কৰি বহল বজাৰত প্ৰৱেশলৈকে প্ৰতিটো সংস্কাৰৰ লক্ষ্য হৈছে ক্ষুদ্ৰ আৰু মজলীয়া ব্যৱসায়ক শক্তিশালী কৰা।
শেহতীয়া জি এছ টি পৰিৱৰ্তনে এই গতিক ওপৰত যুক্তিসংগত কৰি, অনুসৰণ সৰল কৰি সমগ্ৰ ভাৰতত উদ্যোগসমূহক উন্নীত কৰিছে।
#NextGenGST”