অৱাং নোংপোক লমদমগী চাউখৎ-থৌরাং মন্ত্রালয়
রাইজিং নোর্থ‌ইস্ত ইনভেস্তর সম্মিত
দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রীজন মন্ত্রালয় (MDoNER) না অৱাং নোংপোক লমদমদা লল্লোন ইতিক অমদি শেল থাদবা হেনগৎহন্নবা সম্মিত অসি পাঙথোকপনি
সম্মিত অমদি মসিগী প্রি ইভেন্ত রোদসোশিংনা লুপা করোর লাখ ৪.৪৮ গী ইনভেস্তমেন্ত ইন্তরেস্ত পুরক্লে
23 JUL 2025 4:54PM by PIB Imphal
দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রীজন মন্ত্রালয় (MDoNER) না অৱাং নোংপোক লমদমদা লল্লোন ইতিক অমদি শেল থাদবা হেনগৎহন্নবা রাইজিং নোর্থ‌ইস্ত সম্মিত ২০২৫ পাঙথোকখ্রে। সম্মিত অমদি মসিগী প্রি ইভেন্ত রোদসোশিংনা পুন্না লুপা করোর লাখ ৪.৪৮ গী ইনভেস্তমেন্ত ইন্তরেস্ত মেমোরেন্দা ওফ অন্দরস্তেন্দিং (MoU), লেত্তর ওফ ইন্তেন্ত, অমদি প্রাইভেৎ ইনভেস্তর, পব্লিক সেক্তর অন্দরতেকিং, অমদি অচৌবা ইন্দস্ত্রীগী কোঙ্গ্লোমেরেৎশিংদগী ক্বালিফাইদ লীদশিংগী খুত্থাংদা পুরক্লে। MoU শিং অসি মওং চুম্না পায়খৎনবা স্তেৎ লৈঙাকশিংনা ইনভেস্তর পুম্নমক্কা ইচঙ থৌনা চৎমিন্নরি।
ইনর্জী অমসুং এগ্রি ফুদ প্রোসেসিং & এলাইদ সেক্তরশিংনা অতৈদগী হেন্না সম্মিত মনুংদা ইনভেস্তমেন্ত প্রপোজেল ফংখি।
ভারত লৈঙাক্না অৱাং নোংপোক লমদমদা ইন্দস্ত্রিএল ইকোসিস্তেম মপাঙ্গল কনখৎহন্নবা, অমদি থবক পীননবা অনৌবা ইনভেস্তমেন্তশিং পুরক্নবগীদমক উত্তর পুর্ব ত্রান্সফোর্মেতিব ইন্দস্ত্রিএলাইজেসন (উন্নতি) স্কীম পায়খৎলি। উন্নতি স্কীমগী মখাদা পীরিবা ইন্সেন্তিবশিংদি (১) কেপিতেল ইনভেস্তমেন্ত ইন্সেন্তিব; (২) সেন্ত্রেল কেপিতেল ইন্তরেস্ত সবভেন্সন ইন্সেন্তিব; অমদি (৩) মেনুফেকচরিং এন্দ সর্ভিসেস লিঙ্ক ইন্সেন্তিব অসিনি। মখা তানা স্তেত লৈঙাকশিংনসু ইনভেস্তমেন্ত পুরক্নবা তোঙান তোঙানবা খোঙথাংশিং লৌখৎলি, মসিগী মনুংদা সিঙ্গল ৱিন্দো ক্লিয়রেন্স, ইনভেস্তমেন্ত প্রমোসন এজেন্সী লিংখৎপা, লেন্দ বেঙ্ক শেমগৎপা, ইনভেস্তমেন্তকী ইন্সেন্তিবনিংবশিং য়াওরি। MDoNER না হায়রিবা ইনভেস্তমেন্ত প্রপোজেলশিং অসি মওং চুম্না পায়খৎনবগীদমক স্তেত অমসুং অতৈ স্তেকহোল্দরশিংগা খুৎশম্ননা চৎমিন্নরি।
স্তেত লৈঙাকশিংনা ইকোলিজিকেল্লী সেন্সিতিব ওইবা অৱাং নোংপোক লমদমগী ইকোলিজিকেল ইন্তেগ্রিতী ঙাক্না থম্বগা লোয়ননা শেন্মিৎলোন চাওখৎহন্নবা লো কার্বোন তেক্নোলোজী অমসুং অকোয়বগী ফীভমদা তুং কোইনা চৎকদবা থৌওংশিং য়োকখৎলি। মাঙ তাক্নিংঙাই ওইবা শাফু পীরোইদবা অমদি গ্রীন ইন্দস্ত্রী হায়না কেতগরাইজ তৌবা, অকোয়বগী ফীভমদা শাফু খজিকখক্তমক পীগদবা প্রোজেক্তশিংদা মরুওইবা মীৎয়েঙ থম্লি।
ৱাফম অসি ঙসি লোক সভাদা হংলকখিবা ৱাহং অমগী অইবা পাউখুম ওইনা দিভেলপমেন্ত ওফ নোর্থ ইস্তর্ন রীজন মন্ত্রালয়গী রাজ্য মন্ত্রীনা ফোঙদোকখিবনি।

Ministry of Development of North-East Region
Rising Northeast Investors Summit 2025
Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) organized the summit to catalyze trade and investment in the North Eastern Region
Summit and its pre event roadshows garnered investment interests of Rs 4.48 lakh crore
23 JUL 2025 4:54PM by PIB Delhi
Ministry of Development of North Eastern Region (MDoNER) organized Rising Northeast Investors Summit 2025 to catalyze trade and investment in the North Eastern Region. Collectively, the Summit and its pre event roadshows garnered investment interests of ₹ 4.48 lakh crore through Memoranda of Understanding (MoU), letters of intent, and qualified leads from private investors, public‑sector undertakings, and major industrial conglomerates.State Governments are actively engaged with all the investors for grounding of these MoUs.
Energy and Agri Food Processing & Allied sectors among others attracted most investment proposals during the Summit:
Government of India is implementing Uttar Poorva Transformative Industrialization (UNNATI) Scheme to strengthen the industrial eco-system and to attract new investment for employment generation in North Eastern Region. The incentives provided under UNNATI scheme are (i) Capital Investment Incentive; (ii) Central Capital Interest Subvention Incentive; and (iii) Manufacturing & Services Linked Incentive. Further, State Governments are also taking various steps to facilitate investment, which inter alia, include single window clearance, establishment of investment promotion agency, creation of land banks, incentives for investments etc. MDoNER is also coordinating with States and other Stakeholders for effective grounding of these Investment Proposals.
The State Governments promote the adoption of low-carbon technologies and environmentally sustainable practices to achieve economic development while preserving ecological integrity in the ecologically sensitive North Eastern Region. Priority is given to the projects which are not causing hazardous impacts and are categorized as Green industries, causing minimal negative impact to the local environment.
This information was given by the Minister of State of the Ministry of Development of North Eastern Region Dr. Sukanta Majumdar in a written reply to a question in the Lok Sabha today.