মন্ত্রীমন্দল
মন্ত্রী-মন্দলনা উত্তর প্রদেশকী আগরাদা লৈবা সিঙ্গনাদা ইন্তর্নেস্নেল পোতেতো সেন্তর (CIP)গী সাউথ এসিয়া রিজনেল সেন্তর লিংখৎপদা অয়াবা পীখ্রে
25 JUN 2025 3:18PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রী শ্রী নরেন্দ্র মোদীনা ময়াই তাংবল লৌদুনা ফমখিবা কেন্দ্রগী মন্ত্রীমন্দলগী মীফমনা উত্তর প্রদেশকী আগরাদা ইন্তর্নেস্নেল পোতেতো সেন্তর (CIP) গী সাউথ এসিয়া রিজনেল সেন্তর (CSARC) লিংখৎনবা লৌউ-শিংউ অমসুং লৌমীশিংগী য়াইফ থৌরাং বিভাগকী ৱাফমদা অয়াবা পীখ্রে।
ইনবেস্তমেন্ত অসিগী মরুওইবা পান্দমদি ফুদ অমসুং ন্যুত্রিসন সেক্যুরিতী, লৌমীশিংগী ইনকম অমসুং অলু অমসুং মংগ্রামগী পোত্থোক পুথোকপা হেনগৎহনবা, মহৈ-মরোং লোক্লবা মতুংগী মেনেজমেন্ত অমসুং ভেল্যু এদিসন হেনগৎহনবা অসিনি।
ভারতকী পোতেতো সেক্তরদা প্রদক্সন সেক্তর, প্রোসেসিং সেক্তর, পেকেজিং, ত্রান্সপোর্তেসন, মার্কেতিং, ভেল্যু চেন, অসিনচিংবদা থবক ফংহন্নবা অচৌবা খুদোংচাবা কয়া লৈ। অসুম্না, সেক্তর অসিদা লৈরিবা অচৌবা পোতেন্সিএল অদু ফংনবা অমসুং এক্সপ্লোর তৌনবগীদমক্তা, ইন্তর্নেস্নেল পোতেতো সেন্তর (CIP) গী সাউথ এসিয়া রিজনেল সেন্তর অসি উত্তর প্রদেশকী আগরাগী সিঙ্গনাদা লিংখৎলি। CSARCনা দিবেলপ তৌবা পোত্থোক লৈবা, ন্যুত্রিএন্ত অমসুং ক্লাইমেৎ রেসিলেন্ত ওইবা অলু অমসুং মংগ্রা ময়াতশিং অসিনা ভারত খক্তদা নত্তনা খা এসিয়াগী লমদমদসু মালেমগী থাক্কী সাইন্স অমসুং ইন্নোবেসনগী খুত্থাংদা পোতেতো অমসুং স্বিৎপোতেতোগী সেক্তরশিংগী তুং কোইনা চৎকদবা চাউখৎ থৌরাংদা চাউনা মতেং পাংগনি।

Cabinet
Cabinet approves establishment of International Potato Centre (CIP)’s South Asia Regional Centre at Singna, Agra, Uttar Pradesh
25 JUN 2025 3:18PM by PIB Delhi
The Union Cabinet chaired by Prime Minister Shri Narendra Modi has approved a proposal from the Department of Agriculture & Farmers Welfare to establish International Potato Centre (CIP)’s South Asia Regional Centre (CSARC) at Agra, Uttar Pradesh.
The major objective of this investment is to increase food and nutrition security, farmers income, and job creation by improving potato and sweetpotato productivity, post-harvest management and value-addition.
The potato sector in India has the potential to generate significant employment opportunities in production sector, processing sector, packaging, transportation, marketing, value chain, etc. Hence, in order to untap and explore the huge potential in this sector, International Potato Centre (CIP) ‘s south Asia regional Centre is being established at Singna, Agra, Uttar Pradesh. High yielding, nutrient and climate resilient varieties of potato and sweetpotato developed by CSARC will significantly accelerate the sustainable development of the potato and sweetpotato sectors not only in India but in the South Asia region also through world-class science and innovation.