ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ଦେଶର ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାକୁ ସଶକ୍ତ କରୁଥିବା ଯୁବ ନେତୃତ୍ୱାଧିନ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ନବାଚାରକୁ ପ୍ରଶଂସା କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆର ୧୧ ବର୍ଷରେ ଲୋକଙ୍କ ଜୀବନରେ ଆସିଥିବା ପରିବର୍ତ୍ତନ ଉପରେ ଆଲୋକପାତ କଲେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ
12 JUN 2025 10:00AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଆଜି ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାକୁ ଆଗକୁ ବଢ଼ାଇବା ଏବଂ ଦେଶର ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳତାକୁ ଆଗେଇ ନେବାରେ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ଭୂମିକା ଗ୍ରହଣ କରିଥିବା ଭାରତର ଯୁବ ଉଦ୍ଭାବକମାନଙ୍କୁ ପ୍ରଶଂସା କରିଛନ୍ତି । ସେ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ଧରି ଡିଜିଟାଲ ଇଣ୍ଡିଆ ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କୁ ନବସୃଜନ ତଥା ନୂତନ ଉଦ୍ଭାବନର ବ୍ୟବହାର କରିବା ପାଇଁ ସଶକ୍ତ କରିଛି । ଏହା ଦ୍ୱାରା ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ମହାଶକ୍ତି ଭାବରେ ଭାରତର ସ୍ଥିତି ସୁଦୃଢ଼ ହୋଇପାରିଛି ।
ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ ମଧ୍ୟ କହିଛନ୍ତି ଯେ, ଗତ ୧୧ ବର୍ଷ ମଧ୍ୟରେ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ଶକ୍ତିକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଭାରତର ଜନସାଧାରଣ ବହୁ ଲାଭାନ୍ୱିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ଏହା ଦ୍ୱାରା ସେବା ପ୍ରଦାନ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ବହୁ ପରିମାଣରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି ।
ମାଇଗଭ୍ଇଣ୍ଡିଆ ପକ୍ଷରୁ ଏକ୍ସରେ କରାଯାଇଥିବା ଏକ ପୋଷ୍ଟ ଉପରେ ମନ୍ତବ୍ୟ ଦେଇ ଶ୍ରୀ ମୋଦୀ କହିଛନ୍ତି;
“ଭାରତର ଯୁବପିଢ଼ିଙ୍କ ସହାୟତାରେ ଆମ ନବାଚାର ଏବଂ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ପ୍ରୟୋଗରେ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଅଗ୍ରଗତି କରୁଛୁ । ଏହା ଆତ୍ମନିର୍ଭରଶୀଳ କରିବା ସହ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାରେ ଏକ ବିଶ୍ୱସ୍ତରୀୟ ମହାଶକ୍ତିରେ ପରିଣତ ହେବା ପାଇଁ ଆମର ପ୍ରୟାସକୁ ମଧ୍ୟ ମଜବୁତ କରିଛି ।
#11YearsOfDigitalIndia”
“ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ଶକ୍ତିକୁ ବ୍ୟବହାର କରି ଲୋକମାନେ ଲାଭାନ୍ୱିତ ହୋଇଛନ୍ତି । ସେବା ପ୍ରଦାନ ଏବଂ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ମଧ୍ୟ ବହୁ ପରିମାଣରେ ବୃଦ୍ଧି ପାଇଛି । ଏହାଛଡା, ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟା ଅତି ଗରିବ ଲୋକମାନଙ୍କ ଜୀବନକୁ ସଶକ୍ତ କରିବାର ଏକ ମାଧ୍ୟମ ପାଲଟିଛି ।
#11YearsOfDigitalIndia”

Prime Minister's Office
Prime Minister hails India's Youth-Led Tech Innovation as Nation Strengthens Self-Reliance
Prime Minister highlights the transformation brought about in lives of people through 11 years of Digital India
12 JUN 2025 10:00AM by PIB Delhi
The Prime Minister, Shri Narendra Modi today lauded India’s young innovators for their pivotal role in advancing technology and driving the nation’s self-reliance. Over the past 11 years, Digital India has empowered the youth to harness innovation, reinforcing India’s position as a global technology powerhouse.
Shri Modi also remarked that over the past 11 years, leveraging the power of technology has brought innumerable benefits for people of India. He added that Service delivery and transparency have been greatly boosted.
Responding to posts on X by MyGovIndia, Shri Modi stated:
“Powered by the youth of India, we are making remarkable progress in innovation and application of technology. It is also strengthening our efforts to become self-reliant and a global tech powerhouse.
#11YearsOfDigitalIndia”
“Leveraging the power of technology has brought innumerable benefits for people. Service delivery and transparency have been greatly boosted. Furthermore, technology has become a means of empowering the lives of the poorest of poor.
#11YearsOfDigitalIndia”