AYUSH
Yoga Sangam 2025 Unites India: Over 30,000 Organisations Join the Movement
04 JUN 2025 8:10PM by PIB Delhi
In a powerful testament to India’s growing commitment to holistic wellness, Yoga Sangam—the main event of the International Day of Yoga (IDY) 2025 has achieved a remarkable milestone, surpassing 30,000 registrations of proposals by organisations across the country.
The main event of IDY 2025 will be organised in the same manner as the previous years, with the additional feature of online tracking of numerous such events held across the country. This will be done through a facility on the yoga portal of the Ministry of Ayush, wherein aspiring organizations can register their proposals to register an IDY event.
This overwhelming response in terms of registration of proposals reflects a nationwide embrace of Yoga as more than just a practice—it’s a movement toward mindful living, community resilience, and national well-being. From schools and Resident Welfare Associations (RWAs) to corporates, NGOs, and government bodies, institutions from every corner of India are uniting under the banner of Yoga Sangam, by registering their intention to organise an IDY event on 21st June 2025.
As the nation gears up to celebrate the 11thInternational Day of Yoga, the theme for 2025 “Yoga for One Earth, One Health”—continues to inspire a unified movement that transcends geographies, cultures, and professions. From the snow-capped mountains of Ladakh to the sunlit beaches of Kerala, from school playgrounds and office lawns to railway stations and historic temple courtyards, India is coming together in breath and motion.
The active participation of premier institutions such as IITs, IIMs, and Central Universities has infused renewed energy into the movement. These centres of academic excellence are not only hosting large-scale Yoga demonstrations but are also promoting Yoga as a tool for mental clarity, emotional resilience, and leadership development.
How to Participate in Yoga Sangam:
Visit: yoga.ayush.gov.in/yoga-sangam
Register your group or organisation
Conduct a Yoga session on 21st June 2025
Upload participation details post-event to receive an official Certificate of Appreciation
On 21st June, over one lakh locations across the country will transform into vibrant sanctuaries of well-being—each echoing the spirit of India’s ancient wisdom and its modern resolve to lead the world in holistic health.
Let us come together in a collective breath to reaffirm our shared resolve towards a Swasth Bharat, Samruddh Bharat. Together, let us make Yoga Sangam the cornerstone of India’s movement for holistic health and national well-being.

ଆୟୁଷ
ଯୋଗ ସଙ୍ଗମ 2025 ଭାରତକୁ ଏକଜୁଟ କରୁଛି
ଆନ୍ଦୋଳନରେ ଯୋଗ ଦେଇଛନ୍ତି 30,000 ରୁ ଅଧିକ ସଂଗଠନ
04 JUN 2025 8:10PM by PIB Bhubaneswar
ସାମଗ୍ରିକ ସୁସ୍ଥତା ପ୍ରତି ଭାରତର ବର୍ଦ୍ଧିତ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାର ଏକ ଶକ୍ତିଶାଳୀ ପ୍ରମାଣ ସ୍ୱରୂପ, ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ (ଆଇଡିୱାଇ) 2025 ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ - ଯୋଗ ସଙ୍ଗମ, ଏକ ଉଲ୍ଲେଖନୀୟ ଉପଲବ୍ଧି ହାସଲ କରିଛି,ଯେଉଁଥିରେ ସାରା ଦେଶରେ ସଂଗଠନଗୁଡ଼ିକ ଦ୍ୱାରା ପଞ୍ଜିକରଣ ପ୍ରସ୍ତାବ 30,000 ଅତିକ୍ରମ କରିଛି।
ନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ 2025 ର ମୁଖ୍ୟ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପୂର୍ବ ବର୍ଷଗୁଡ଼ିକ ପରି ସମାନ ଭାବରେ ଆୟୋଜିତ ହେବ, ଯେଉଁଥିରେ ସାରା ଦେଶରେ ଅନୁଷ୍ଠିତ ଅନେକ ଏପରି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମର ଅନଲାଇନ୍ ଟ୍ରାକିଂର ଅତିରିକ୍ତ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟ ରହିବ। ଏହା ଆୟୁଷ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଯୋଗ ପୋର୍ଟାଲରେ ଏକ ବ୍ୟବସ୍ଥା ମାଧ୍ୟମରେ କରାଯିବ, ଯେଉଁଠାରେ ଆକାଂକ୍ଷୀ ସଂଗଠନଗୁଡ଼ିକ ଆଇଡିୱାଇ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ ପଞ୍ଜିକରଣ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ପ୍ରସ୍ତାବ ପଞ୍ଜିକୃତ କରିପାରିବେ।
ପ୍ରସ୍ତାବ ପଞ୍ଜିକରଣ କ୍ଷେତ୍ରରେ ଏହି ବିପୁଳ ପ୍ରତିକ୍ରିୟା ଯୋଗକୁ କେବଳ ଏକ ଅଭ୍ୟାସ ନୁହେଁ ବରଂ ସାରା ଦେଶରେ ଏହାକୁ ଗ୍ରହଣ କରାଯାଉଥିବା ପ୍ରସଙ୍ଗକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରେ - ଏହା ସଚେତନ ଜୀବନଯାପନ, ସାମୁଦାୟିକ ନମନୀୟତା ଏବଂ ଜାତୀୟ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଏକ ଆନ୍ଦୋଳନ। ସ୍କୁଲ ଏବଂ ରେସିଡେଣ୍ଟ ୱେଲଫେୟାର ଆସୋସିଏସନ (RWA) ଠାରୁ ଆରମ୍ଭ କରି କର୍ପୋରେଟ, ଏନଜିଓ ଏବଂ ସରକାରୀ ସଂସ୍ଥା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଭାରତର ପ୍ରତ୍ୟେକ କୋଣରୁ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନଗୁଡ଼ିକ 21 ଜୁନ୍ 2025 ରେ ଏକ ଆଇଡିୱାଇ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ଆୟୋଜନ କରିବା ପାଇଁ ସେମାନଙ୍କର ଆଗ୍ରହକୁ ପଞ୍ଜିକରଣ କରି ଯୋଗ ସଙ୍ଗମର ବ୍ୟାନର ତଳେ ଏକତ୍ରିତ ହେଉଛନ୍ତି।
ଦେଶ ୧୧ତମ ଅନ୍ତର୍ଜାତୀୟ ଯୋଗ ଦିବସ ପାଳନ କରିବାକୁ ପ୍ରସ୍ତୁତ ହେଉଥିବା ବେଳେ , ୨୦୨୫ ର ବିଷୟବସ୍ତୁ "ଏକ ପୃଥିବୀ, ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଯୋଗ" - ଭୌଗୋଳିକ, ସଂସ୍କୃତି ଏବଂ ବୃତ୍ତିକୁ ଅତିକ୍ରମ କରି ଏକ ଏକୀକୃତ ଆନ୍ଦୋଳନକୁ ପ୍ରେରଣା ଦେଇ ଚାଲିଛି। ଲଦାଖର ବରଫ ଆଚ୍ଛାଦିତ ପର୍ବତ ଠାରୁ କେରଳର ସୂର୍ଯ୍ୟ ଆଲୋକରେ ଚକମକ୍ ହେଉଥିବା ବେଳାଭୂମି ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ସ୍କୁଲ ଖେଳ ପଡ଼ିଆ ଏବଂ ଅଫିସ ଲନ୍ ଠାରୁ ରେଳ ଷ୍ଟେସନ ଏବଂ ଐତିହାସିକ ମନ୍ଦିର ପ୍ରାଙ୍ଗଣ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ, ଭାରତ ନିଶ୍ୱାସ ଏବଂ ଗତିରେ ଏକାଠି ହେଉଛି।
ଆଇଆଇଟି, ଆଇଆଇଏମ୍ ଏବଂ କେନ୍ଦ୍ରୀୟ ବିଶ୍ୱବିଦ୍ୟାଳୟ ଭଳି ପ୍ରମୁଖ ପ୍ରତିଷ୍ଠାନର ସକ୍ରିୟ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ଏହି ଆନ୍ଦୋଳନରେ ନୂତନ ଶକ୍ତି ସଞ୍ଚାର କରିଛି। ଏହି ଶିକ୍ଷାଗତ ଉତ୍କର୍ଷତା କେନ୍ଦ୍ରଗୁଡ଼ିକ କେବଳ ବଡ଼ ଧରଣର ଯୋଗ ପ୍ରଦର୍ଶନର ଆୟୋଜନ କରୁନାହାଁନ୍ତି ବରଂ ଯୋଗକୁ ମାନସିକ ସ୍ପଷ୍ଟତା, ଭାବନାତ୍ମକ ନମନୀୟତା ଏବଂ ନେତୃତ୍ୱ ବିକାଶ ପାଇଁ ଏକ ଉପକରଣ ଭାବରେ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରୁଛନ୍ତି।
ଯୋଗ ସଙ୍ଗମରେ କିପରି ଅଂଶଗ୍ରହଣ କରିବେ :
ପରିଦର୍ଶନ କରନ୍ତୁ: yoga.ayush.gov.in/yoga- sangam
ଆପଣଙ୍କର ଗୋଷ୍ଠୀ କିମ୍ବା ସଂଗଠନକୁ ପଞ୍ଜୀକୃତ କରନ୍ତୁ
୨୧ ଜୁନ୍ ୨୦୨୫ରେ ଏକ ଯୋଗ ଅଧିବେଶନ ଆୟୋଜନ କରନ୍ତୁ
ଏକ ଆନୁଷ୍ଠାନିକ ପ୍ରଶଂସା ପ୍ରମାଣପତ୍ର ପାଇବା ପାଇଁ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମ ପରବର୍ତ୍ତୀ ଅଂଶଗ୍ରହଣ ବିବରଣୀ ଅପଲୋଡ୍ କରନ୍ତୁ।
ଜୁନ୍ ୨୧ ରେ , ଦେଶର ଏକ ଲକ୍ଷରୁ ଅଧିକ ସ୍ଥାନ କଲ୍ୟାଣର ସ୍ପନ୍ଦନଶୀଳ ଆଶ୍ରୟସ୍ଥଳରେ ପରିଣତ ହେବ - ପ୍ରତ୍ୟେକ ସ୍ଥାନ ଭାରତର ପ୍ରାଚୀନ ଜ୍ଞାନର ଭାବନା ଏବଂ ବିଶ୍ୱକୁ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟରେ ନେତୃତ୍ୱ ନେବାର ଆଧୁନିକ ସଂକଳ୍ପକୁ ପ୍ରତିଫଳିତ କରିବ।
ଆସନ୍ତୁ ଏକତ୍ର ହୋଇ ଏକ ସୁସ୍ଥ ଭାରତ, ସମୃଦ୍ଧ ଭାରତ ପ୍ରତି ଆମର ମିଳିତ ସଂକଳ୍ପକୁ ପୁନଃ ଦୃଢ଼ କରିବା। ଏକାଠି ହୋଇ, ଯୋଗ ସଙ୍ଗମକୁ ସାମଗ୍ରିକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ଏବଂ ଜାତୀୟ କଲ୍ୟାଣ ପାଇଁ ଭାରତର ଆନ୍ଦୋଳନର ମୂଳଦୁଆ କରିବା।