ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀଙ୍କ କାର୍ଯ୍ୟାଳୟ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ମେ ୩୧ରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଗସ୍ତ କରିବେ
ଲୋକମାତା ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟା ବାଇ ହୋଲକରଙ୍କ ୩୦୦ ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭୋପାଳରେ ଲୋକମାତା ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟାବାଇ ମହିଳା
ସଶକ୍ତୀକରଣ ମହାସମ୍ମିଳନୀରେ ଭାଗ ନେବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କ୍ଷିପ୍ରା ନଦୀ ଉପରେ ୮୬୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କାରେ ନିର୍ମାଣ ହେବାକୁ ଥିବା ଘାଟର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ
ଅଞ୍ଚଳର ଶେଷ ସୀମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସୁଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦାତିଆ ଓ ସାତନା ବିମାନବନ୍ଦର ଉଦଘାଟନ କରିବେ
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଇନେ୍ଦାର ମେଟ୍ରୋର ୟେଲୋ ଲାଇନର ସୁପର ପ୍ରାୟୋରିଟି କରିଡରରେ ଯାତ୍ରୀ ସେବାର ଉଦଘାଟନ କରିବେ
30 MAY 2025 11:15AM by PIB Bhubaneswar
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ନରେନ୍ଦ୍ର ମୋଦୀ ଲୋକମାତା ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟା ବାଇ ହୋଲକରଙ୍କ ୩୦୦ତମ ଜୟନ୍ତୀ ଅବସରରେ ମେ ୩୧ ତାରିଖରେ ମଧ୍ୟପ୍ରଦେଶ ଗସ୍ତ କରିବେ । ସେ ପୂର୍ବାହ୍ନ ପ୍ରାୟ ୧୧ଟା ୧୫ ମିନିଟରେ ଭୋପାଳରେ ଲୋକମାତା ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟାବାଇ ମହିଳା ସଶକ୍ତୀକରଣ ମହାସମ୍ମିଳନୀରେ ଭାଗ ନେବେ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଭୋପାଳରେ ଅନେକ ଉନ୍ନୟନମୂକଳ ପ୍ରକଳ୍ପର ଲୋକାର୍ପଣ ଓ ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ ଏବଂ ଏକ ସମାରୋହରେ ଜନସାଧାରଣଙ୍କୁ ସମ୍ବୋଧିତ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଲୋକମାତା ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟାବାଇ ମହିଳା ସଶକ୍ତୀକରଣ ମହାସମ୍ମିଳନୀରେ ଭାଗ ନେବା ସହ ଲୋକମାତା ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟାବାଇଙ୍କୁ ସମର୍ପିତ ଏକ ସ୍ମାରକ ଡାକଟିକଟ ଏବଂ ଏକ ବିଶେଷ ମୁଦ୍ରା ମଧ୍ୟ ଜାରି କରିବେ । ୩୦୦ ଟଙ୍କା ମୂଲ୍ୟର ଏହି ମୁଦ୍ରାରେ ଅହିଲ୍ୟାବାଇଙ୍କ ଫଟୋ ରହିବ । ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଜନଜାତୀୟ, ଲୋକ ଏବଂ ପାରମ୍ପରିକ କଳା କ୍ଷେତ୍ରରେ ଯୋଗଦାନ ପାଇଁ ଜଣେ ମହିଳା କଳାକାରଙ୍କୁ ମଧ୍ୟ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ରାଷ୍ଟ୍ରୀୟ ଦେବୀ ଅହିଲ୍ୟାବାଇ ପୁରସ୍କାର ମଧ୍ୟ ପ୍ରଦାନ କରିବେ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ କ୍ଷିପ୍ରା ନଦୀରେ ୮୬୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କାରେ ହେବାକୁ ଥିବା ଘାଟର ଶିଳାନ୍ୟାସ କରିବେ । ଏହା ଉଜ୍ଜୈନରେ ୨୦୨୮ରେ ହେବାକୁ ଥିବା ସିଂହସ୍ଥ ମହାକୁମ୍ଭ ପାଇଁ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରାଯାଉଛି ।
ଅଞ୍ଚଳର ଶେଷ ସୀମା ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥା ସୁଦୃଢ଼ କରିବାକୁ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଦାତିଆ ଓ ସାତନା ବିମାନବନ୍ଦରର ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଏହା ବିନ୍ଧ୍ୟ ଅଞ୍ଚଳରେ ଉଦ୍ୟୋଗ, ପର୍ଯ୍ୟଟନ, ଶିକ୍ଷା ଏବଂ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟସେବାକୁ ମଜବୁତ କରିବାରେ ସହାୟତ ହୋଇପାରିବ ।
ସହରାଞ୍ଚଳରେ ଯୋଗାଯୋଗ ବ୍ୟବସ୍ଥାର ଭିତ୍ତିଭୂମିକୁ ସୁଦୃଢ଼ କରିବା ଦିଗରେ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତା ସ୍ୱରୂପ ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ଇନେ୍ଦାର ମେଟ୍ରୋର ୟେଲୋ ଲାଇନର ସୁପର ପ୍ରାୟୋରିଟି କରିଡରରେ ଯାତ୍ରୀସେବାର ଉଦଘାଟନ କରିବେ । ଏହାଦ୍ୱାରା ଯାତାୟାତ ଭିଡ଼ ଓ ପ୍ରଦୂଷଣ ହ୍ରାସ ପାଇବା ସହ ଯାତ୍ରୀମାନଙ୍କୁ ଆରାମଦାୟକ ଯାତ୍ରାର ସୁବିଧା ମିଳିପାରିବ ।
ପ୍ରଧାନମନ୍ତ୍ରୀ ୧୨୭୧ ଅଟଳ ଗ୍ରାମ ସୁଶାସନ ଭବନର ନିର୍ମାଣ ଉପଲକ୍ଷେ ପ୍ରଥମ କିସ୍ତିରେ ୪୮୦ କୋଟିରୁ ଅଧିକ ଟଙ୍କା ହସ୍ତାନ୍ତର କରିବେ । ଏହି ଭବନ ଗ୍ରାମ ପଞ୍ଚାୟତକୁ ସ୍ଥାୟୀ ମୌଳିକ ଭିତ୍ତିଭୂମି ପ୍ରଦାନ କରିବ ଏବଂ ଏଠାରେ ପ୍ରଶାସନିକ କାର୍ଯ୍ୟର ପରିଚାଳନା, ବୈଠକ ଆଦି ଆୟୋଜନ କରିବାକୁ ଏବଂ ତଥ୍ୟଗୁଡ଼ିକୁ କୁଶଳତାର ସହ ସଂରକ୍ଷଣ କରି ରଖିବାର ସୁବିଧା ମିଳିପାରିବ ।

Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh on 31st May
On the occasion of 300th birth anniversary of Lokmata Devi Ahilya Bai Holkar, PM to participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan in Bhopal
In a boost to last mile air connectivity in the region, PM to inaugurate Datia and Satna airports
PM to also inaugurate passenger services on Super Priority Corridor of the Yellow Line of Indore Metro
30 MAY 2025 11:15AM by PIB Delhi
On the occasion of 300th birth anniversary of Lokmata Devi Ahilya Bai Holkar, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 31st May. He will participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan at around 11:15 AM in Bhopal. He will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Bhopal and address a public function.
Prime Minister will participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan. He will also release a commemorative postage stamp and a special coin dedicated to Lokmata Devi Ahilyabai. The Rs 300 coin will feature a portrait of Ahilyabai Holkar. Prime Minister will also present the National Devi Ahilyabai Award to a woman artist for contribution in tribal, folk, and traditional arts.
In a major boost to last mile air connectivity, Prime Minister will inaugurate Datia and Satna airports, opening new opportunities for industry, tourism, education, and healthcare in the Vindhya region.
In line with his commitment to improve travel infrastructure in the cities, Prime Minister will inaugurate passenger services on the Super Priority Corridor of the Yellow Line of Indore Metro. It is expected to reduce traffic and pollution while offering a comfortable commute to passengers.
Prime Minister will transfer the first installment for the construction of 1,271 Atal Gram Sushasan Bhawans worth over Rs 480 crore. These buildings will provide permanent infrastructure to gram panchayats, helping them manage administrative functions, conduct meetings, and maintain records more efficiently.