প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
প্রধান মন্ত্রী মধ্য প্রদেশতা মে ৩১ দা চৎকনি
লোকমাতা দেবী অহিল্য বাই হোল্করগী ৩০০শুবা মপোক কুমওন্দা, প্রধান মন্ত্রীনা ভোপালদা লোকমাতা দেবী অহিল্যবাই মহিলা সশক্তিকরন মহাসম্মেলন্দা শরুক য়াগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা ক্ষিপ্রা তুরেলদা লুপা করোর ৮৬০ হেনবগী খাত শেমগৎ শাগৎপগী থবক্কী উরেপ উয়ুং তমগনি
লমদম অদুদা লাস্ত মাইল এয়র কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা দাতিয়া অমসুং সত্ন এয়রপোর্ত শঙ্গাগদৌরি
প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দোর মেত্রোগী য়েলো লাইনগী সুপর প্রাইওরিতী করিদোরদা পেসেঞ্জর সর্ভিসসু হৌদোক্কদৌরি
30 MAY 2025 11:15AM by PIB Imphal
লোকমাতা দেবী অহিল্য বাই হোল্করগী ৩০০শুবা মপোক কুমওন্দা, প্রধান মন্ত্রী মধ্য প্রদেশতা মে ৩১ দা চৎকনি‍। মহাক্না ভোপালদা অয়ুক পুং ১১.১৫ তাবা মতমদা লোকমাতা দেবী অহিল্যবাই মহিলা সশক্তিকরন মহাসম্মেলন্দা শরুক য়াগদৌরি‍। মহাক্না ভোপালদা য়াম্লবা চাওখৎ থৌরাংগী প্রোজেক্তশিং শঙ্গাগনি অমদি উরেপ উয়ুং তমগনি‍ লোয়ননা মীয়ামগী মীফম অমদসু ৱা ঙাংগনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লোকমাতা দেবী অহিল্যবাই মহিলা সশক্তিকরন মহাসম্মেলন্দা শরুক য়াগদৌরি‍। মহাক্না লোকমাতা দেবী অহিল্যবাইদা কত্থোকপা নীংশিং পোস্তেজ স্তাম্প অমা অমদি অখন্নবা শেনয়েক ফোঙগনি‍। লুপা ৩০০ গী শেনয়েক অদুদা অহিল্যবাই হোল্করগী শক্তম অমা য়াওগনি‍। প্রধান মন্ত্রীনা নপী আর্তিস্তশিংগী মফমদা ত্রাইবেল, ফোল্ক, অমসুং ত্রেদিস্তনেল আর্তকী লমদা থৌদাং লৌবগীদমক নেস্নেল দেবী অহিল্যবাই এৱার্দসু লান্থোক্কনি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা উজৈন্দা ২০২৮ দা পাঙথোক্কদৌরিবা সিম্হাস্থ মহাকুম্ভগা মরী লৈননা ক্ষিপ্রা তুরেলদা লুপা করোর ৮৬০ হেনবগী খাত শেমগৎ শাগৎপগী থবক্কী উরেপ উয়ুং তমগনি‍। তুরেল অসিগী ঈশিংগী ঈচেল রিগুলেত তৌননবা বরাজ, স্তোপ দাব, অমদি ভেন্তেদ কোজৱেনচিংবা স্ত্রকচর কয়াসু শেমগৎ শাগৎকদৌরি‍।
লাস্ত মাইল এয়র কন্নেক্তিবিতী হেনগৎহন্নবা, প্রধান মন্ত্রীনা দাতিয়া অমসুং সত্ন এয়রপোর্ত শঙ্গাগদৌদুনা, বিন্ধ্য লমদমদা ইন্দস্ত্রী, তুরিজম, মহৈ মশিং, অমদি হকশেলগী অনৌবা খুদোংচাবা কয়া পুরক্কনি‍।
ময়োল্লমশিংদা চত্থোক চৎশিনগী ইনফ্রাস্ত্রকচর ফগৎহন্নবা মহাক্কী খোঙফম পরিংদা, প্রধান মন্ত্রীনা ইন্দোর মেত্রোগী য়েলো লাইনগী সুপর প্রাইওরিতী করিদোরদা পেসেঞ্জর সর্ভিসসু হৌদোক্কদৌরি‍। মসিনা ত্রাফিক অমদি পোলুসন হন্থহনবগা লোয়ননা, পেসেঞ্জরশিংদা নুংঙাইনা চত্থোক চৎশিন তৌবা ঙমহনগনি‍ হায়না পারি‍।
প্রধান মন্ত্রীনা লুপা করোর ৪৮০ হেনবগী অতল গ্রাম সুসাসন ভৱন ১,২৭১ শেমগৎ শাগৎপগী অহানবা ইন্সতোলমেন্ত ত্রান্সফর তৌগনি‍। বিল্দিংশিং অসিনা গ্রাম পঞ্চায়তশিদা পর্মেনেন্ত ইনফ্রাস্ত্রকচর ফংহন্দুনা, মখোয়গী এদমিনিস্ত্রেতিব মথৌ তৌবদা, মীফম পাঙথোকপদা, অমদি রেকোর্দশিং হেন্না মতিং লৈনা থমজিনবদা মতেঙ ওইগনি‍।

Prime Minister's Office
PM to visit Madhya Pradesh on 31st May
On the occasion of 300th birth anniversary of Lokmata Devi Ahilya Bai Holkar, PM to participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan in Bhopal
In a boost to last mile air connectivity in the region, PM to inaugurate Datia and Satna airports
PM to also inaugurate passenger services on Super Priority Corridor of the Yellow Line of Indore Metro
30 MAY 2025 11:15AM by PIB Delhi
On the occasion of 300th birth anniversary of Lokmata Devi Ahilya Bai Holkar, Prime Minister Shri Narendra Modi will visit Madhya Pradesh on 31st May. He will participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan at around 11:15 AM in Bhopal. He will inaugurate and lay the foundation stone of multiple development projects in Bhopal and address a public function.
Prime Minister will participate in Lokmata Devi Ahilyabai Mahila Sashaktikaran Mahasammelan. He will also release a commemorative postage stamp and a special coin dedicated to Lokmata Devi Ahilyabai. The Rs 300 coin will feature a portrait of Ahilyabai Holkar. Prime Minister will also present the National Devi Ahilyabai Award to a woman artist for contribution in tribal, folk, and traditional arts.
In a major boost to last mile air connectivity, Prime Minister will inaugurate Datia and Satna airports, opening new opportunities for industry, tourism, education, and healthcare in the Vindhya region.
In line with his commitment to improve travel infrastructure in the cities, Prime Minister will inaugurate passenger services on the Super Priority Corridor of the Yellow Line of Indore Metro. It is expected to reduce traffic and pollution while offering a comfortable commute to passengers.
Prime Minister will transfer the first installment for the construction of 1,271 Atal Gram Sushasan Bhawans worth over Rs 480 crore. These buildings will provide permanent infrastructure to gram panchayats, helping them manage administrative functions, conduct meetings, and maintain records more efficiently.