ଜାତୀୟ ମାନବାଧିକାର ଆୟୋଗ
ବଲାଙ୍ଗୀରରେ କର୍ତ୍ତ୍ୟବରତ ସାମ୍ବାଦିକଙ୍କୁ ମାଡ଼ ମାମଲାରେ ନିଜ ଆଡ଼ୁ ମାମଲା ରୁଜ୍ଜୁ କଲେ ଜାତୀୟ ମାନବାଧିକାର କମିଶନ
ଦୁଇ ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ଘଟଣାର ସବିଶେଷ ରିପୋର୍ଟ ପ୍ରଦାନ ଲାଗି ଓଡ଼ିଶା ପୁଲିସ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକଙ୍କୁ ନୋଟିସ
30 MAY 2025 5:34PM by PIB Bhubaneswar
ମେ ୨୫ ତାରିଖରେ ଓଡ଼ିଶାର ବଲାଙ୍ଗୀର ଜିଲ୍ଲାର କୁଲାଥିପାଲି ଗାଁରେ ଏକ ନିର୍ମାଣ ସ୍ଥାନରେ ଦୁର୍ନୀତି ଅଭିଯୋଗର ରିପୋର୍ଟ କରୁଥିବା ଜଣେ ଟିଭି ସାମ୍ବାଦିକଙ୍କୁ ହୋଇଥିବା ଆକ୍ରମଣ ମାମଲାରେ ଜାତୀୟ ମାନବାଧିକାର କମିଶନ (ଏନଏଚଆରସି) ନିଜ ଆଡ଼ୁ ମାମଲା ରୁଜ୍ଜୁ କରିଛନ୍ତି । ଗଣମାଧ୍ୟମ ରିପୋର୍ଟ ଆଧାରରେ ଏନଏଚଆରସି ଏହି ମାମଲା ରୁଜ୍ଜୁ କରିଛନ୍ତି । ଦୁଇ ସପ୍ତାହ ମଧ୍ୟରେ ଏହି ବିଷୟରେ ଏକ ବିସ୍ତୃତ ରିପୋର୍ଟ ପ୍ରଦାନ ପାଇଁ ଓଡିଶା ପୁଲିସ ମହାନିର୍ଦ୍ଦେଶକଙ୍କୁ କମିଶନଙ୍କ ପକ୍ଷରୁ ଏକ ନୋଟିସ ଜାରି କରାଯାଇଛି।
ରିପୋର୍ଟ ଅନୁଯାୟୀ, ଟିଭି ସାମ୍ବାଦିକଙ୍କୁ ହଠାତ୍ ଆକ୍ରମଣ କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ତାଙ୍କ ହାତ ଏବଂ ଗୋଡ ବାନ୍ଧି ଦିଆଯାଇଥିଲା। ଏହା ପରେ, ସାମ୍ବାଦିକଙ୍କୁ ଧରି ଗାଁ ଚାରିପାଖରେ ଶୋଭାଯାତ୍ରା କରାଯାଇଥିଲା ଏବଂ ଏକ ଖୁଣ୍ଟରେ ବାନ୍ଧି ନିର୍ମମ ଭାବରେ ମାଡ଼ କରାଯାଇଥିଲା।
କମିଶନ ଉଲ୍ଲେଖ କରିଛନ୍ତି ଯେ ରିପୋର୍ଟର ବିଷୟବସ୍ତୁ, ଯଦି ସତ୍ୟ, ତେବେ ପୀଡିତ ସାମ୍ବାଦିକଙ୍କ ମାନବାଧିକାର ଉଲ୍ଲଂଘନର ଏକ ଗୁରୁତର ମାମଲା ସୃଷ୍ଟି ହେଉଛି । ୨୬ ମଇ, ୨୦୨୫ରେ ପ୍ରସାରିତ ଗଣମାଧ୍ୟମ ରିପୋର୍ଟ ଅନୁସାରେ, ଅପରାଧୀମାନେ ପୀଡିତଙ୍କ ମୋବାଇଲ୍ ଫୋନ୍ ଏବଂ ଭିଡିଓ କ୍ୟାମେରା ମଧ୍ୟ ଭାଙ୍ଗି ଦେଇଥିଲେ ଏବଂ ତାଙ୍କୁ ଘଟଣା କିମ୍ବା ଚାଲିଥିବା ନିର୍ମାଣ କାର୍ଯ୍ୟ ବିଷୟରେ କାହାକୁ କିଛି ନ ଜଣାଇବାକୁ ଧମକ ଦିଆଯାଇଥିଲା।

National Human Rights Commission
NHRC, India takes suo motu cognizance of the reported merciless beating of a journalist while reporting the allegations of corruption at a construction site in Balangir district, Odisha
Issues notice to the Odisha DGP calling for a detailed report in the matter within two weeks
30 MAY 2025 5:34PM by PIB Delhi
The National Human Rights Commission (NHRC), India has taken suo motu cognizance of a media report that a TV journalist was physically assaulted by a group of people in Kulthipali village in the Balangir district, Odisha on 25th May, 2025. Reportedly, he was suddenly attacked by the miscreants when he went to a construction site in the village, regarding which the people are making allegations of corruption. The victim’s legs and hands were tied, and he was paraded through the village before being tied to a pole and mercilessly beaten.
The Commission has observed that the contents of the news report, if true, raise a serious issue of violation of the human rights of the victim journalist. Therefore, it has issued a notice to the Director General of Police, Odisha, calling for a detailed report in the matter within two weeks.
According to the media report, carried on 26th May, 2025, the victim’s mobile phones and video camera were also smashed by the perpetrators, and he was threatened not to report anything about the incident or the ongoing construction work to anyone.