য়ুমলৈ-কৈরৈ মন্ত্রালয়
পদ্ম এৱার্দস-2026কী নোমিনেসনশিং জুলাই 31, 2025 ফাওবা হাংখিগনি
20 MAY 2025 3:26PM by PIB Imphal
রিপব্লিক দে, 2026কী থৌরমদা লাউথোক্কদবা পদ্ম এৱার্দস-2026কীদমক নোমিনেসনশিং/রিকম্মেন্দেসনশিং অসি মার্চ 15, 2025দগী হৌখ্রে। পদ্ম এৱার্দসকী নোমিনেসনশিংগী অরোইবা তাং জুলাই 31, 2025নি। পদ্ম এৱার্দসকীদমক নোমিনেসনশিং/রিকম্মেন্দেসনশিং অসি রাস্ত্রিয় পুরস্কার পোর্তেল(https://awards.gov.in )দা ওনলাইনদা খক্তা তৌবা য়াগনি।
পদ্ম এৱার্দশিং হায়বদি পদ্ম বিভুশন, পদ্ম ভুশন অমসুং পদ্ম শ্রী অসি লৈবাক অসিগী খ্বাইদগী ৱাংবা সিবিলিয়ন এৱার্দশিংগী মনুংদা অমনি। 1954দা হৌদোকখিবা এৱার্দশিং অসি চহি খুদিংগী রিপব্লিক দেগী থৌরমদা লাউথোকই। এৱার্দ অসিনা "ৱার্ক ওফ দিস্তিঙ্কসন”বু শকখঙলি অমসুং মসি আর্ত, লিতরেচর অমসুং এজুকেসন, স্পোর্তস, মেদিসিন, সোসিএল ৱার্ক, সাইন্স অমসুং ইঞ্জিনীয়রিং, পব্লিক এফিয়র্স, সিবিল সর্ভিস, ত্রেদ অমসুং ইন্দস্ত্রী অসিনচিংবা লম/দিসিপ্লিন পুম্নমক্তা মশক থোকপা অমসুং অখন্নবা এচিবমেন্ত/সর্ভিসকীদমক পীরি। ফুরুপ, শিনফম, থাক নত্ত্রগা নুপা-নুপী খেন্নবা থমদনা মীপুম খুদিংমক্না এৱার্দ অসি ফংনবগী ইলিজিবল ওই। দোক্তরশিং অমসুং সাইন্তিস্তশিং নত্তনা PSUশিংগা থবক তৌমিন্নরিবা সরকারগী সর্বেন্তশিং অসি পদ্ম এৱার্দ ফংনবগী ইলিজিবল ওইদে।
সরকারনা পদ্ম এৱার্দশিংবু 'পিপল্স পদ্ম'দা ওন্থোক্নবা ৱাশক্লি। মরম অদুনা, নাগরিক পুম্নমকপু সেল্ফ-নোমিনেসন তৌবা য়াবা য়াওনা নোমিনেসন/রেকমন্দেসন তৌনবা হায়জরি। নুপীশিং, খুন্নাইগী শোত্থরবা কাংলুপশিং, SCশিং অমসুং STশিং, দিব্যাঙ্গ মীওইশিং অমসুং খুন্নাইগীদমক্তা কত্থোক্তুনা থবক তৌরিবা মীওইশিংগী মরক্তগী মগুন লৈবা মীওইশিং মশক খঙদোক্নবা কন্না হোৎনগনি।
নোমিনেসন/রেকম্মেন্দেসনশিংদা মথক্তা পনখ্রিবা পোর্তেল অসিদা ফংলিবা ফোর্মেত্তা পল্লিবা মরী লৈনবা অকুপ্পা মরোল পুম্নমক য়াউগদবনি। মসিদা রেকম্মেন্দ তৌরিবা মীওই অদুগী মশাগী লম/দিসিপ্লিন অদুদা মশক থোকপা অমসুং অখন্নবা এচিবমেন্ত/সর্ভিস অদু ময়েক শেংনা উৎলিবা নরেতিব ফোর্মদা (খ্বাইদগী য়াম্বা ৱাহৈ 800) সাইতেসন অমা য়াউগদবনি।
মসিগী মতাংদা অকুপ্পা মরোলশিং অসি গৃহ মন্ত্রালয়গী ৱেবসাইত (https://mha.gov.in) অমসুং পদ্ম এৱার্দস পোর্তেল (https://padmaawards.gov.in) দা 'এৱার্দস অমসুং মেদলস' হায়বা হেদরদা ফংলি। মসিগী মনাশিং অসিগা মরী লৈনবা স্তেত্যুৎশিং অমসুং কাংলোনশিং অসি ৱেবসাইত অসিদা লিঙ্ক https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx দা ফংগনি।

Ministry of Home Affairs
Nominations for Padma Awards–2026 open till 31st July, 2025
20 MAY 2025 3:26PM by PIB Delhi
Nominations/recommendations for the Padma Awards-2026 to be announced on the occasion of Republic Day, 2026 have started on 15th March, 2025. The last date for nominations for Padma Awards is 31st July, 2025. The nominations/recommendations for Padma Awards will only be received online on the Rashtriya Puraskar Portal (https://awards.gov.in ).
The Padma Awards, namely, Padma Vibhushan, Padma Bhushan and Padma Shri, are amongst the highest civilian awards of the country. Instituted in 1954, these Awards are announced on the occasion of the Republic Day every year. The Award seeks to recognize ‘work of distinction’ and is given for distinguished and exceptional achievements/service in all fields/disciplines, such as Art, Literature and Education, Sports, Medicine, Social Work, Science and Engineering, Public Affairs, Civil Service, Trade and Industry etc. All persons without distinction of race, occupation, position or sex are eligible for these Awards. Government servants including those working with PSUs, except Doctors and Scientists, are not eligible for Padma Awards.
The Government is committed to transform Padma Awards into “People’s Padma”. All citizens are, therefore, requested to make nominations/recommendations, including self-nomination. Concerted efforts may be made to identify talented persons whose excellence and achievements really deserve to be recognized from amongst women, weaker sections of the society, SCs & STs, divyang persons and who are doing selfless service to the society.
The nominations/recommendations should contain all relevant details specified in the format available on the above said Portal, including a citation in narrative form (maximum 800 words), clearly bringing out the distinguished and exceptional achievements/service of the person recommended in her/his respective field/discipline.
Details in this regard are also available under the heading 'Awards and Medals' on the website of Ministry of Home Affairs (https://mha.gov.in) and on the Padma Awards Portal (https://padmaawards.gov.in). The statutes and rules relating to these awards are available on the website with the link https://padmaawards.gov.in/AboutAwards.aspx .