ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ
ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍ ଉନ୍ମୋଚିତ
16 MAY 2025 1:36PM by PIB Bhubaneswar
ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା, ସୁଗମତା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଥିବା ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍ ଲଞ୍ଚ କରିଛି। କେନ୍ଦ୍ର ଇସ୍ପାତ ଏବଂ ଭାରୀ ଶିଳ୍ପ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଏଚ୍.ଡି. କୁମାରସ୍ୱାମୀ ୧୬ ମଇ ୨୦୨୫ରେ ନୂଆଦିଲ୍ଲୀର ଉଦ୍ୟୋଗ ଭବନରେ ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍ ଉନ୍ମୋଚନ କରିଛନ୍ତି। ଏହି ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି। ଏହି ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍ ଏହାର କାର୍ଯ୍ୟରେ ସ୍ୱଚ୍ଛତା, ସୁଗମତା ଏବଂ ଦକ୍ଷତା ବୃଦ୍ଧି କରିବା ପାଇଁ ଡିଜାଇନ୍ କରାଯାଇଛି। ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍‌ରେ ଏକ ଆଧୁନିକ, ବ୍ୟବହାରକାରୀ-ଅନୁକୂଳ ଇଣ୍ଟରଫେସ୍ ରହିଛି, ଯାହା ପରିଦର୍ଶକମାନଙ୍କ ପାଇଁ ନେଭିଗେଟ୍ କରିବା ଏବଂ ପ୍ରାସଙ୍ଗିକ ସୂଚନା ଖୋଜିବା ସହଜ କରିଥାଏ।
ନୂତନ ଭାବରେ ଆରମ୍ଭ ହୋଇଥିବା ୱେବସାଇଟ୍‌ର ପ୍ରମୁଖ ବୈଶିଷ୍ଟ୍ୟଗୁଡ଼ିକ ମଧ୍ୟରେ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ:
ବ୍ୟବହାରକାରୀ-ଅନୁକୂଳ ଇଣ୍ଟରଫେସ୍: ଏହି ୱେବସାଇଟ୍ ସ୍ପଷ୍ଟ ଏବଂ ସହଜ ଅଭିଜ୍ଞତା ପ୍ରଦାନ କରେ, ଯାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରେ ଯେ ଅଂଶୀଦାରମାନେ ନୀତିଗତ ଡକ୍ୟୁମେଣ୍ଟ, ଶିଳ୍ପ ତଥ୍ୟ ଏବଂ ବିଭିନ୍ନ ପଦକ୍ଷେପର ସୂଚନା ଶୀଘ୍ର ପାଇପାରିବେ ତାହା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା।
ଉନ୍ନତ ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା: ୱେବସାଇଟ୍‌ରେ ସମ୍ବେଦନଶୀଳ ତଥ୍ୟକୁ ସୁରକ୍ଷା ଦେବା ଏବଂ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅନଲାଇନ୍ ଉପସ୍ଥିତିର ସୁନିଶ୍ଚିତ କରିବା ପାଇଁ ଅତ୍ୟାଧୁନିକ ସାଇବର ସୁରକ୍ଷା ପଦକ୍ଷେପ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ କରାଯାଇଛି।
GIGW ଅନୁପାଳନ: ଏହି ୱେବସାଇଟ୍ ଭାରତ ସରକାରଙ୍କ ୱେବସାଇଟ୍ ପାଇଁ ନୂତନତମ ନିର୍ଦ୍ଦେଶାବଳୀ (GIGW) ସହିତ ମଧ୍ୟ ଅନୁପାଳନ କରୁଛି, ଯାହା ସମସ୍ତ ନାଗରିକଙ୍କ ପାଇଁ, ଭିନ୍ନକ୍ଷମଙ୍କ ସମେତ ପ୍ରବେଶ ଯୋଗ୍ୟତା ସୁନିଶ୍ଚିତ କରୁଛି।
ଏହି ୱେବସାଇଟ୍ ବିଭିନ୍ନ ଭାରତୀୟ ଭାଷାରେ ଉପଲବ୍ଧ ଯାହା ସାଧାରଣ ଜନତାଙ୍କୁ ଉତ୍ତମ ଭାବରେ ଯୋଗାଯୋଗ ପ୍ରଦାନ କରୁଛି।
ଏହି ନୂତନ ୱେବସାଇଟ୍ ଭାରତୀୟ ଇସ୍ପାତ କ୍ଷେତ୍ରର ଅଭିବୃଦ୍ଧିକୁ ପ୍ରୋତ୍ସାହିତ କରିବା ଏବଂ ଶାସନକୁ ଉନ୍ନତ କରିବା ପାଇଁ ପ୍ରଯୁକ୍ତିବିଦ୍ୟାର ଉପଯୋଗ କରିବା ପ୍ରତି ସରକାରଙ୍କ ପ୍ରତିବଦ୍ଧତାରେ ଏକ ଗୁରୁତ୍ୱପୂର୍ଣ୍ଣ ପଦକ୍ଷେପ ପ୍ରତିନିଧିତ୍ୱ କରେ। ଏହି ୱେବସାଇଟ୍ ଭାରତୀୟ ଇସ୍ପାତ ଶିଳ୍ପ ବିଷୟରେ ବ୍ୟାପକ ସୂଚନା ପ୍ରଦାନ କରେ, ଯେଉଁଥିରେ ଉତ୍ପାଦନ ପରିସଂଖ୍ୟାନ, ବିଭିନ୍ନ ଯୋଜନା ଏବଂ ପଦକ୍ଷେପର ବିବରଣୀ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ। ଏଥିରେ ଇଣ୍ଟରାକ୍ଟିଭ୍ ଉପକରଣ, ଡିଭାଇସଗୁଡ଼ିକରେ ନିର୍ବିଘ୍ନ ପ୍ରବେଶ ପାଇଁ ଏକ ପ୍ରତିକ୍ରିୟାଶୀଳ ଡିଜାଇନ୍ ଅନ୍ତର୍ଭୁକ୍ତ।
ଏହି କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ସଚିବ ଶ୍ରୀ ସନ୍ଦୀପ ପାଉଣ୍ଡ୍ରିକ ଏବଂ ଇସ୍ପାତ ମନ୍ତ୍ରଣାଳୟର ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ଅଧିକାରୀମାନେ ଉପସ୍ଥିତ ଥିଲେ।
sws

Ministry of Steel
LAUNCH OF NEW WEBSITE OF MINISTRY OF STEEL
Steel Ministry launches the new website designed to enhance transparency, accessibility, and efficiency in its operations
16 MAY 2025 1:36PM by PIB Delhi
Union Minister of Steel and Heavy Industries Shri H. D. Kumaraswamy launched the new website of Ministry of Steel, today on 16th May 2025 at Udyog Bhavan, New Delhi.
The new website is designed to enhance transparency, accessibility, and efficiency in its operations. The new website features a modern, user-friendly interface, making it easier for visitors to navigate and find relevant information. Key features of newly launched website include:
• User-Friendly Interface: The website provides a clear and intuitive experience, ensuring that stakeholders can quickly access policy documents, industry data, and information on various initiatives.
• Enhanced Cyber Security: The website incorporates the latest cyber security measures to protect sensitive data and ensure the integrity of the Ministry's online presence.
• GIGW Compliance: The website is also in compliance with the latest Guidelines for Indian Government Websites(GIGW), ensuring accessibility for all citizens, including those with disabilities.
• The website is available in various Indian languages providing better outreach to the general public at large.
This new website represents a significant step in government’s commitment to leveraging technology to improve governance and promote the growth of the Indian steel sector. The website offers comprehensive information on the Indian steel industry, including production statistics, policy updates, and details on various schemes and initiatives. It also includes interactive tools, a responsive design for seamless access across devices, and regular updates.
At the event Secretary of Steel Ministry Shri Sandeep Poundrik, and other officials of Ministry of Steel were present.