ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ସଚିବାଳୟ
ମଇ ୧୫ରେ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଜୟପୁର (ରାଜସ୍ଥାନ) ଗସ୍ତ କରିବେ
ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଭୈରନ ସିଂ ଶେଖାୱାତ ଜୟପୁରରେ ମେମୋରିଆଲ ଲାଇବ୍ରେରୀ ଉଦଘାଟନ କରିବେ
14 MAY 2025 12:41PM by PIB Bhubaneswar
ଦିନିକିଆ ରାଜସ୍ଥାନ ଜୟପୁର ଗସ୍ତରେ ଯିବେ ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଶ୍ରୀ ଜଗଦୀପ ଧନଖର ଏବଂ ଶ୍ରୀମତୀ ଡକ୍ଟର ସୁଦେଶ ଧନଖର । ଏହି ଗସ୍ତ ସମୟରେ ଶ୍ରୀ ଧନଖର ଜୟପୁରରେ ଥିବା ପୂର୍ବତନ ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତିଙ୍କ ପୁଣ୍ୟତିଥି ଅବସରରେ ଭୈରୋଁ ସିଂହ ଶେଖାୱତ ସ୍ମାରକୀ ପାଠାଗାରର ଉଦଘାଟନ କରିବେ। ଶ୍ରୀ ଭୈରୋଁ ସିଂହ ଶେଖାୱତ ଅଗଷ୍ଟ ୧୯ ୨୦୦ ୨ ରୁ ୨୧ ଜୁଲାଇ ୨୦୦୭ ପର୍ଯ୍ୟନ୍ତ ଭାରତର ୧୧ତମ ଉପରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଏବଂ ରାଜ୍ୟସଭାର ପଦାଧିକାରୀ ଅଧ୍ୟକ୍ଷ ଭାବରେ କାର୍ଯ୍ୟ କରିଥିଲେ। ଶ୍ରୀ ଭୈରୋଁ ସିଂହ ଶେଖାୱତ ୧୯୫୨ ମସିହାରେ ରାଜସ୍ଥାନ ବିଧାନସଭାର ସଦସ୍ୟ ଭାବରେ ନିଜର କ୍ୟାରିଅର ଆରମ୍ଭ କରିଥିଲେ । ଏବଂ ପରେ ତିନି ତିନି ଥର ରାଜସ୍ଥାନ ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ହୋଇଥିଲେ । ଶ୍ରୀ ଭୈରୋଁ ସିଂହ ଶେଖାୱତଙ୍କ ୧୫ ତମ ଶ୍ରାଦ୍ଧ ବାର୍ଷିକୀରେ ଯୋଗ ଦେବେ ଉପ-ରାଷ୍ଟ୍ରପତି ଜଗଦୀପ ଧନଖର । ବିଦ୍ୟାଧର ନଗର ଷ୍ଟାଡିୟମରେ ଆୟୋଜିତ ଏକ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗ ଦେବା ପାଇଁ ସ୍ୱତନ୍ତ୍ର ବିମାନ ଯୋଗେ ଦିଲ୍ଲୀରୁ ଜୟପୁର ଯିବେ। ଏହି ଅବସରରେ, ଲୋକସଭା ବାଚସ୍ପତି ଶ୍ରୀ ଓମ୍ ବିର୍ଲା, କେନ୍ଦ୍ର ପର୍ଯ୍ୟଟନ ମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଗଜେନ୍ଦ୍ର ସିଂହ ଶେଖାୱତ, ରାଜସ୍ଥାନର ମୁଖ୍ୟମନ୍ତ୍ରୀ ଶ୍ରୀ ଭଜନଲାଲ ଶର୍ମା, ସାଂସଦ ଶ୍ରୀ ମଦନ ରାଠୋର ଏବଂ ଅନ୍ୟାନ୍ୟ ବିଶିଷ୍ଟ ଅତିଥିମାନେ କାର୍ଯ୍ୟକ୍ରମରେ ଯୋଗଦେବେ।
sws

Vice President's Secretariat
Vice-President to visit Jaipur (Rajasthan) on 15th May
VP will inaugurate Bhairon Singh Shekhawat Memorial Library in Jaipur
14 MAY 2025 12:41PM by PIB Delhi
Hon’ble Vice-President of India, Shri Jagdeep Dhankhar and Dr. (Smt.) Sudesh Dhankhar, will be on a one-day tour to Jaipur, Rajasthan. During the visit Shri Dhankhar will inaugurate the Bhairon Singh Shekhawat Memorial Library on the occasion of Former Vice-President’s death anniversary in Jaipur.
Shri Bhairon Singh Shekhawat served as the 11th Vice-President of India, and ex-officio Chairman, Rajya Sabha from August 19, 2002 to July 21, 2007. Shri Bhairon Singh Shekhawat began his career in public life as a Member of Rajasthan Legislative Assembly in 1952, and later served as Chief Minister of the state of Rajasthan for three terms.
On the occasion of the 15th death anniversary of Shri Bhairon Singh Shekhawat, the Vice-President of India, Shri Jagdeep Dhankhar, will depart from Delhi to Jaipur by special aircraft to attend an event scheduled at Vidyadhar Nagar Stadium via helicopter. On this occasion, Lok Sabha Speaker Shri Om Birla, Union Tourism Minister Shri Gajendra Singh Shekhawat, Chief Minister of Rajasthan Shri Bhajanlal Sharma, Member of Parliament Shri Madan Rathore, and other distinguished guests will attend the event.