প্রধানমন্ত্রীগী লোইশঙ
পি.এম.না ভারত সরকারগী সেক্রেতরীশিংগা লোয়ননা অৱাংবা থাক্কী মীফমদা ময়াই তাংবল লৌখ্রে
08 MAY 2025 2:17PM by PIB Imphal
প্রধান মন্ত্রীনা হৌজিক ওইরক্লিবা নেস্নেল সেক্যুরিতীগী ফিভমশিং অসি য়েংলগা জাতিগী থাক্তা শেম শারিবা অমসুং ইন্তর-মিনিস্ত্রিএল কোওর্দিনেসন য়েংশিন্নবা ভারত সরকারগী মন্ত্রালয়শিং অমসুং বিভাগশিংগী সেক্রেতররীশিংগা লোয়ননা অৱাংবা থাক্কী মীফম অমদা ঙসি ময়াই তাংবল লৌখ্রে।
পি.এম.না ওপরেস্নেল কন্তিন্যুতী অমসুং ইন্সতিত্যুস্নেল রেজিলিয়েন্স লৈহন্নবা মন্ত্রালয়শিং অমসুং এজেন্সীশিংগী মরক্তা অপনবা লৈতনা তেংবাং পীনবগী মথৌ তাবদা অকনবা ৱাফম থমখি।
পি.এম.না হৌজিক ওইরিবা ফিভম অসি লাকশিন্নবা মন্ত্রালয়শিংনা থৌরাং তৌরিবা অমসুং শেম শারিবা অদু হন্না য়েংশিনখি।
সেক্রেতরীশিংদা মখোয়গী মশাগী মন্ত্রালয়গী ওপরেসনগী কমপ্রিহেন্সিব রিভ্যু অমা তৌনবা অমসুং রেদিনেস, ইমর্জেন্সী রেস্পোন্স অমসুং ইন্তর্নেল কম্ম্যুনিকেসন প্রোতোকলশিংদা অখন্নবা মীৎয়েং থম্বগা লোয়ননা তঙাই ফদবা সিস্তেমশিংগী ফুল-প্রুফ ফঙ্কস্নিং তৌহন্নবা পাউতাক পীখ্রে।
সেক্রেতরীশিংনা হৌজিক ওইরিবা ফিভমদা হোল ওফ গভর্নমেন্ত প্রোচ অমগা লোয়ননা মখোয়গী থৌরাং অদুগী অকুপ্পা ৱারোল অদু থমখি।
মন্ত্রালয় পুম্নমক্না নুংঙাইনদবা অসিগা মরী লৈননা মখোয়না তৌবা য়াবশিং মশক খঙদোকখ্রে অমসুং প্রোসেসশিং মপাঙ্গল কনখৎহল্লি। মন্ত্রালয়শিংনা থোরকপা ফিভম পুম্নমক থেংননবা শেম শারে।
মীফম অদুদা হীরম কয়ামরুম খন্নখি। মসিদা সিভিল দিফেন্স মেকানিজমশিং মপাঙ্গল কনখৎহনবা, লান্না শন্দোকপা অমসুং অরানবা পাউশিং থেংননবা খোঙথাংশিং, অমসুং ক্রিতিকেল ইনফ্রাস্ত্রকচরগী সেক্যুরিরী ঙাকশেনবা য়াওরি। মন্ত্রালয়শিংদা স্তেৎ ওথোরিতীশিং অমসুং গ্রাউন্দ-লেবেল ইন্সতিত্যুসনশিংগা লোয়ননা পুন্না থবক তৌমিন্নবা পাউতাকসু পীখ্রে।
মীফম অসিদা কেবিনেৎ সেক্রেতরী, প্রধান মন্ত্রীগী লোইশঙগী মকোক থোংবা ওফিসিএলশিং, অমসুং দিফেন্স, গৃহ, মপাল থৌরম, ইনফোর্মেসন এন্দ ব্রোদকাস্তিং, পাৱর, হকশেল অমসুং তেলিকম্ম্যুনিকেসন্স য়াওনা মরু ওইবা মন্ত্রালয়শিংগী সেক্রেতরীশিংনা শরুক য়াখি।
প্রধান মন্ত্রীনা জাতি অসিনা অরুবা তানফম অমদা লৈরিবা অসিদা মখা তানা চেকশিন্নবা, ইন্সতিত্যুস্নেল সিনর্জী লৈহন্নবা অমসুং ময়েক শেংনা পাউ ফাওননবা হায়খি। মহাক্না নেস্নেল সেক্যুরিতী, ওপরেস্নেল প্রিপিয়র্দনেস অমসুং প্রজাশিং শাফনা থম্নবগী সরকারগী ফিরেপ অদু অমুক হন্না ফোংদোকখি।

Prime Minister's Office
PM Modi Chairs High-Level Meeting with Secretaries of Government of India
08 MAY 2025 2:17PM by PIB Delhi
The Prime Minister today chaired a high-level meeting with Secretaries of various Ministries and Departments of the Government of India to review national preparedness and inter-ministerial coordination in light of recent developments concerning national security.
PM Modi stressed the need for seamless coordination among ministries and agencies to uphold operational continuity and institutional resilience.
PM reviewed the planning and preparation by ministries to deal with the current situation.
Secretaries have been directed to undertake a comprehensive review of their respective ministry’s operations and to ensure fool-proof functioning of essential systems, with special focus on readiness, emergency response, and internal communication protocols.
Secretaries detailed their planning with a Whole of Government approach in the current situation.
All ministries have identified their actionables in relation to the conflict and are strengthening processes. Ministries are ready to deal with all kinds of emerging situations.
A range of issues were discussed during the meeting. These included, among others, strengthening of civil defence mechanisms, efforts to counter misinformation and fake news, and ensuring the security of critical infrastructure. Ministries were also advised to maintain close coordination with state authorities and ground-level institutions.
The meeting was attended by the Cabinet Secretary, senior officials from the Prime Minister’s Office, and Secretaries from key ministries including Defence, Home Affairs, External Affairs, Information & Broadcasting, Power, Health, and Telecommunications.
The Prime Minister called for continued alertness, institutional synergy, and clear communication as the nation navigates a sensitive period. He reaffirmed the government’s commitment to national security, operational preparedness, and citizen safety.