Ministry of Labour & Employment
15.43 lakh new workers enrolled under ESI Scheme in the month of February, 2025
7.36 lakh young employees upto the age group of 25 years constitute new registrations
3.35 lakh female employees enrolled in the ESI Scheme
23,526 new establishments registered under ESI Scheme in the month of February, 2025
74 transgender employees registered under ESI Scheme in February, 2025
25 APR 2025 11:08AM by PIB Delhi
The provisional payroll data of ESIC reveals that 15.43 lakh new employees have been added in the month of February, 2025.
23,526 new establishments have been brought under the social security ambit of the ESI Scheme in the month of February, 2025 thus ensuring social security to more workers.
Head
Feb 2024
Feb 2025
Growth
Number of all existing employees who paid contribution during the month
2,91,38,395
2,97,04,614
5,66,219
Through the data, it is noticeable that out of the total 15.43 lakh employees added during the month, 7.36 lakh employees amounting to around 47.7% of the total registrations belong to the age group of upto 25 years.
Also, the gender-wise analysis of the payroll data indicates that net enrolment of female members has been 3.35 lakh in February, 2025. Besides, a total of 74 transgender employees have also got registered under ESI Scheme in the month of February, 2025 which attests the commitment of ESIC to deliver its benefits to every section of the society.
The payroll data is provisional since the data generation is a continuous exercise.

লেবর অমসুং ইম্প্লোইমেন্ত মন্ত্রালয়
2025গী ফেব্রুৱারী থাদা ESI স্কিমগী মখাদা অনৌবা শিন্মী লাখ 15.43না এনরোল তৌখি
চহি 25 ফাওবগী মনুংদা লৈবা নহা ওইরিবা এমপ্লোয়ী লাখ 7.36না অনৌবা রেজিস্ত্রেসনশিং অসিদা শরুক তমখি
ESI স্কিমদা নুপী এমপ্লোয়ী লাখ 3.35না এনরোল তৌখি
2025গী ফেব্রুৱারী থাদা ESI স্কিমগী মখাদা অনৌবা এস্তাব্লিশমেন্ত 23,526না রেজিস্তর তৌখি
2025গী ফেব্রুৱারী থাদা ESI স্কিমগী মখাদা ত্রান্সজেন্দর এমপ্লোয়ী 74না রেজিস্তর তৌখি
25 APR 2025 11:08AM by PIB Imphal
ESICগী প্রোভিজনেল পে-রোল দেতা অসিনা উৎলি মদুদি 2025গী ফেব্রুৱারী থাদা অনৌবা এমপ্লোয়ী লাখ 15.43 হাপচিনখ্রে।
2025গী ফেব্রুৱারী থাদা ESI স্কিমগী সোসিএল সেক্যুরিতীগী মখাদা অনৌবা এস্তাব্লিশমেন্ত 23,526 পুরকখ্রে মসিনা মরম ওইদুনা শিন্মী কয়াদা সোসিএল সেক্যুরিতী ফংহনগনি।
হেদ
ফেব্রুৱারী 2024
ফেব্রুৱারী 2025
গ্রোথ
থা অসিগী মনুংদা কন্ত্রিব্যুসন তৌখিবা হৌজিক লৈরিব এমপ্লোয়ী পুম্নমক্কী মশিং
2,91,38,395
2,97,04,614
5,66,219
দেতা অসিগী মতুং ইন্না থা অসিদা অপুনবা এমপ্লোয়ী লাখ 15.43 হাপখিবগী মনুংদা, এমপ্লোয়ী লাখ 7.36 হায়বদি অপুনবা রেজিস্ত্রেসনগী চাদা 47.7 রোম অসি চহি 25 ফাওবগী মনুংদা লৈবা মীওইশিংনি।
মসিগা লোয়ননা, পে-রোল দেতাগী জেন্দর ৱাইস এনালাইসিসনা ফেব্রুৱারী, 2025দা নুপী মেম্বরশিংগী নেৎ এনরোলমেন্ত অসি লাখ 3.35 ওইখি হায়না তাক্লি। মসিগী মথক্তা, ESI স্কিমগী মখাদা 2025গী ফেব্রুৱারী থাদা ত্রান্সজেন্দর এমপ্লোয়ী 74 রেজিস্তার তৌখ্রে। মসিনা খুন্নাইগী সেক্সন খুদিংমক্তা মসিগী কান্নবা ফংহন্নবা ESICগী অচেৎপা থৌদাং অদু উৎলি।
পেরোল দেতা অসি প্রোভিজনেলনি মরমদি দেতা জেনরেসন অসি লেপ্পা লৈতব থৌওং অমনি।